RockStation

Albumsimogató: Marilyn Manson – The Golden Age Of Grotesque (Nothing / Interscope, 2003)

Egy aranykor vége

2023. május 07. - theshattered

mansongaog.jpgHúsz éves a sokak által talán utolsó igazi klasszikus Marilyn Manson lemeznek tartott The Golden Age Of Grotesque. Az az album, melyen ilyen-olyan okokból, de az utolsó igazi sokk-bombákat dobta el a botrányokból szépen megélő, megélt szupersztár, az a korong, melyen az utolsó igazi, nemzetközi slágereit szállította le.

Tovább

Fekete szépség: Ezt rejti a Dimmu Borgir 2018-as lemezének díszdoboza.

dimmu_borgir_2018.jpgA nagybetűs világvége előtt még elég jó árakon lehetett elég csinos díszdobozokat vásárolni. Ezek közül az egyik a Dimmu Borgir azóta is utolsó nagylemezének, az Eoniannek a különleges kiadása volt, amit tényleg teljesen potom áron lehetett akkor beszerezni. De mit is rejt a szép, fekete pakk?

Tovább

Akusztikus verziót készített a Bii Biyelegee-hez a The HU

thehu2023.pngÚjabb dalt adott ki a tavalyi nagylemezük, a Rumble Of Thunder deluxe verziójáról a The HU. A június 30-án kiadásra kerülő, hét extra dallal megtoldott pakkról most a Bii Biyelegee akusztikus kiadása szökött meg. További extra jó hír, hogy a mongolok július 17-én a Budapest Parkban lépnek fel, érdemes a jegyeket időben beszerezni.

Tovább

Nu metal életérzés: Kittie-slágert dolgozott fel Poppy

poppy_spit_video_clip.pngPoppy egy érdekes jelenség, ugyanis az énekesnő rendszerint többféle stílussal is kacérkodik, miközben a metalhoz sem rest nyúlni, ha úgy alakul. A legújabb dalát egyenesen a nu metal korszak lánycsapatától, a Kittie-től vette át, tőlük is a legismertebb tételt, a Spitet. Az értelemszerűen visításokra, ordításokra építő szám ebben a verzióban sem vesztette el a súlyát, csak egyszerűen maibb lett az egész. Alkalomadtán érdemes ráfülelni!

Tovább

Mich Gordonnal vett fel dalt a 3Teeth

3teeth-2023.jpgHavonta fog új dallal jelentkezni a 3Teeth. Ezeket a tételeket egytől-egyik a soron következő albumukra szánják majd, ami a 2019-es Metawar óta az első teljes korongja lesz a csapatnak. Hogy ez a lemez mikor jön ki, egyelőre még nem tudni, de ahogy említettük, addig lesz mit hallgatni. Elsőként itt a Merchant of the Void, melyben a Doom játékok zeneszerzője, Mick Gordon penget egy keveset.

Tovább

Doom / death / sludge keverék jöhet? Bemutatkozik az I Bleed Lava!

i_bleed_lava_video_pix1.jpgÚj projektet indított a korábban a Mind Contolban játszott Sági János. Az I Bleed Lava-ban nem akármilyen játékot űz emberünk, ugyanis az egyszemélyes projektként működő, de több vendégzenésszel tarkított projektben egyszerre jelenik meg a doom, a death és a sludge hatása. Hogy mégis hogyan? Itt a Cosmic Rebirth, csekkoljátok le ti, magatok!

Tovább

Novemberben Budapestre jön a Wolfheart

wolfheartbp2023.jpgMég nem egyet, de nem is kettőt kell aludni a Wolfheart Budapestre érkezéséhez, de azért érdemes időben felkészülni. A Barba Negra kisszínpadára tervezett, november 15-i népünnepélyen két másik zenekar fogja megosztani a deszkákat a finnekkel, név szerint a Before The Dawn és a Hinayana. A koncert további részleteit ITT találjátok, a jegyeket pedig ITT tudjátok megvenni.

Én a tűz hercege vagyok - Új dal jött a Voyagertől

voyager2023.jpgBejelentette az új nagylemezének érkezését a Voyager. Az Eurovíziós Dalfesztiválon Ausztráliát képviselő rockcsapat június 14-én adja majd ki a Fearless In Love-ot, melynek az első előzetese a videóval kísért Prince of Fire lett. Mind a videó, mind a lemez részletei az alábbiakban találhatók, de extraként ott figyel a 'Dalfesztiválos daluk, a Promise is.

Tovább

Iann Dior lesz Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban

machine_gun_kelly_2022_photo_1_1.jpg

Egy megállíthatatlan páros: Iann Dior lesz Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban Nem újdonsült a kapcsolat a két zenész között: Iann Dior szerepel Machine Gun Kelly Nothing inside című dalában, míg MGK Dior Sick and tired című számában bukkan fel. Stúdiózás közben találtak egymásra, amit a két srác úgy ünnepelt meg, hogy a felvételek után együtt deszkáztak egy plázában. Most pedig Machine Gun Kelly magával hozza turnéjára is, így június 26-án ő melegíti be a Budapest Parkot a főhős előtt.

Tovább

Megérkezett a Bring Me The Horizon új dala, itt a LosT!

bring-me-the-horizon-december-2021-promo.jpgFriss számot szállított le a rajongóknak a Bring Me The Horizon. A június 1-én a Spiritbox társaságában Budapestre látogató britek a LosT című tétellel kedveskedtek a nagyközönségnek, amihez rögtön be is társították a hozzá tartozó videót. A dal, ahogy a korábban kiadott DiE4U és a sTraNgeRs is, a csapat soron következő EP-jén fog helyet kapni, viszont erről egyelőre még semmi egyéb infót nem árultak el.

Tovább

Chrononautilus - Itt a Scar Symmetry második lemezelőzetese

scarsymmetry2023.jpgHosszas promóció után bedobta a régóta várt új nagylemezének, a The Singularity (Phase II - Xenotaph)-nak a második előzetes dalát a Scar Symmetry. A Per Nilsson vezette technikás death metal csapat az anyagot nyitó Chrononautilust engedte be a nagyközönség elé, ez és a korábban már bemutatott Scorched Quadrant az alábbiakban találhatók meg. A teljes anyag június 9-től lesz elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum