RockStation

RockNuggets Vol169. / Lust Ritual - Forbidden Rites (2024)

2024. június 05. - KoaX

a3629858955_10.jpg

Valamiért vonzanak engem az ocsmány borítók. A Lust Ritual bemutatkozó EP-jének a coverje is annyira szürreális, annyira elcsépelt, hogy imádom, nem tudom levenni a szemem róla. Egy ilyen borító után pláne kíváncsi voltam, hogy milyen rituáléja lehet a vágyaknak. 

Az anyagot egy angliai négyes hozta létre, ezelőtt sok megmozdulásuk még nem volt. Annyira puritán, annyira nyers, érzed benne a próbateremből áradó fűszagot és teljesen oda tudod magad képzelni, amikor az énekes csaj teli torokból ordít. Valahol ezek az ordítások viccesek, de valahol meg nagyon bejönnek mert őszinték, érezni, hogy ez saját technika, nincs semmi sem begyakorolva. A zene amúgy nekem kicsit ez a klasszikus angolszász stoner-doom muzsika. Amennyiben bírod a Lucifer hangulatú stoner/doom zenét akkor a Lust Ritual is tetszeni fog, de ne lepődj meg, hogy ez azért valamivel másabb. Azt is mondhatnám, hogy nekem eszembe jutott az, hogy ha az Eyehategod-ot összeházasítanánk a Luciferrel akkor tuti valami Lust Ritual-os gyerekük lenne. Ez a kép pedig annyira tökéletesen leírja a zenét, hogy inkább csak hallgassuk, hogy mi is történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr718416445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum