RockStation

Albumsimogató: Sepultura - Chaos A.D. (Roadrunner Records, 1993)

2023. szeptember 03. - KoaX

kaosz.jpg

A Sepulturát a Roots a sztratoszférába katapultálta, azonban ahhoz, hogy odafigyeljenek rájuk kellett a megfelelő alap. A gigászi sikert olyan albumokkal alapozták meg, mint a Beneath the Remains és az Arise, de az igazi pontot az i-re a Chaos A.D. rakta fel, ami szakított a tipikus thrash metal hagyományokkal és megmutatta a zenekar egy új arcát, amivel stílust teremtettek a kilencvenes években.

Tovább

Burning Sun - Wake Of Ashes (Stormspell Records / Burning Sun Records, 2023)

Változatos bemutatkozás az európai power metal vonalon

a1420955734_10.jpgPapi Zoltán minden valószínűség szerint időhurokba került, és a ’80-as évek második feléből keveredett közénk. A debreceni fiatalember ugyanis fanzine-t ír, illetve kazettákat ad ki. Teszi mindezt a huszonegyedik század harmadik évtizedében…

Tovább

A Carson Coma az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját

7j6edtmilgs9ikd5s-xxl.jpeg

A Carson Coma az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija gitárzene fronton, négy év alatt négy nagylemezt jelentettek meg, kétszer is megtöltötték a Budapest Parkot és szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahol ne kérné őket a közönség. A zenekar jövőre egy fergeteges koncerttel ünnepli meg ötödik születésnapját április 6-án az MVM Dome-ban, a csapat eddigi legnagyobb bulijával.

Tovább

Erősen javulóban van a Year Of The Knife énekesnője

year-of-the-knife-2023.pngLáthatóan egyre jobban van a Year Of The Knife énekesnője, Madi Watkins. A június végi buszbalesetük után kómába esett Madi állapotáról mi is beszámoltunk már a korábbiakban, viszont végre jó hírek is érketek: igaz, még messze nincs tökéletesen, de ő maga is dolgozik a felépülésen, úgy néz ki, szeptember folyamán már haza is mehet. Mutatjuk a részleteket (angolosok előnyben)!

Tovább

Kazettás kiadást kap egy rakat Cannibal Corpse lemez

Jön az új album is!

cannibalcorpse2023.jpgTizenegy, 1996 és 2017 közötti Cannibal Corpse album fog kazettás megjelenést kapni. A szeptember 15-re beidőzített sorban a Corpsegrinder érás nagylemezek (és egy EP) lesznek megtalálhatók, rá egy hétre pedig érkezik az új nagylemez, a Chaos Horrific. Sűrű időszak lesz a gyűjtők számára, mi?

Tovább

Parasite Crowd - Trichotomia (Metal Ör Die Records, 2023)

370697148_786249346840429_7745783390461658230_n.jpg

Aki a ’90-es évek elején kapcsolódott be az undergroundot akkoriban uraló death metal mozgalomba, minden bizonnyal emlékszik a Parasite Crowd nevére. A veszprémi ötös a hazai korszellemnek megfelelően néhány évig létezett, és a hőskorszakban mindössze egyetlen demót jelentetett meg. Az 1993-as …dead… kazetta pedig a magyar death metal egyik kiemelkedő darabja.

Tovább

Másfél évtized után új dalokon dolgozik a Dismember

dismember2022.jpgVégre-valahára új számokon dolgozik a svéd death metal legenda, a Dismember. A 2011-es feloszlást követően 2019-ben újjáalakult, újra az első négy lemez tagságával nyomuló kvintett persze nem szeretné elkapkodni az új dalokat, így még lehet várni kell kicsit, de a tény, hogy valami lesz a jövőben és ez már jó hír.

Tovább

Két hét sincs és Budapestre jön az Acres

acresbp.jpgSzeptember 13-án Budapestre ér az Acres és a Skywalker közös turnéja. A Dürer Kertbe szervezett koncerten hazai részről az Icenap melegít majd be a brit / cseh fogatnak, szóval a megjelenésen nem kell sokat gondolkodni, mert alapértelmezetten kötelező. A koncert részleteit ITT találjátok meg, a jegyeket pedig (ha eddig nem tettétek volna meg) ITT tudjátok beszerezni.

Endling - Itt az új Kvelertak-lemez címadó dala

kvelertak-2023.jpgHárom éve Splid címmel jelent meg a norvég Kvelertak eddig utolsó albuma, egy hét múlva viszont már jön az új. Az Endling címet viselő új album szeptember 8-án jelenik meg a Rise Records/Petroleum Records gondozásában. Korábban két előzetest (Krøterveg Te Helvet és Skoggangr) már mutattunk róla, most pedig itt a címadó nóta is egy szöveges videóval kísérve. 

Tovább

Twin Mouthed Spring - Videó érkezett a Wolves In The Throne Roomtól

wittr2023.jpgSzeptember 29-én jelenik majd meg az amerikai black metal zenekar, a Wolves In The Throne Room új anyaga, a négyszámos Crypt Of Ancestral Knowledge. Az urak friss előzetesként a korábban már bemutatott Twin Mouthed Springhez készített videót osztották meg a nagyközönséggel, ez az alábbiakban található meg.

Tovább

Night Demon - Outsider (Century Media, 2023)

Retro heavy metal felsőfokon

a3593377712_65.jpg

Mára talán már mindenkiben kezd letisztulni, hogy az ezredforduló utáni évekből, évtizedekből melyek lesznek azok a jobb híján csak retro előtaggal jellemezhető észak-amerikai heavy metal zenekarok, akikkel nemcsak hosszabb távon számolhatunk, hanem évek múltán minden bizonnyal emlékezni is fogunk a dalaikra. Számomra ezek a Visigoth, a Sumerlands, a Spirit Adrift, a Skull Fist, a Savage Master és a címben szereplő Night Demon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum