RockStation

KATAKLYSM / FLESHGOD APOCALYPSE / STILLBIRTH @ Barba Negra, 2024.02.19.

A hétfő bűn

2024. február 25. - Árposz

428603390_801150835382849_8228045790249541026_n.jpg

Talán nem nevezhető szokványos hétfő esti programnak egy ennyire ütőképes felhozatal hangversenyének végigtombolása, de arra azért nem számítottam, hogy az est főhősei lesznek a legjobban meglepődve azon, hogy a küzdőtér nagyobbat mozdult, mint hétvégén egy fesztiválszezonban. Erről pedig csak és kizárólag ők tehettek…

Tovább

Az Ørdøg a dobozban lakozik

Diabolus In Musica - Sárkányfejezet (2023) unboxing videó

bb24d808-diabolusinmusica2023-800x533.jpgA Diabolus In Musica legutóbbi anyaga, a Sárkányfejezet díszdobozos kiadásban is elérhető lett. A minden tekintetben zseni anyag egy nem kevésbé király és igényes extra kiszerelésének részletei, már persze ha eddig nem szereztétek volna be, a lenti videóban láthatók.

Tovább

Itt egy újabb Darkest Hour klip

darkest-hour-2023.png

Hét év hallgatás után töri meg a csendet a Darkest Hour legújabb anyagával, a Perpetual I Terminallal. A zenekar folyamatosan csepegtette a friss dalokat, hogy fenntartsa az érdeklődésünket, és most pedig elhozták a One With The Void című dalt és annak videóját. Hamarosan jelentkezünk mi is, az új albumról készült lemezismertetőnkkel, addig pedig pörgessétek az új albumot!

Tovább

Paolo Rossi kilépett a Fleshgod Apocalypse-ből

_kw_1024.jpg

Az énekes basszusgitáros az egyik alapítótagja az extreme metalt játszó FLESHGOD APOCALYPSE-nek, azonban húsz év zenélés után úgy döntött, hogy elhagyja a zenekart. Paolo elmondása szerint, neki is nagyon nehéz időszak volt a pandémia, és ezidő alatt megtalálta máshol a számítását, ami nem annyira kiszámíthatatlan, mint a zeneipar. A zenekar nem keres új énekest, a kisegítő Veronicával folytatják egyelőre a zenélést. Aztán majd a jövő úgyis eldönti, hogy mi lesz a zenekarral. Innen nézve, szerencsés, aki nemrég ellátogatott a zenekar budapesti koncertjére.

Tovább

Megjelent az Amaranthe új albuma

amaranthe-2023e.jpg

Megérkezett az új Amaranthe album is, ami a The Catalyst címet kapta és a Nuclear Blast égisze alatt jelent meg. Az album összesen tizenkét dalt tartalmaz és most megnézhetjük a lemez címadó dalához készült videót is. A zenekar elmondása szerint, ez az új album egy koherens alkotás. Hallgassátok és nézzétek! Ne felejtsétek el, hogy a zenekar március 8-án, Budapesten, a Barba Negrában játszik!

Tovább

Éjjel a múzeumban a Sum 41-nal

sum-41-december-2023-promo-travis-shinn.jpg

Egyre közelebb van a Sum41 utolsó Heaven :x: Hell albumának a megjelenése. Ennek köszönhetően a skatepunk zenekar még belead apai anyait és próbál kedvet csinálni az új albumhoz. Most a Punk-Rock múzeumába törnek be a leköszönő zenészek, ahol egy fereteges bulit csapnak. Mi pedig a klippel megismerjük a Waiting On A Twist Of Fate című dalt is. /Fotó: Travis Shinn/

Tovább

Rob Trujillóval tolja az Apocalyptica

apocalyptica-credit-riki_murto_jpg_2.jpg

Úgy néz ki, hogy mostanában sok hír fog szólni az Apocalypticáról. Ahogy korábban is beszámoltunk, nincs dobos, és újabb Metallica feldolgozásalbummal- indul útnak a vonós brigád. Azonban, ha ez nem lenne elég, akkor a The Four Horseman, Metallica feldolgozásra még klipet is forgatott a finn zenekar, amiben Robert Trujillo is közreműködött. Kellemes nézelődést és hallgatózást, ha tetszik, amit tapasztaltok, akkor irány a Barba Negra november 25-én.

Tovább

Közös ünnepi turnéra indul jövőre a Trivium és a Bullet For My Valentine

bfmv-trivium.webpIgen erős turnénak ígérkezik a Trivium és a Bullet For My Valentine közös kanyarja. A két, fiatalnak már messze nem mondható zenekar a 2025-ben induló közös kanyarjára igen érdekes és vonzó műsorral készül, mindkettő a jövőre húsz éves albumát (Ascendancy és The Poison) fogja eljátszani teljes egészében. A turnénak egyelőre csak a brit állomásai ismertek, de egy magyar fellépés sem lenne rossz, nemde?

Tovább

Dobos nélkül az Apocalyptica

392868126_962838008533825_1433132240934689381_n.jpg

Mikko Sirén és a csellós istenek útjai elváltak. A hamarosan nálunk is Metallica műsorral, koncertező vonósok húsz év után penderítették ki a dobost. A zenekar bejegyzése szerint az utolsó jó közös élmény az utolsó albumuk felvétele volt, de minden jót kívánnak a dobosnak, akivel elméletileg barátságban váltak el. A zenekar továbbra is marad, a három csellós nyomatja tovább, egyelőre dobos nélkül.

Tovább

Itt egy soha nem hallott Linkin Park dal

linkin_park_chester.jpegFriendly Fire címmel új, eddig soha nem hallott dalt és hozzá videót osztott meg a Linkin Park. A dal a 2017-es One More Light albumról maradt le. Abban egészen biztosak vagyunk, hogy Shinoda mesteréknek még egy rakat ilyen dala lesz, de vajon mi lesz a zenekarral? Maradnak továbbra is tetszhalott állapotban vagy feloszlanak? Esetleg aktívak lesznek valaha? 

Tovább

Április 5-én érkezik az új Magma Rise album - Dalpremier: Dressed up as a dream

magmarise2024.jpgAz idei tavaszt negyedik nagylemének megjelenésével indítja / köszönti a hazai doom metal színtér zászlóvivője, a Magma Rise. Az április 5-én érkező Neither land nor sea albumról első előfutárként a Dressed up as a dream című dalt mutatta be a zenekar, amihez egy szöveges videó is készült.

Tovább

Új All Machines Will Fail dal az érkező albumról: Deluge

amwf_foto_varga_csabi.jpegAz All Machines Will Fail első lemeze And We címmel tavaly februárban jelent meg. Mohácsi Mátyás (basszusgitár), Kocsis Máté (dob) és iamyank (gitár) trióját általában lassúnak, sötétnek, rituálisnak, atmoszférikusnek, post rocknak, post metalnak, szertartásnak írják le azok akik élőben látták a zenekart. És most jön a folytatás...

Tovább

Célegyenesbe fordult az új Judas Priest lemez

judas-priest-1009.jpg

A brit heavy metal istenek, a Judas Priest legújabb lemeze március 8-án jelenik meg. Azaz most már tényleg mindjárt hallhatjuk, mit is tud ennyi év után még a Metal God. Addig is a zenekar elhozott nekünk egy újabb dalt és annak szöveges videóját. Itt van az INVINCIBLE SHIELD album legújabb dala, a The Serpent and the King.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum