RockStation

Modern rock split: The Idoru, My Small Community, Velvet Stab

2011. április 17. - viliricsi

Már a címben leleplezzük ezt a szép kezdeményezést: három zenekar együtt hozta létre ezt a jópofa kivitelű cd-t.. A borító – kívülről kezdjük hámozni a hagymát! – (a honlap alapján) a My Small Community (továbbiakban: MSC) világa groteszk figurákkal (érdemes egyébként felmászni weboldalukra, én még csupán a Belgáéknál tapasztaltam hasonló fárasztást). A bookleten is testvériesen megosztoztak: 2-2 oldal jut mindenkinek; az Idoru a szövegeket biggyesztette rá (ezekről később), a többiek inkább a rajzokban jeleskedtek, plusz a „kötelező” infók terén.

Tovább

Dupla dalpremier: For the Fallen Dreams és Texas in July

I.

A For the Fallen Dreams legénysége jövő hónapban új lemezzel fog jelentkezni, mely a Back Burner címet viseli majd, és a Rise Records gondozásában fog napvilágot látni. A dalcsokorról ízelítőként pedig már az alábbi linken le is tesztelhetjük, a My Anthem-Like Symphony című tételt!

II.

Az Equal Visions égisze alatt, e hónap 26-án adja ki második nagylemezét a Texas in July, mely a One Reality címet viseli majd. A 1000 Lies-ra keresztelt nótát pedig már meg is lehet hallgatni.

Budapesten a Black Label Society!

Zakk Wylde gitáros-isten és Black Label Society elnevezésű csapata június 29-én végre elér Magyarországra a The Berzerkus Tour keretében, hogy a Petőfi Csarnokban adjon koncertet. A gitáros mellett jelenleg John „J.D." DeServio basszusgitáros, Nick Catanese gitáros és a Type O Negative egykori dobosa, Johnny Kelly zenél. A csapat 2005 nyarán  már majdnem elért egyszer Magyarországra, de a turnét végül lemondták. 

A csapat a legutóbbi Order Of The Black című lemezét turnéztatja, mely megjelenésekor 4. helyen nyitott a Billboard listán. A Concerto Music szervezésben zajló koncertre a jegyek április 18-tól kaphatóak elővételben 7900 forintért, a koncert napján pedig egy ezressel drágábban.

Top 10 legjobb 90-es évekbeli gitár riff

Minek ide tudni mindenféle bonyolult gitármenetet, minek ide féktelen tempó, minek ide spandex naci, dajerolt haj, amikor pár őszinte hanggal is be lehet futni, és örömet okozni a hallgatóságnak. Hogy a gyakorlatban ez, hogy néz ki? Itt egy szubjektív lista a kilencvenes évek tíz legjobb riffjéből
10- Kyuss: Green Machine
Így kell egy riffnek megdörrennie! Semmi bonyolult virgázás, semmi cicoma, csak egy parasztul berobbanó tuskó, és jó értelembe vett primitív gitár, mégis rendesen odacsesz a falhoz.
Tovább

Megjelent a III. Műszak 18. száma

Lehetőséged nyílik, hogy letöltsd a III. MŰSZAK tizennyolcas számát ingyen. A tartalomról.
Interjú ügyosztály: The BellRays, Apey And The Pea, Insane, Prosectura, Melechesh, Halor. Evolúció: Nirvana (Nirvana-ra kihegyezett videócsatornánk itt).
Azok a boldog 90-es évek: Megadeth, Alice In Chains, Supershit 666, Fahrenheit.
Friss áru: Apey And The Pea, Dropkick Murphys, Káros Az Egészségre, Krumpliczukor.
Élő rokk: Alvin És A Mókusok, Kyuss Lives!, Káderfeszt.
VOL.15.: Halor: Welcome To Hell.
Trailer itt.

Tovább

Chimaira: Fogyatkozás után új felállás

Az ohio-i Chimaira az elmúlt napokban vészes fogyatkozásba kezdett, miután előbb a billentyűs Chris Spicuzza, majd a dobos Andols Herrick is lelécelt a bandából. Chimaira-ékat azonban kemény fából faragták, máris megvan az új felállás, ami annyira új, hogy fotó helyett mi is csak a zenekar logóját tudjuk idetenni.

Tehát a Chimaira 2011-ben:
Mark Hunter - énekes
Rob Arnold - gitár
Matt DeVries - gitár
Emil Werstler (Daath) - basszusgitár
Sean Zatorsky (Daath) - billentyűs/sampleres
Austin D'Amond (Bleed The Sky, The Elite) – dob

Metalfest 2011 - A pontos beosztás

A tavaly indult csillebérci metalorgia idei folytatásának megvan a teljes felállása, és már a komplett időbeosztást is végigböngészheted, mégpedig ITT.

METALFEST 2011, három napon át csak metal a következő zenekarokkal:

Kreator, Cradle Of Filth, Arch Enemy, Sabaton, Wintersun, Saxon, Rage, Stormwitch, Kataklysm, Primordial, Equilibrium, Misery Index, Vicious Rumors, While Heaven Wept, Astral Doors, Skyforger, Krisiun, Suicidal Angels, Alcest, Thulcandra, Abigail Williams, Graveworm, Christian Epidemic, Stonehenge, Bloody Roots, Visions Of Atlantis, Milking The Goatmachine, Wisdom, Demonlord, CasketGarden, Damned Spirits' Dance, Tesstimony, Bornholm, Magma Rise, Vanderbuyst, Iskald, Serenity, E-Force, Midnattsól, Diabulus in Musica, Lanfear, Virrasztók, Kerecsensólyom, Chromnology, Sicitur Adastra, Csejtey, VelvetSeal, Crimes Of Passion, Thunderbolt, EGO, Sanatorium, Craniotomy, Devastating Enemy, Ideas, Partyzan, Thornwill, Spirititual Ravisment,  Kistvaen, Rising Dream, Tirana Rockers, Twister, Invader, Superheroes és Hammer Gitárhős eredményhirdetés.

Hell:Bound Tour 2011 & Stress – Támad a metal!

Különleges hétvégének ígérkezik a mostani, hiszen két exkluzív programmal várja rajongóit a Crazy Mama Music Pub! Pénteken Ukrajna legjobb metal zenekara, a 2005-ben alakult (és az EMI-nál már két nagylemezzel büszkélkedő) modern thrash banda, a Hell:On mutatkozik be. Tavaszi turnéjuk Budapestet is érinti, így mi is láthatjuk a már nem csak hazájukban elismert formációt. Vendégként a Def/Light, a Stonedirt és a Fragile Art csapatát hívták meg, komoly zúzásra számíthatunk! Szombaton is nagyszerű eseményen ad helyet az „Őrült hölgy”, hiszen a legendás Stress szántja fel a színpadot. Lőrincz Tibi és alakulata volt az első heavy metal formáció Magyarországon, munkásságuk több mint 30 éves múltra tekint vissza! Pályafutásukat ugyan megszakították egy-egy időre, de hírnevük szemernyit sem csorbult, sőt, ennyi idő után is méltó helyet foglalnak el a hazai rock történelemkönyvében. Pénteken újra támad a metal, a Stress és vendégei (a Wolfgang, a Dirty Cocks, a Red Vailing és a Meteor) megdobogtatja a műfaj szerelmeseinek szívét! Kihagyhatatlan esemény!

Tovább

In Flames - A borító és a dalok

Magyarországon június 22-én jelenik meg svéd In Flames, Sounds Of A Playground Fading című új albuma, melyről az első single a Deliver Us című dal lesz május közepén. Az urak változatos lemezt ígérnek, melyben azért megtalálhatók a tipikus In Flames jegyek. 

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Sounds Of A Playground Fading
02. Deliver Us
03. All For Me
04. The Puzzle
05. Fear Is The Weakness
06. Where The Dead Ships Dwell
07. The Attic
08. Darker Times
09. Ropes
10. Enter Tragedy
11. Jester's Door
12. A New Dawn
13. Liberation

Corrosion Of Conformity az A38-on

Tegnap még csak pletykálták, mára be is jelentette a Skalar Music. A crossover alapvetés Animosity és Technocracy albumos felállású Corrosion Of Conformity (Reed Mullin, Woody Weatherman, Mike Dean) első alkalommal lép fel Budapesten! A koncert helyszíne az A38-as állóhajó lesz, méghozzá június 28-án. Hamarosan bővebb információk is lesznek!

Mi az? Dave Grohl, Butch Vig, Krist Novoselic, de nem a Nevermind?-Foo Fighters:Wasting Light (2011)!

Dave Grohl megkerülhetetlen alakja a mai (rock)zeneiparnak. Mindenkivel együtt zenélt már, aki csak számít, és, hogy ilyen nevek egyeztek bele a koprodukcióba, az nem lehet véletlen. Egyrészt, mint ex-Nirvana dobos, alanyi jogon ott van a hírességek között, másrészről, azóta kiderült, hogy az énekes/gitáros/dalírók között is a világ élvonalában található: ennyi éven át nem lehetne Kurt Cobain árnyékában megélni (ezt csak Courtney Love tudja). Zenekarának, a Foo Fighters-nek új albuma jelent meg, a továbbiakban ezt vesszük górcső alá.

Tovább

Klipözön: The Dilliner Escape Plan, Leaves Eyes, Skindred és Kataklysm videók [VIDEJÓ EXTRA]

A tavaly ősszel nálunk is járt The Dillinger Escape Plan még a szintén tavaly megjelent Option Paralysis című lemezéhez készített koncertklipet a Gold Teeth On A Bum című dalhoz egy olaszországi koncerten.

 

A Leaves Eyes új lemezzel jelentkezik hamarosan, melyről a To France című Mike Oldfield slágerre készült videó. Nos a klip sem túl nagy eresztés, a dal meg semmit sem tesz hozzá az eredetihez.

Tovább

Job for a Cowboy: itt az első nóta!

Hamarosan új EP-vel fog jelentkezni az amerikai új hullámos death metal elitiskolájának egyik vezéralakja, a Job for a Cowboy. A Gloom-ra keresztelt dalcsokor a már megszokott módon a Metal Blade gondozásában fog napvilágot látni, melyről már egy új, Misery Reformatory-re keresztelt tételt le is lehet tesztelni, egy 'tovább'-ot követően!

Tovább

Majdnem kész az Új Corrosion Of Conformity

Ugyan a Corrosion Of Conformity Pepper Keenan nélkül jelenleg a Mike Dean basszusgitáros/énekes, Woody Weatherman gitáros és Reed Mullin dobos felállásban, trióban zenél ez nem akadályozza meg őket abban, hogy lemezt készítsenek, ahogy arról korábban már beszámoltunk. Az album hangszeres részei John Custer producer felügyelete mellett már nagyjából elkészültek az énektémákat pedig a jelenleg zajló turné után veszik majd fel.

A zenekart április 19-én Bécsben, az Arenában lehet megnézni, de a verebek azt csiripelik, hogy lesz magyarországi koncert is június végén.

Már javában készül az új Mastodon lemez

Az idén a Hegyalja Fesztivált is meglátogató atlantai Mastodon már javában új albumán dolgozik. Brann Dailor dobos egy interjúban elárulta, hogy egy ProTools cuccot állítottak fel és annak a segítségével megy a munka. Egyelőre csak ötleteket és részleteket vesznek fel és megpróbálnak 3-4 riffet összefűzni. Szerinte a mostani munka sokkal inkább közös, mint a legutóbbi lemeznél (Crack The Skye) és szupersúlyos és talán kevésbé progos anyag elébe nézhetünk. Olyan lesz mint egy szupersúlyos Led Zeppelin - mondta a dobos.

Egy újabb punk eposz: Sum 41- Screaming Bloody Murder

A Sum 41ban egy dolog volt számomra mindig is szimpatikus, mégpedig, hogy hasonszőrű kalipunk társaitól (lásd: Blink 182, vagy Good Charlotte) eltérően bele-belecsempésződött a zenéjükbe egy kis kosz, és dög. Persze emellett jelen volt náluk is az a gyermeteg vicceskedés, ami stíluskövetelmény ebben a műfajban, amit lehet szeretni, és nem is szégyen egészen addig, amíg az ember fia/lánya be nem tölti a nagykorúságot. Azontúl már kissé arcpirító dolognak hat negédes tinédzser problémákkal tarkított, három akkordos tika-tikára csirkepogózni. Legalább is szerintem.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum