RockStation

THY CATAFALQUE: SUBLUNARY TRAGEDIES (KaOtic, 1999/ GS Productions, 2021)

2023. április 02. - rattlehead18

thy-catafalque-sublunary-tragedies-digipak.jpgNéhány napja már tudjuk, hogy két és fél hónap múlva, a nyár elején érkezik a Makóról elszármazott Thy Catafalque tizenegyedik (!) nagylemeze. Az ezredforduló környékén talán maguk az alkotók sem gondolták, hogy a formáció bő két évtized alatt ilyen széles horizonton ilyen hosszú utat fog bejárni. Juhász János és Kátai Tamás tehát az Alföldről indultak, majd Tamás a nemzetközi színtérre kilépve, a Rengetegen keresztül, a Skót-felföldet bejárva (Sgúrr), kitérőt téve a nagyvárosban (Neolunar projekt), a hegyeken át (Vadak) vezeti majd vissza a hallgatókat az Alföldre, oda, ahol a történet negyedszázada elkezdődött.

Tovább

Johnny The Boy - Így nyomnak black metalt a Crippled Black Phoenix tagjai

chantik-photography-johnny-the-boy-bandphoto-9-1024x681.jpgZenekari oldalhajtásként black metalos (saját megfogalmazásukban gloom core) projektet indított a Crippled Black Phoenix két tagja, Belinda Kordic, Justin Greaves, valamint a csapat koncert-basszusgitárosa, Matt Crawford. A Johnny The Boy a minap első életjelként leszállította a bemutatkozó dalát, a Crossingsot, ez és a hozzá készített videó az alábbiakban nézhető meg. A bemutatkozó anyag, a You június 9-én jön majd.

Tovább

Matt Heafyvel közös dalt mutatott az Abiotic

abiotic-2023.pngFriss dalt varázsolt a technikás death metalban utazó Abiotic. A 2018-ban újjáalakult, nagylemezzel legutóbb 2021-ben jelentkezett brigád az Ocean Of Worldly Sufferingbe egy elég nagy nevet akasztott le, aki nem más, mint a Trivium énekes-gitárosa, Matt Heafy. Persze Heafy nem véletlen került a képbe, ő lesz ugyanis az Abiotic új, még idén megjelenő EP-jének producere.

Tovább

Megkezdte Európa turnéját a Limp Bizkit

wes-borland-fred-durst.jpg

Maximumra járatja a Dad Vibe hangulatot Mr. Durst. Ahogy az már lenni szokott Wes Borland totál új kösztümmel jelentkezett a legújabb Limp Bizkit turné során, azonban most Freddy D sem marad el mögötte. Sam Rivers ismét távol marad a turnézástól, ennek az okát nem igazán tudjuk. Kattint a cikkre és nézzél videókat a turné első állomásáról.

Tovább

Csukafejes az ‘Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve’ című 1992-es VHS kultklasszikus világába

Új dal a Divided-től: Split Second


Új dalt mutatott be szöveges videóként a jövőből “érkező” arénacore-t toló Divided. A hazai rock / metal színtéren mind koncepcióban, mind kiállásban egyeduralkodóként jelen lévő, alkotó formáció a még idén érkező harmadik lemezének újabb előfutáraként publikálta a Split Second címet kapott friss szerzeményét.

Tovább

The Most Corriptible Souls - A TSO brutál albummal hergeli a közönséget tavaszi koncertjére

preview.pngA The Southern Oracle az utóbbi hetekben már több single-t is megmutatott, amikből lehetett sejteni, milyen hangulatú is lesz a nagylemez. Weaponizer című single-ük a megjelenés utáni napokban máris a Slipknot által kezelt Knotfest ajánló playlistjére került, és nemzetközi színtéren is pörgetni kezdték a metálrajongók a tracket.

Tovább

Scorched Quadrant - Végre megérkezett a Scar Symmetry új dala!

scarsymmetry2023.jpgVégre-valahára megérkezett a Scar Symmetry új dala, a Scorched Quadrant. A minőségi videóval ellátott bika nóta a csapat régóta ígért, mondhatni visszatérő lemezén, a The Singularity Phase II - Xenotaphon fog megjelenni, ami június 9-től lesz teljes egészében elérhető digitális, CD és vinyl formátumokban. Mutatjuk a fontosabb részleteket!

Tovább

Irány horgászni!Hátha fogunk valami halat....

daci.jpg

Hallottad már, hogy a Fish! zenekar körül rengeteg változást hozott 2023? Például a kedvenc Mezitlábas Dobosunk is elhagyja az akváriumot, hogy új vizekre evezzen. Ha szeretnél találkozni még Dáviddal, akkor irány a FISH! Tavaszi turnéja! Legközelebb a srácokat holnap halászhatod ki, Miskolcon! Ha pedig Miskolc nem bejövős akkor még ott lesz Nyíregyháza és májusban Budapest!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum