RockStation

Klipözön - The Man-Eating Tree, Taking Dawn és Lordi videók [VIDEJÓ EXTRA]

2010. augusztus 22. - sunthatneversets

A finn dark/goth The Man-Eating Tree debütáló lemeze szeptember közepén lát napvilágot Vine vímmel melyről az Out Of The Wind című hangulatos tételhez készült videó.

 


 

A las vegasi Taking Dawn Time To Burn című bemutatkozó lemezéről mi is írtunk Itt az albumhoz a második klip, ami egy Fleetwood Mac dal, a The Chain feldolgozásához készült.

 


 

A finn szörnymetálos Lordi ötödik lemeze Babez For Breakfast címmel jön szeptemberben, melyről a már korábban közzétett This Is Heavy Metal című tételhez készült táncoló zombis - a la Michael Jackson Thriller - videó.

 

 


 

Káosz Fesztivál a 25 éves PECSA-ban [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 12-én megrendezésre kerül a Káosz fesztivál a 25 éves Petőfi Csarnokban. Mint talán hallottatok már róla, idén februártól a Neo FM Lali király műsora felvállalta a magyar zenekarok, feltörekvők és ismertebbek, bemutatását. Ennek a kezdeményezésnek a része a most megrendezésre kerülő fesztivál. A nagyszabású rendezvényen tucatnyi zenekar kap bemutatkozási lehetőséget. A sztárvendég szerepét a méltán híres Pokolgép zenekar vállalta el. A rendezvényt teljes egészében rögzíti a Rock TV.

Skunk Anansie - Új lemez szeptember közepén

A 90-es években nagy népszerűségnek örvendett, nemrég újjáalakult brit Skunk Anansie szeptember 13-án Wonderlustre címmel új lemezzel jelentkezik.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. God Loves Only You
02. My Ugly Boy
03. Over The Love
04. Talk Too Much
05. The Sweetest Thing
06. It Doesn't Matter
07. You're Too Expensive For Me
08. My Love Will Fall
09. You Saved Me
10. Feeling The Itch
11. You Can't Always Do What You Like
12. I Will Stay But You Should Leave

A My Ugly Boy című dal klipjét a dal címére kattintva nézhetitek meg.

 

 

The Ocean - Heliocentric után Anthropocentric

A közelmúltban megjelent Heliocentic után már új albumon dolgozik a német The Ocean, mely ezúttal az Anthropocentric címet kapja. Jelenleg az új anyag keverése zajlik a svájci La Chaux-de-Fonds-ban található Studio Mecanique-ban.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Anthropocentric, 02. The Grand Inquisitor I: Karamazov Baseness, 03. She Was The Universe, 04. For He That Wavereth…, 05. The Grand Inquisitor II: Roots & Locusts, 06. The Grand Inquisitor III: A Tiny Grain of Faith, 07. Sewers Of The Soul, 08. Wille Zum Untergang, 09. Heaven TV, 10. The Almightiness Contradiction, 11. The Grand Inquisitor IV: Exclusion From Redemption

Slipknot - (sic)nesses címmel dvd jön

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Paul Gray basszer emlékének szentelve a közeljövőben jelenik meg a Slipknot (sic)nesses című dvd-je, melyen a csapat 80.000 rajongó előtt adott Download fesztiválos koncertje lesz látható. Ezen felül a dvd tartalmaz egy a banda ütőse M. Shawn Crahan által redezett 45 perces, amolyan "kulisszák mögött" témájú filmet Audible Visions Of (sic)nesses címmel, valamint az All Hope Is Gone című albumról készült klipeket és egy "Making of" filmecskét a Snuff című dal klipjének elkészültéről. Részletek a tovább után.

 

Tovább

Children Of Bodom - Új lemez jövő év elején

A finn Childfren Of Bodom legénysége a Petrax stúdióban már dolgozik hetedik, egyenlőre cím nélküli lemezén. Az album producere az a Matt Hyde lesz, aki korábban a Slayer-rel és a Monster Magnet-tel is dolgozott. A stúdiómunkálatok várhatóan szeptember végén befejeződnek, az új album megjelenése pedig 2011 elején várható.

Izgalommal tölt el bennünket, hogy halljátok, milyen lesz az új lemez. Keményebben fogjuk nyomni, mint valaha. Ne várjatok kevesebbet, mint egy tökéletes vihar. - áll a zenekar hivatalos közleményében.

Steven Tyler (Aerosmith) - Hátas után hasas

Az augusztus 17-i torontói Aerosmith koncerten a Love In An Elevator című dal közben az énekes Steven Tyler finoman meglökte hátulról a kifutón gitározó Joe Perryt, aki "bosszúból" ugyanezt tette, csak kicsit hatásosabban, hiszen Tyler egy pillanatnyi egyensúlyozás után egy hasassal a közönség közé esett. Baja szerencsére nem lett és még Perry segített neki visszamászni a színpadra. Steven Tyler lassan már gyakorlott lesz a színpadról való lebukfencezésben, hiszen tavaly augusztusban a dél-dakotai Sturgisben egy hátassal esett a közönség közé - ott nem "segített" neki senki -, de akkor úgy megsérült, hogy a turnét is félbe kellett szakítaniuk.

 

 


Koncert a sitkei kápolnáért [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. augusztus 28-án folytatódik a hagyománysorozat, amely 1986-tól a sitkei kápolna megmentéséért történik. Augusztus utolsó szombatján újra neves művészek, zenészek műsorát hallhatjuk a Hercseg-hegyen lévő kápolna mellett felállított színpadon.

Idén is nagyszerű zenei program várja a lnézőket, fellép a Beatrice, a MobilMánia, a Kormorán, a Lord, a Balázs Fecó Band és az Ossian!

A kápolnáért megrendezett koncertsorozat több, mint rockfesztiválok története. Ez egy példaértékű program, amely során elsősorban a nézők bizalmából újulhatott meg a sitkei kápolna épületegyüttese. Elmondható, hogy ez a program nem jöhetett volna létre azon törzs-, és alkalmijegy vásárló barátok nélkül, akik immár két évtizede megtisztelik ezt a gyönyörű helyszínt, ezt a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület által szervezett fesztivált.

Sitke, mint helyszín, és a koncertsorozat, mint rendezvény az alkotni akarás, az együvé tartozás története is egyben, ez a rendezvénysorozat két évtizede él, és úgy tűnik, örökéletű lehet. 2008. óta változatlan jegyárakkal várják a vendégeket!

További információk: www.sitkeirockfesztival.hu    

Atheist - Új lemez

A nemrégiben reaktiválodott, technikás metálban utazó Atheist Jupiter címmel jelenteti meg negyedik lemezét november folyamán a Season Of Mist gondozásában. A lemez felvételei az atlantai LedBelly stúdióban zajlottak Matt Washburn hangmérnök irányításával, míg a lemez keverését Jason Suecof (Trivium, Chimaira, DevilDriver) végezte.

A lemezre a következő dalok kerültek: 01. Second To Sun, 02. Fictitious Glide, 03. Fraudulent Cloth, 04. Live And Live Again, 05. Faux King Christ, 06. Tortoise The Titan, 07. When The Beast, 08. Third Person

Fogatlan Eddie: Iron Maiden – The Final Frontier

Kell-e egyáltalán periodikus pontossággal új lemezt készíteni egy Iron Maiden kaliberű metálbandának? Ez itten a kérdés. Több, mint 100 millió – javarészt a 80-as években - eladott lemez, megegiga világkörüli turnék az elmúlt pár évben, klasszikus lemezek jubileumainak jegyében. A nagy pénzt valószínűleg az utóbbi hozza. Mégis itt az új – szám szerint 15.-ik – nagylemez, amely a The Final Frontier címet kapta, rajta ismét sci-fi témájú szövegekkel. Lehetett is Steve Harris-nek magyarázkodni utána, hogy bár adja magát a cím, mégis talán kicsit szerencsétlen a választás, hiszen nem ez lesz a zenekar utolsó lemeze.

 

Tovább

Őrültek háza: Disturbed - Asylum [VIDEJÓ]

Úgy látszik lassan minden hétre jut egy Disturbed videó. Múlt héten mutattuk be az Another Way To Die című dalra forgatott klipet, most pedig itt az augusztus 31-én megjelenő új lemez címadó dalára az Asylumra forgatott videó, amely ismét Roboshobo munkája. Van itt minden: darabolás, a testrészekből leves főzés, kemencében égetés, satöbbi. Nézzétek!

 


Motörhead - DVD közeleg

Az IMV Blueline gondozásában október 19-én jeleneik meg a Motörhead, Attack In Switzerland: Live In 2002 című dvd-je, mely a banda 2002. augusztus 16-án az Open Air Gampel Festival-on (Wallis-Svájc) adott koncertjét örökíti meg.

A dvd-n a következő dalok lesznek láthatók-hallhatók:

No Class
Bomber
Civil War
Damage Case
Love For Sale
God Save The Queen
Brave New World
Metropolis
Nothing Up Sleeve
Dr Rock
Ramones
Shoot You In The Back
Sacrifice

Tagcsere az Insaneben

A következő hírt kaptuk Érsek Gábortól:

Mint azt már sokan észrevehettétek, hogy Norman (Béla), közel egy hónapja nincsen velünk a színpadon. Július végén, még arról számoltunk be, hogy a zentai koncertünk után egy baleset során agyrázkódást szenvedett. A sérülésből felgyógyulva azonban közölte velünk, hogy azonnali hatállyal kilép a zenekarból.  Azért nem adtunk eddig hivatalosan hírt a történtekről, mert Érsivel az élen, mi sem hittük el, hogy a fesztivál szezon közepén, 11 évnyi zenekarozás, megannyi élmény után, ilyen, számunkra megalázó, és lehetetlen helyzetbe hozott formában ér véget a közös történetünk. Sajnos nem kell különösebben nagy megfejtéseket keresni, egyszerűen arról van szó véleményünk szerint, hogy Norman már nem érzi azt a lendületet, ami a zenekart jellemzi, illetve újdonsült kapcsolatának szeretne több időt szentelni, amibe nem fér bele a dalszerzés és a turnézás.

Tovább

Vurstli hangulat - Sziget Feszivál 2010., 5. nap, vasárnap

Vannak dolgok, amikhez az évek folyamán már hozzászokhattunk a fesztiválok tekintetében, így például, hogy minden évben drágább lesz a jegy, és drágább lesz a sör, de legalább most a Szigeten megjelent a minőségi fejlődés is (de ettől még mindig drága az ott lét). Tavaly szintén a fesztivál záró napja volt nagy durranás (Faith No More, Turbonegro, Life Of Agony hármas így, egymás után), és az idei felhozatalnál is elismerő csettintéssel lehetett konstatálni.

Tovább

Guns N' Roses - Turné törölve vagy mégsem?

A Guns N' Roses énekesének Axl Rose-nak twitter profilján tegnap este fél hat körül az az üzenet jelent meg, hogy az együttes törölte turnéjának hátralévő koncertjeit. Sokan már akkor gyanakodni kezdtek, hogy valami hackerkedés áll a háttérben, amikor semmilyen hivatalos fórumon nem erősítették meg a hírt. Bár ugye Axl-nél nem lehet tudni mikor jön rá az öt perc. Az NME.com szerint a koncertkörút további koncertjei meg lesznek tartva ezt a Reading és a Leeds fesztivál szóvivői is megerősítették.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum