RockStation

Albumsimogató: Eyehategod - Take as Needed for Pain (Century Media, 1993)

Ösztönösen gusztustalan

2023. október 15. - KoaX

r-6916865-1429453707-3672.jpg

A világ egyik, ha nem a legborzasztóbb zenekara az Eyehategod. Van itt minden, drogproblémák, alkoholfüggőség, egyéb függőségek, a társadalmi normák teljes elutasítása, beleszarok mindenbe viselkedés, ne foglalkozzunk a holnappal attitűd. Kisebb nagyobb pihenőkkel ez már tart harmincöt éve. Most pedig azt ünnepeljük amellett, hogy Mike IX Williams életben van, hogy az Eyehategod második lemeze harminc éve látta meg a napvilágot.

Tovább

Jön Doro Pesch új lemeze, amihez már új klip is van!

doro02.jpg

A metal zene német származású királynője, Doro is új dalt adott ki. A legújabb szerzemény címe Children Of The Dawn, ami a Conqueress - Forever Strong And Proud, október 27-én a Nuclear Blast gondozásában megjelenő új lemez egyik tétele. Természetesen kedvcsinálónak a hölgy egy videóval is kedveskedik a rajongóinak.

Tovább

Ünnepeljük együtt a Nirvana utolsó albumát!

59266822_905.jpg

A Nirvana utolsó albuma, az In Utero idén töltötte be a harmincadik életévét. Ennek apropójaként az album egyik legendás dala, ami az MTV Unppluged alatt is elhangzott, a Dumb kapott egy klipet, amit Ruff Mercy készített. A kézzel festett klipet a tovább gomb használata után találjátok. Van még ennyi bőr ezen a zenekaron? 

Tovább

Új albummal tér vissza a Sonata Arctica

387843041_855080452651501_6043804407923346132_n.jpgKét akusztikus album után a finn metal együttes titokban elkészített egy új albumot. Az Atomic Fire kiadásában a tervek szerint a jövő év első felében fog megjelenni a lemez, de hogy addig is csigázzanak minket, a srácok már mutatnak is egy új dalt az albumról. Itt a First In Line. Ja  és nem elfelejteni: a zenekar a Stratovarius társaságában november 1-jén Budapesten koncertezik.

Tovább

Thy Art Is Murder, Whitechapel, Fit For An Autopsy, Spite @ Barba Negra Red Stage, 2023. október 12.

(Meg)Vájt Csepel

_kw_5040.jpgHiába a főzenekarban nemrégiben lezajlott énekescsere, már előre tudni lehetett, hogy ez a koncert brutalitásában hasonlóan erősnek ígérkezik, mint a novemberi Lorna Shore buli. A közönségben már jó előre tippelni lehetett egy jelentős átfedést és habár csak sejtem, de szinte biztos vagyok, hogy rengeteg arcot akkor is látni fogok a Barba Negrában. De mindent szépen, sorjában!

Tovább

The Doors - Live At The Matrix 1967 – The Original Masters (Elektra/Magneoton, 2023)

Az áttörés küszöbén

91pnbdwu3sl_uf1000_1000_ql80.jpgHa mérget nem is mernék venni rá, szinte biztos vagyok benne, hogy a címben szereplőnél korábbi felvételt még sosem ajánlgattunk a RockStation olvasóinak. 1967 márciusa. Nem hiszem, hogy különösebben ecsetelnem kellene az időszakot, de nemcsak a pre-Sabbath, Purple, Zeppelin időkben járunk, hanem abban a korban, amikor még Jimi Hendrix neve is csak a beavatottaknak mondott valamit.

Tovább

Sose nézz be a pinceajtó alá! - Zúzós dallal kedveskedik a Spiritbox

342193663_161023789931125_2287456497349784280_n.jpgHa megijesztett a legutóbbi EP könnyedebb hangvétele most megnyugodhatsz, fincsi, riffközpontú új dallal ostromolja meg a hallójáratokat a Spiritbox. A nemrégiben a Bring Me The Horizon előtt Budapesten is megfordult négyes a Cellar Doorban minden pillanatot arra használ fel, hogy leszedje a bőrt az ember arcáról, szóval előtte nem árt bemelegíteni rá.

Tovább

Két hét és megjelenik a Year Of The Knife albuma

A lemez bevételei a zenekar felépülését segítik

year-of-the-knife-2023.pngMég a júniusi buszbalesetük előtt felvette a legújabb nagylemezének az anyagát a Year Of The Knife, így szerencse a szerencsétlenségben, hogy amíg felépül a zenekar, főleg az énekesnőjük, Madi Watkins, tudnak mutatni valami újat a rajongóknak. A No Love Lost című anyag, melynek bevételeinek teljes egésze a zenekar felépülését szolgálja majd és melyről a Your Control már a harmadik előzetes, október 27-én fog megjelenni a Pure Noise Records gondozásában. Mutatjuk a részleteket!

Tovább

DArkSide - Új dalt pattintott ki a Bring Me The Horizon

bringmethehorizon2023_18_eredmeny.jpgIgaz, már rég kint kellene lennie a Bring Me The Horizon új EP-jének, az anyag mégis még csak a promós fázisban jár. Mivel a Post Human: NeX Gen megjelenési ideje egyelőre nem ismert, így egy újabb kislemezdallal igyekeznek enyhíteni a hiányt, ami nem más, mint a brutálisan ütős, persze ugyanannyira slágeres DArkSide. Külön extra, hogy az ötletes dalszöveges videót mintha egy vírusos Windows 98-as oprendszer csinálta volna. Kiszolgálásból ötös!

Tovább

Fotóskönyv jelenik meg a Slayerről

slayer-2015_1.jpgPortraits Of Slayer címen új kiadvány lát majd napvilágot a Slayerről. A nem hivatalos, viszont annál igényesebb, a Rufus Publications által kezelt kiadvány már előrendelhető, a rengeteg fotót egy Dave Ling által írt karrierösszegző olvasmány kíséri majd. Magyar kiadásról egyelőre nincs infó, viszont íme egy ízelítő videó!

Tovább

Célegyenesben az új Ektomorf lemez - Itt az első klip!

382738930_878904060266309_1687290275503242280_n.jpgAz Ektomorf soron következő albuma, a Vivid Black címet viseli és december 8-án látja meg majd a napvilágot. Az AFM Records gondozásában megjelenő albumról már meg is hallgathatjuk az első dalt. Egyszerű a recept, stroboszkóp, ketrec, négy zenész és némi sejtelmes, ördögi jelenlét. Kész is az I'm You Last Hope klipje.

Tovább

Estetek már szerelembe? A Blink 182 elmondja milyen is az

blink-182-september-2023-promo.jpg

Most már tényleg csak pár nap és megjelenik One More Time címmel a Blink 182 legendás felállásának legújabb lemeze. A kérdés az, hogy mit fogunk hallgatni, ugyanis Mark, Tom és Travis megosztottak még egy új dalt az érkező anyagról. Szerelmesek lesztek ebbe a dalba, mint a One More Time klipjébe? Itt van a Fall In Love!

Tovább

Nyolc fellépővel bővült a jövő évi Brutal Assault listája

ba2024.jpgTőlük megszokottan adagonként, szépen beetetve adagolja a közönségnek a fellépőit a Brutal Assault. A már a huszonhetedik felvonására készülő cseh mega-metalfesztivál most sem szokat pöcsölt, nyolc olyan nevet pakolt le az asztalra, amik nagyrészének kedvéért talán egyenként is el mernénk indulni. A listán ott van egyébként a My Dying Bride, a Born Of Osiris és az Incantation is, de mutatjuk részleteiben!

Tovább

The Sisters of Mercy | The Virginmarys @ Dürer Kert, Budapest, 2023. október 11.

Gót kultúrmassza a Dürer Kert nagytermében

387839316_10163033360509908_7383230420016944794_n.jpg

A baj akkor kezdődik, amikor fiatalságod évtizedeire rákerül a retro cimke.

A nosztalgia egy keserédes, ám az idő múlásával egyre nehezebben elkerülhető jelenség. Amennyire szépülnek az emlékek az eltelt évekkel egyenes arányban, annál inkább lehet fájdalmas a múlandóság. Ez van, törődjünk bele, semmi sem örök. 

Egy nagyon fontos dologról viszont sokan hajlamosak megfeledkezni: Megboldoguló fiatalságunk ikonikus alakjaira pont annyira hat az öregedés, mint az átlag halandókra, sőt még előnyben is vannak, hisz amikor mi voltunk tizenévesek, ők már javában húsz, harminc, negyvenes fejjel tolták a sztárok talicskáját, és bármennyire is félistenként tekintettünk rájuk,  - bár sokan meghazudtolják a korukat - az örök fiatalság forrásához mégsem férnek hozzá. 

És, hogy miért nem tudnak sokan méltósággal visszavonulni a rivaldafényből? Egyrészt nekik is fájhat az, hogy ami volt, elmúlt, másrészt nyilván nem olyan rossz üzlet learatni az időről időre fellobbanó retróláz termését. 

És hogyan óvd meg magad a csalódásoktól? Ne legyenek elvárásaid!

Tovább

A Slipknot demók még jók voltak?

kaka.jpg

Olyan gyakran hangzik el az az állítás, hogy ez meg az a zenekar eladta magát, bezzeg a demók még jók voltak! Valami ilyesmit gondolhat Anders Colsefni is. Hogy kicsoda? A Slipknot első énekese, akivel a legendás Mate.Feed.Kill.Repeat demó készült. A csávó úgy gondolta, hogy turnéra indul és az egész anyagot letolja élőben. Természetesen több videót is hoztunk nektek az eseményről. Hogy a mostani Slipknot-tagok mit szólnak ehhez, azt még nem tudni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum