RockStation

Farkasemberek és egyéb rusnya dolgok : Devils Whorehouse – Blood & Ashes

2009. június 04. - sunthatneversets

A svéd csapatot a Marduk-főnök Morgan Steinmeyer Håkansson alapította 2000-ben. Sötét zene ez is, de a vonal inkább a Misfits, Shamain féle fekete muzsika, sőt a banda is  a két említett zenekar számait feldolgozó zenakarként jött létre, hovatovább a nevük is innen eredeztethető. Revelation Unorthodox címmel volt már egy nagylemezük, de aztán a banda jegelte önmagát, de most itt a második album Blood & Ashes címmel.


A hozzáállás most sem változott, maradtak a sötét témák, melyek jó kis Entombed féle betonkeverő hangzású gitárral vannak nagyrészt hangszerelve, és itt a Danzig-es ének, hol a tisztább, hol egy kicsit a dühösebb kivitelben. Azt azonban mindjárt hozzá kell tennem, hogy az énekes Maelstrom hangja korántsem olyan izgalmas, mint Glenn bátyóé.


Alapvetően húzós punk és rakenroll nótákat kapunk, de azt a lehető legsötétebb tónusban. A szövegek is farkasemberekről, az ördögről és egyéb rusnya dolgokról szólnak. A koncepció nem volna rossz, korrekt kis lemezt kap a hallgató, azonban korántsem egységes a színvonal. Nekem többszöri meghallgatásra is úgy tűnt, hogy az öt-hat jó nótát sikerült ugyanennyi közepesen jellegtelen dallal kiegészíteni. 


Mivel Glann Danzig hatalmas kedvenceim közé tartozik, ezért nekem elsősorban azok a nóták jönnek be, amik a mester szólópályájának jegyében fogantak. Ilyen a nem bónuszolt lemezt záró Snakes Out The Mouth Of Hell, a hármas Speak The Name Of The Dead, vagy a Shadows Never Change, melyekben Maelstrom kiválóan hozza Danziget. A nyitó döngölő, lassan menetelő témákat hozó Oceans Turn To Blood is jó darab, csakúgy mint a rohanó, ezerrel tekerő Wicked One, Face The Master és Werewolf hármasa is. Persze az is beszédes dolog, hogy a bónuszolt lemez legjobbja egy Shamain feldolgozás a Let the Day Begin.


Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire eredeti (semennyire) a Devils Whorehouse, de amíg a lemez meghallgatása után az jön le, hogy na hallgassuk meg még egyszer, addig olyan nagy baj nincs. Aki szerette, vagy szereti a példaként említett zenekarokat  nagyot nem csalódhat. Korrekt lemez ez, de csodát nem kell várni tőle. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr431163294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum