RockStation

Filippino brutalizálás: Death Angel, Suicidal Angels @ Dürer Kert, 2011.03.13.

2011. március 14. - Frogfoot

Overkill/Destruction, Death Angel, Power Of  Metal. Nem akármilyen zenekarokat-koncerteket láthatott a közönség néhány napon belül! Tiszta Amerika gondolhatnák a rajongók,de ennek a koncertbőségnek azért hátulütői is vannak. Amikor megérkeztem kb. egy tucat ember figyelte a nyitózenekart, nem hittem a szememnek! Igaz,hogy még korán volt, de erre nem számítottam, az idő előrehaladtával sem akart gyűlni a tömeg, mi lesz itt? Még félház sem volt a Dürer-kertben, ha meglátják ezt a zenészek elmegy a kedvük az egésztől és ők is és a rajongók is csalódottan távoznak. Az Overkill bulin is a vártnál kevesebben voltak és gyanítom, hogy a Power Of Metal sem fog rekordot dönteni nézőszám terén. Nem túl szerencsés így egymásra szervezni a koncerteket mert a végén mindenki csak rosszul jár, hiába kapott a közönség szinte egy-egy minifesztivált kedvezőnek mondható jegyárak mellett ezt sajnos a magyar pénztárcák nem bírják el, ráadásul a többség valószínűleg a Slayer/Megadeth bulira tartalékolja a pénzét.

A buli előtt próbáltam infót gyűjteni a zenekarokról, de nem igazán informatívak a weblapjaik: Roots Of Death, Adimirion, Resistance (Ráadásul Resistance néven 6 zenekar is létezik), az azért kiderült, hogy igazi nemzetközi mezőny jött össze: Svájc, Belgium, Görög- és Olaszország + USA.

A Roots Of Death nyitotta az estét mintegy tucatnyi embernek zenélve és a három vendégzenekar közül úgy érzem nekik volt igazán saját hangjuk, amely ötvözi a thrash/death metalt és egy kis hardcore-t, míg a másik két zenekar fellépése számomra nem volt túl emlékezetes, bennük van fantázia. Sokat mozogtak a színpadon, próbálták beindítani a maroknyi közönséget, a produkció összefogottnak látszott és profin adták elő az egészet. Egy ilyen rövid fellépés nem igazán mérvadó, ennek ellenére nekem ők tetszettek a legjobban.

Az Adimirion folytatta az estét, a weblapjuk szerint a zenéjük "Experimental Thrash Metal", ami nekem különösen be kellene, hogy jöjjön mégis valahogy elment mellettem az egész. Ez persze nem azt jelenti,hogy rosszak voltak: nagyot zúztak és a közönséget is sikerült egy kicsit megmozgatniuk, de valahogy összefolytak a nóták és nem maradt meg bennem egyetlen emlékezetes momentum sem.

Az első reakcióm Resistance hallatán az volt, hogy: "tejóégezmi?" Ez leginkább a hangzásnak és az énekesnek köszönhető ugyanis valami káoszmetal szólalt meg, amit egy B sci-fi film alienhangja kísér. Amint kicsit tisztult a hangzás kiderült, hogy ez deathcore és ezért hatott rám elsőre sokkolóan. Róluk nem írnék sem jót-sem rosszat, mert soha az életben nem hallgattam deathcore zenéket, azért bizalmat szavaznék nekik:deathcore-nak ez biztosan nagyon jó volt.

Ezzel zárult az este első fele, a következő fellépő a Suicidal Angels volt, akiket már láttam Pozsonyban és akkor jó benyomást tettek rám.Végre "igazi" thrash metal a javából! Könnyű rásütni a SA-re, hogy hiányzik belőlük minden eredetiség, pedig a '80-as éveket és '90-es évek elejének legjobb zenéit idézik a fogós riffekkel, nyaktörő sebességgel. Egy biztos: a SA tudja hogyan kell thrash metalt játszani klasszikus hangzásban! A közönséget is jobban beindították, de a hangulat továbbra sem volt az igazi, szégyen, hogy még mindig milyen kevesen voltak! Ezek ellenére nagyon élveztem a görög thrasherek koncertjét.



Mi lesz ebből a DA alatt? Hiába nyújt egy zenekar 110%-ot, ha csak néhány ember lézeng a nézőtéren akkor az nem az igazi... A Death Angel Mark Osegueda ígéretéhez híven ismét visszatért hozzánk. Közben megjelent az új albumuk, amelynek turnéja itt indult Budapesten! A kevés néző egyátalán nem zavarta a zenészeket, nem 110 hanem 200%-on, szívvel-lélekkel teljesítettek mindvégig! Ezúttal inkább az újabb nótákra koncentráltak és olyan különlegesség is elhangzott, mint a Heaven&Hell a Bored című nótába ágyazva (viszont nem volt Kill As One! Ez olyan mintha a Judas Priest nem játszaná a Breaking The Law-t).

Mark többször megköszönte a közönségnek a támogatást, poénkodott, sztorizott, ugratta a társait. Ezek a pillanatok, valamint a színpadról áradó energia és a hangerő feledtetik a nem túl jó hangzást. A Death Angel még soha nem játszott ilyen kevés ember előtt Magyarországon és a sírból hozták vissza az estét, amikor már semmi jóra nem számítottam, valószínűleg 10 embernek is ugyanilyen teljesítményt nyújtva játszottak volna. A Death Angel az egyik legjobb koncertbanda!

Setlist:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Frogfoot. Fotók: Réti Zsolt. További képek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr122739387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum