RockStation

Cyco Miko inda house: Suicidal Tendencies – Live At The Olympic Auditorium /dvd/

2010. november 14. - sunthatneversets

A Suicidal Tendencies rockzenei körökben úgy lett fogalom, hogy szinte sohasem tartoztak semmilyen fősodorba. Mondják zenéjüket hardcore punknak, crossover thrashnek, funk metálnak, de a lényeg nem is a címke, hanem amit képvisel ez az 1981-ben Venice-ben (Los Angeles, California) alakult ötös. A zenekar motorja és egyben mára az alapítótagok közül egyedüli résztvevő Mike Muir. Ez az ember duracell-nyusziként megy fel s alá egy koncerten, ezt mi is megerősíthetjük.

Tovább

Megjelent a III. Műszak 13. száma

Crowbar, Down, Kingdom Of Sorrow - mi a közös bennük? Igen, mindegyik zenekar könnyed nyári slágereket ír. És még? Igen, csodálatos férfiak alkotják ezen csapatokat. És még? Igen, Kirk Windstein! Na vele olvashattok egy hosszas interjút a novemberi III. Műszakban a Metalsucks jóvoltából! Kirk nemcsak zenekarairól, hanem a rehabról is sztorizik, igazán exkluzív. Ginger (ezúttal The Wildhearts nélkül), az új best of lemezével kapcsolatban osztja meg gondolatait, a Room Of The Mad Robots a tagcseréről és a jövőről mesél, a szerkesztőség pedig végigszalad a The Offspring életművön. Kedvenc rovatunk, az Azok a boldog 90-es évek Southern Speciallel és Slayerrel jelentkezik, az Élő rokk Ozzyval és Neck Sprainnel, a Friss áru pedig Monster Magnettel, KGB-vel, Aktuálissal, Roaddal, Óriással és Killer Surprise-zal.

Tovább

Germán sörmetál decemberben

A germán sörmetál jeles képviselője a Tankard december 17-én már a tizennegyedik stúdióalbumát jelenteti meg az AFM Records gondozásában Vol(l)ume 14 címmel. A borító a várható tartalomról elmond mindent. Az album digipak verziója tartalmaz egy koncertfelvételt is dvd-n, mégpedig a banda tavalyi Headbangers Open Air fesztiválos performanszát.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Time Warp
02. Rules For Fools
03. Fat Snatchers (The Hippo Effect)
04. Black Plague (BP)
05. Somewhere In Nowhere
06. The Agency
07. Brain Piercing Öf Death
08. Beck's In The City
09. Condemnation
10. Weekend Warriors   

Gyermekbarát koncert lesz a Lordi budapesti fellépése

Megérkezett a Lordi november 17-i budapesti koncertjének ridere, amiben a nagy mennyiségű pirotechnikai segédeszköz mellett a szörnyek lelátót is kértek a Petőfi Csarnok küzdőterére, hogy apró rajongóik ne csak hangban, hanem látványban is élvezhessék a show-t. A Babez For Breakfast Tour 2010 elnevezésű európai körút a múlt héten vette kezdetét Szentpéterváron, ahol a következő dalokat hallhatta a nagyérdemű:

Tovább

Them Crooked Vultures - Hamarosan nekilátnak a második albumnak

A John Paul Jones (Led Zeppelin), Dave Grohl (Foo Fighters) és Josh Homme (Queens Of The Stone Age) összetételű Them Crooked Vultures hamarosan nekilát a második albumának munkálataihoz. A zenekar első lemeze hatalmas siker volt, az Államokban 70.000 darabot adtak el belőle a megjelenés hetében.

Them Crooked Vultures - Gunman (Live @ Fuji Rock Festival 2010)

 

 


 

The Big Four - Nem csak élőben siker

A nyáron a Sonisphere fesztiválokon sikerrel koncertező Nagy Thrash Négyes - azaz a Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax - november 1-én jelentette meg The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria című dvd-jét. A siker nemcsak élőben volt nagy, hanem a dvd eladások terén is. Az Egyesült Államokban az első héten 22.000 darabot adtak el belőle, de más országokban is előkelő helyeken áll a listákon:

USA: #1
Kanada: #1
UK: #1
Ausztria: #1
Svájc: #3
Németország: #4
 

 

 

Nevergreen - Most és mindörökké

A tavalyi év végén kilencedik lemezét - a magyarul és angol nyelven is kiadott Új birodalom / New Empire albumot - megjelentető Nevergreen utoljára augusztusban, a Szegedi Ifjúsági Napokon lépett fel. A szerb metal ikon jövőre jóval nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a magyar (és persze a határon túli) rajongókkal közvetlenebb találkozásokra, ezért az elmaradhatatlan nyári fesztiválok mellett kisebb-nagyobb klubokban is felbukkan majd. A jövő évi első klubkoncert terv szerint már az év első havában megvalósul, és a csapat tervei között egy magyarországi klubturné is szerepel, tavaszi kezdéssel.
 

Rádió punk giccsparádé: Good Charlotte- Cardiology

Egy vaskos kérdéssel kezdek: Ki a franc hallgat Good Charlotte-ot? Addig az okés, hogy a kétezres évek elején berobbantak a Lifestyles Of The Rich And Famous-szel, és az akkori kalipunk vonalat meglovagolva viszonylag nagy sikert értek el, és gyorsan bekerültek a vidám lázadók élbolyába, de onnan szép lassan a feledés homályába vesztek a zenekarok. Ki hall manapság a Blink 182-ről, (tudom az idei Sziget kapcsán felmerült a trió neve, de hála az égnek, nem jöttek a fesztiválra) vagy az amúgy műfajában talán legtökösebb Sum 41-ról? Egyedül egy Green Day tudott felmutatni az elmúlt években valamit, de ahhoz nekik elő kellett kapni a politikai hangjukat, az akusztikus gitárjukat. A Green Day Grammy díjat kapott, a Good Charlotte meg kidobott most egy olyan lemezt a Cardiology személyében, amelyben annyiban a gyökerekhez térnek vissza, hogy érezhetően „Rich And Famous”-ök szeretnének ők is lenni.

Tovább

Túl jó lesz az új Biohazard

Legalább is a basszusgitáros/énekes/ex-pornós Evan Seinfeld szerint. Seinfeld azt mondta a készülő kilencedik nagylemez kapcsán, hogy ez a legjobb lemez amit a Biohazard valaha írt. A csapat egyébként az utolsó simításokat végzi a Toby Wright (Korn, Slayer, Mötley Crüe, KISS, Fear Factory, In Flames, Stone Sour, Ozzy Osbourne) által producelt lemezen, amely valamikor jövő év elején jelenik meg, bár a bandának egyetlen kiadóval sincs még szerződése.

Turbo, Grand Mexican Warlock és vendégeik – Napokon, Ozone Mama, BackBeeT [KONCERTAJÁNLÓ]

A tavaly év végi Düreres koncertet követően most újra együtt áll a városligeti bálterem színpadára a Turbo és a Grand Mexican Warlock. Már ez magában garancia a kiváló szórakozásra, de pláne okot ad a megjelenésre, hogy olyan nagyszerű produkciók csatlakoznak az esthez, mint az első nagylemezét ez évben megjelentető és brutálisan ötös fokozatba kapcsolt Napokon zenekar, a pofátlanul fiatal és dögös BackBeeT és a rock’n’roll bulik ördögei, az Ozone Mama.

A múlt hónapban Csehországban turnézó, Fonogram díjas Turbo a koncertet előtti napokban bemutatja új nagylemezének első, Magnet címet viselő dalát, mely már az új lemez ízét hordozza, a nemrégiben pedig szaftos videóval jelentkező Grand Mexican Warlock szintén az utolsó simításokat végzi debütlemezén. Mindkét record-ügy helyet kap a Dürerben, ez szinte biztos.

A koncerteket követően DJ Lúdbőr, alias Vigh David /Turbo/ pörgeti lemezeit a talpon maradtaknak, négykézlábasoknak, a pulton szunyókálóknak és az őrülteknek egyaránt.

Turbo, Grand Mexican Warlock, Napokon, Ozone Mama, BackBeeT
2010. november 12. Dürer-kert
Kapunyitás: 19:30
Kezdés20:00
Jegyár: 1000 Forint

Program:
20.00 Backbeet
20.45 Ozone Mama
21.30 Grand Mexican Warlock
22.30 Turbo
00.00 Napokon
01.00 dj Lúdbőr (Vigh David / Turbo)

Amit a gitározásról tudni kell ...: Joe Satriani @ Budapest Sportaréna, 2010.11.08.

Nem írom le részletesen a mester eddigi pályafutását, ezt szinte minden weboldal megtette a koncert kapcsán,csak röviden azoknak akik mégsem hallottak/olvastak volna róla:
Joseph "Joe" Satriani (1956) gitáros és gitároktató. 14 éves korában határozta el, hogy gitározni fog. Billy Bauertől és Lennie Tristano-tól kezdett zenét tanulni. Tanítványai közé tartozott  többek közt a Kirk Hammett a Metallica, a Les Claypaol a Primus és Alex Skolnick a Testament gitárosa valamint Steve Vai. Több mint 10 millió eladott lemez és 15 Grammy-jelölés fűződik a nevéhez. A G3 formáció alapítója és a Chickenfoot gitárosa.

Tovább

Karcos hangú amazon a Lordi előtt

A férfi szemeket gyönyörködtető, karcos hangú amazonnal felálló Sister Sin lesz az egyik bemelegítő bandája a Lordi Babez For Breakfast turnéjának. A csapat a nemrég megjelent True Sound Of The Underground című friss albumuk bemutatójával érkezik a Petőfi Csarnokba. És, hogy az este teljes legyen, a szörnyek a szintén dallamos és néhol progresszív metalban utazó olasz The Dogma zenekart is magukkal hozzák Budapestre.

Babez For Breakfast Tour 2010
Lordi
Sister Sin
The Dogma
2010. 11. 17.
Petőfi Csarnok 20h.
Jegyár: 6.900.-

Jegyek vásárolhatók a Ticket Express, Interticket, vagy Ticket Portal oldalakon. Színes
nyomtatott jegyek a CD Pincében, a Lemezkuckóban, a Hammerben és a Petőfi Csarnok
pénztárában kaphatók, valamint megrendelhetők a www.livesound.hu oldalon.
 

Ektomorf - Redemption borító és dal-lista

Múltkor már írtunk a hamarosan megjelenő új Ektomorf lemezről, ami a Redemption címet kapta. A december 17-én megjelenő album dalcímei mára nyilvánosak lettek, csakúgy mint a borító. Érdekesség, hogy a The One című dalban maga Danko Jones mester vendégeskedik.

A korongra a következő dalok kerülnek:

01. Last Fight
02. Redemption
03. I’m In Hate
04. God Will Cut You Down
05. Stay Away
06. Never Should
07. Sea Of My Misery
08. The One (feat. Danko Jones)
09. Revolution
10. Cigany
11. Stigmatized
12. Anger
13. Kill Me Now (limited-edition digipak bonus)

   

Mr. Mojo Risin': Stuck Mojo @ Dürer Kert, 2010.11.02.

Hazánk rap metál fanatikusai (ha vannak ilyenek rajtam kívül) már biztosan feljegyezték korábban naptárjukba ez év november havának második napját, hiszen a Here Comes The Monster Tour keretében hazánkba érkezett az amerikai Stuck Mojo.

Két dolog miatt is különös izgalommal vártam ezt az estét, az első, hogy kis hazánkban nem igazán lelhetőek fel a fentebb már említett stílust képviselő zenekarok (vagy csak én nem tudok róla), a második, hogy kedvenc zenekarom a Mojo és bizony kicsit szégyenkezve vetem papírra (monitorra) még nem láttam őket élőben. Igaz már egyszer megszűnt a banda, de aztán a volt énekes/rapper Bonz helyét átvette Lord Nelson és, hogy mennyire működőképes a zenekar már két új lemezzel is bizonyították (az persze más kérdés, hogy a régi számok azért jobban ütnek).

Tovább

Halottak napi doom: Electric Wizard- Black Masses

Mennyire hatásvadász november elsején, halottak napján kiadni egy lemezt? Megsúgom: nagyon. De vannak, azaz van, olyan zenekar, akinek egy ilyen manőver nem csak hogy elnézhető, de abszolút imázsba vágó tett. Az Electric Wizardtól ez a húzás egy cseppet sem érződik erőltetett poénkodásnak, vagy szánalomba forduló kultuszvadászatnak. A brit együttes a doom, stoner színtér egyik legőszintébb, és egyben legüdébb, értsd: legsötétebb színfoltja. Hogy miért?

Tovább

VHK és IHM jövőre a Dürerben

A szeptemberben Jello Biafrával óriási sikert aratott legendás Vágtázó Életerő (a Vágtázó Halottkémek reinkarnációja) bejelentette, hogy következő koncertjére az Isten Háta Mögött zenekart hívja meg előzenekarnak. A Dürer Kertben jövő január 28-ára időzített esemény, Magyarország két legkeményebb zenekarának közös koncertje, 2011 első csapása lesz! A VHK tagjaiból álló Életerő januárig nem lesz látható Magyarországon, és úgy hírlik, utána sem lépnek fel egy ideig. A koncertre a két zenekar számos meglepetéssel készül. Ritka és különleges alkalom kínálkozik tehát, hogy napjaink egyik legnépszerűb fiatal zenekara, az Isten Háta Mögött ütős ritmusaiban, vagy éppen a magmatikus koncertjeiről világhíres sámánpunk VHK extázisában részesüljenek a rajongók.

Jegyárak: 2100 Ft (december 25-ig), 2500 Ft (január 27-ig), 3000 Ft (aznap)
 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum