RockStation

Októberben jön a Kings Of Mercia második nagylemeze

2024. augusztus 15. - moravsky_vrabec

kingsof_mercia2024.jpg

A Kings Of Mercia két fő alkotója Jim Matheos gitáros és Steve Overland énekes. A két éve megjelent lemezük idén folytatást kap: a Battle Scars októberben fog megjelenni.

Jim Matheos, a Fates Warning gitáros-főnöke különféle projektekkel és alkalmi társulásokkal kárpótolja a FW rajongókat, ha már az anyazenekar egyelőre pihenőn van. Idén év elején adta ki a North Sea Echoes albumát, amelyen Ray Alder, Fates Warning énekes a társa, és melankolikus, elektronikával gazdagított dallamos zenét rejt. (Kritika ERRE

A Kings Of Mercia Jim másik projektje, ebben Steve Overland, az FM énekese a partnere, a ritmusszekciót pedig változatlanul Joey Vera basszer (Fates Warning, Armored Saint) és Simon Phillips dobos (The Who, Toto, stb.) alkotják. A kiadó továbbra is a Metal Blade, a műfaj pedig brit ízekkel elővezetett hard rock. Az alkotói módszer sem változott: Jim dalvázlataihoz Steve dolgozta ki az énekdallamokat és szövegeket. A Battle Scars nagylemez október 25-én érkezik, és 10 dalt rejt majd. Az első ízelítő videó a Don't Ask dalhoz készült, alatta pedig a lemezborító képe látható. 

 

kingsof_mercia2024lp.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1518466601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum