RockStation

19 év után újra magyar nyelvű dallal és egy új felállással jelentkezik a Billog!

DALPREMIER!

2024. február 04. - rockstation

billog_band.jpgÚj dallal jelentkezett a Billog. A Mindörökre című tétel hosszú évek, már szinte évtizedek óta az első magyar nyelvű dala Zahorán Csabiéknak. A dal maga és a hozzá kapcsolódó rengeteg háttérinfó az alábbiakban található meg.

Tovább

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

“A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira.”

unnamed.jpgAlig fél perc “hosszúságú”, frappáns videóval kísért dallal jelentkezett a Junkies a bő két hónap múlva érkező Vészharang című új lemezének első előfutáraként (rendelés, további infók hamarosan).

Tovább

Klipet kapott a legutóbb bemutatott Judas Priest nóta, a Crown of Horns

judas-priest-1009.jpgA csütörtökön érkezett a jó hír, hogy újra hazánkba látogat a Judas Priest, ráadásul a Rockmaraton fesztivál headlinereiként fogják bemutatni a hamarosan megjelenő új nagylemezük anyagát. Az Invincible Shield címre keresztelt korong három dala közül a legújabb a Crown of Horns végre egy normális klipet is kapott, amiben az új nagylemez stúdiózásába lehet kicsit betekinteni. Mutatjuk!

Tovább

DVVAD - MRKLB (Talheim Records Germany, 2023)

dvvad_mrklb.jpg

A kiadó nevétől függetlenül már önmagában pozitív visszacsatolást jelent, ha egy hazai zenekar lemezében határainkon túl is látnak fantáziát. Az pedig még inkább értékelendő, ha történetesen egy bemutatkozó anyagról van szó. A szegedi DVVAD ráadásul november végén épp egy olyan német kiadónál debütált, melynek a fő profilja a zenekar irányához tökéletesen passzoló post-black metal.

Tovább

Újabb hat név a Fekete Zaj listáján

feketezaj24.jpgMint minden évben, idén is igen szép felhozatallal szolgál a nagyközönségnek a Fekete Zaj. Az augusztus 15-19 között a Mátra hegyei között megrendezésre kerülő népünnepélyre olyan bandákat adtak hozzá a szervezők, mint az Unto Others, a Glassing, a Shores Of Null, a Pozvakowski, a Perihelion és a Makrohang. A Facebook eseményt ITT találjátok meg, a jegyeket IDE KATTINTVA tudjátok bezsebelni.

Tovább

Yungblud, a Z-generáció hangja nyáron a Budapest Parkban hozza össze az embereket

lowlife_presshoot_secondround-00727.jpgYungblud napjaink egyik legizgalmasabb előadója. A csupán 26 éves énekes-dalszerző zenéjén keresztül képes megszólítani teljes generációját, hangot adni az ő problémáiknak, örömeiknek és vágyaiknak. Koncertjein szélsebesen száguldozik a színpadon és iszonyat közvetlen hangot képes megütni rajongóival, hiába áll előtte akár több ezres tömeg. Yungbludot korábban a Sziget Fesztiválon csíphettük el, most pedig első önálló magyarországi koncertjére készül június 9-én a Budapest Parkban a Live Nation Magyarország szervezésében.

Tovább

Új dal a hamarosan nálunk koncertező Nothing But Thieves-től

nbt.pngA Nothing But Thieves február 12-én legutóbbi, Dead Club City című lemezével érkezik a Barba Negrába, azonban a turné indulása előtt egy meglepetéssel is készültek a rajongóknak egy új szám képében. Az Oh No :: He Said What? témájában a Dead Club City lemezhez kapcsolódik, kicsit kitágítva annak határait.

Tovább

Jön a Monolord dobosának szóló anyaga

15781182_1260568613989026_6692602727846113651_n.jpg

A Monolord groove mágusa, Esben Willems is szóló anyaggal jelentkezik. A zenekar két másik tagja már korábban kiadta szóló projektjeiket, így várható volt, hogy a dobos is jelentkezik valamivel hamarosan.  A Cabaret Street a hamarosan megjelenő Glowing Darkness lemezhez hivatott, hogy kedvet csináljon. Na, mennyire tér el attól, amit megszokhattunk a dobostól?

Tovább

Diabolus In Musica - Sárkányfejezet (H-Music, 2023)

diabolus-in-musica-sarkanyfejezet-cd.jpg

Az Ørdøg nélkül nem létezne a Diabolus In Musica, de mára már az utóbbi is stabilan áll a saját lábán. Sőt, egyre többen vagyunk azok, akik a zenekar neve láttán nem valami Slayer tribute-ra asszociálunk. A friss lemez borítója egyesekben azért némiképp összekuszálhatja a szálakat, hiszen a Hieronymus Bosch-ihlette grafika képi világa a South Of Heaven frontjára emlékeztetheti az embert – Sárközi Zsolt (Dark Art) alaposan kitett magáért. Ezen túl azonban felesleges további hasonlóságokat keresgélnünk az önkéntesen nyugdíjba vonult Arayáékkal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum