RockStation

Újratöltve a fegyverek...és a rózsák is?

2011. november 20. - viliricsi

Kísértet járja be a világot, a reunion kísértete! A kísértésnek nem tudott ellenállni sem a Van Halen, sem a Black Sabbath. A lepedőbe burkolodzó rém most a kilencvenes évek hipergroupjának, a Guns ’n’ Rosesnek a tagjait ijesztegeti....

Tovább

Egyelőre nincs magyar dátum a Black Sabbath turnéjában

Múlt hét pénteken jött a nagy hír, hogy eredeti felállásban újjáalakult a Black Sabbath. Lesz lemez Rick Rubin-nal és lesz turné is melynek európai köre május 18-án indul Moszkvában és több európai nagyfesztiválra ér el. Sajnos magyar dátum egyelőre nincs, de csak június végéig jelentették be a koncert dátumokat, úgyhogy lehet reménykedni.

A turné:

May 18 - Moscow, Russia - Olimpiski
May 20 - St. Petersburg, Russia - New Arena
May 23 - Helsinki, Finland - Hartwall Arena
May 25 - Stockholm, Sweden - Stadium
May 29 - Bergen, Norway - Bergen Calling Festival
May 31 - Oslo, Norway - Spektrum
Jun. 02 - Malmö, Sweden - Malmö Stadium
Jun. 04 - Dortmund, Germany - Westfalenhalle
Jun. 10 - Donnington, UK - Download Festival
Jun. 12 - Rotterdam, Holland - Ahoy
Jun. 15 - Bilbao, Spain - Azkena Rock Festival
Jun. 17 - Nantes, France - Hellfest
Jun. 19 - Paris, France - Bercy
Jun. 22 - Dessel, Belgium - Graspop Metal Meeting
Jun. 24 - Milan, Italy - Gods of Metal

Most már Rihanna is a Metallica-val kollaborál

Még mielőtt érzékeny lelkű Metallica rajongók életlen konyhakéssel metszenék fel ereiket, hogy lehet a Lou Reed-del közös Lulu-nál mélyebbre süllyedni, gyorsan eláruljuk, hogy a Rihanna-val való együttműködés hála istennek nem egy lemezre, hanem csak egy dalra vonatkozik. Arra is csak abban az értelemben, hogy az énekesnő hétfőn megjelenő Talk That Talk című lemezének Red Lipstick című dalában a Wherever I May Roam egyik riffje található meglehetősen lebutított formában. A dalt gyorsan ide is tesszük még mielőtt eltávolíttatják a videómegosztóról.

Cadaveres - klipek, remixek, HD koncertanyag, Skindredezés…

Régen adtunk már hírt magunkról, aminek az igazi oka az elfoglaltság, és nem a lustaság volt kivételesen.  Több mindennel is foglalatoskodtunk az utóbbi hónapokban. Leforgattunk két klipet a MindStream és a Twelfe-Twenty című számunkhoz. Ezeket november, illetve december hónapban már láthattok az interneten és azokban a tévékben, ahol van zene.
A másik fontosa dolog az, hogy a Hammerworld Magazin december számának az ingyenes melléklete lesz a magyar nyelvű dalokat és MindStream remixet tartalmazó DigitalStream EP. 

Tovább

9. Stagediving Fesztivál

A 9-eshez érkezett a Stagediving Fesztivál sorozat. A sikeres 2010 őszi 8. Stagediving után jövő januárjában egy újabb izmos, és izgalmas csomaggal lepünk meg titeket. Az év első szombatján, azaz 7-én a budapesti DürerKert nagy és kistermében olyan ismert bandák fognak játszani, mint a Subscribe, akik Rage Against The Machine bőrébe bújnak bele, a Watch My Dying, a Cadaveres, az új lemezzel jelentkező Social Free Face, a Liberal Youth vagy a feltörekvő extrém metalos Scerra. A kéttermes rock/metal/HC party 19:00 órakor kezdődik és a belépő 1000 Ft lesz. Tehát szilveszterkor mindenki házibulizik, egy hét múlva meg megy a Dürerbe s megőrül. Vili?
 

Teljes Megadeth, Alice In Chains, Faith No More és Down koncertek Brazíliából

Dél-Amerikában néha komplett fesztiválokat ad a tévé, nálunk egy nyomoronc koncertet sem lehet látni élőben.  November 12-én, 13-án és 14-én került megrendezésre a második SWU Music & Arts fesztivál Brazíliában, többek között ilyen bandákkal hogyaszongya: Megadeth, Alice In Chains, FNM, Down stb. Egész veretes névsor már ez is, hátha még a fesztiválon adott teljes koncertjeiket is idebiggyesztjük.

 

Budapesten a Ten Years After

Remekül végződik az év a klasszikus rock/blues rock rajongóinak: nagyon kedves, visszajáró vendégünk, Woodstock legendás bandája ad koncertet november 20-án a Barba Negra Music Clubban. A Ten Years After az angol blues-rock egyik legnagyobb, a hatvanas-hetvenes évek fordulójának kulcsfontosságú együttese. A szám, ami a világsikert meghozta, az I'm Going Home szinte nemzedéki himnusszá vált, hasonlóan a két évvel később megjelent I'd Love to Change the Worldhöz.

Tovább

Riff-királyság egy határtalan Disneylandben: D-A-D - Dic.Nii.Lan.Daft.Erd.Ark (2011)

Néhány napja jelent meg ez a furcsa című lemez, de nem az apuci (dad) készítette, hiszen a rövidítés a Disneyland After Dark kifejezést takarja. Viszont pont a Disneyék nem voltak kíváncsiak rá, milyen ez a hatalmas játékpark sötétedés után, ennek jeleként perrel fenyegették meg annak idején a dán együttest. Ők pedig emiatt előbb rövidítettek, majd most ügyes anagrammát gyártottak a névből, és ezt adták címül tizenegyedik albumuknak. (Jaj, csak minket nehogy bepereljen a Walt Disney, mert lemerészeltük írni a nevüket, he-he!)

Tovább

Elkezdte új albumának felvételeit a Paradise Lost

Bár csak nemrég jelent meg a Paradise Lost Draconian Times MMXI című dvd-je és Greg Macintosh gitáros Vallenfyre nevű death metál csapata is lemezzel jelentkezett, mégis új lemezen dolgozik a Paradise Lost legénysége, sőt már stúdióba is vonultak, hogy rögzítsék a 2012 elején a Century Media Recordsnál megjelenő egyelőre még cím nélküli albumot.

August Burns Red és Whitechapel: Budapesten!

A Skalar Music Hungary nemrég tette közzé hivatalos Facebook csatornáján, hogy a 2011-es koncertszezon dömpingjének szellemében 2012-ben sem hagyják unatkozni a kurrens keményzene szerelmeseit, így a teltházas Bring Me The Horizon-koncert példáján július 3-án egy hasonló nívójú eseményre hívják most meg mindazokat, akiknek mond valamint az August Burns Red és a Whitechapel neve.

Tovább

Grindrise Fest VI.@Dürer Kert

 Szombaton a nemrég még oly pelyhesállú Grindrise Fest neve mellé behúzhattuk a hatodik strigulát is, mely után azt hiszem immár abszolút jogosan vagyunk kénytelenek azt a bizonyos lécet legalább egy újabb karnyújtásnyival magasabbra helyezni, hiszen az immár a Skalar Music Hungary szárnyai alatt lebonyolított minifesztivál minden eddiginél komolyabb szándékokkal kívánta összetömöríteni, és egymáshoz közelebb hozni mind a hazai színtér legimpozánsabb zenekarait, mind pedig a meglehetősen magas létszámban összegyűlt rajongókat, melyen az este főattrakciójának számító Darkest Hour szereplése csak a habot jelentette.

Tovább

I. Őszi Magyar Rock'N'Roll Fesztivál a Dürerben

Már pedig Magyarországon van tökös rock n roll – állította, igaz, még csak teoretikus alapon a Lángoló Gitárok egyik tavalyi cikke. Nagyjából egy időben jelentkezett ugyanis új anyaggal az idő tájt négy hazai zenekar, név szerint az Irie Rock Trio, az Ozone Mama, a Trousers és a Joystix. Bár nem mondható, hogy a csapatok azonos módon közelítenének a nagyjából a garázs, a déli és a hard rock által behatárolható zenei területhez, mégis elmondható, hogy 1. valószínűleg mindannyian rajonganak a csípő alá eresztett Gibsonokért és a kitekert csöves erősítők hangzásáért, 2. feltehetően úgy gondolják, hogy Malcolm Young jobb gitáros Kirk Hammettnél,  és 3. minden bizonnyal jobban örülnének egy texasi vagy stockholmi kiruccanásnak, mint egy ibizai nyaralásnak. Idén ősszel végre az elmélet gyakorlattá válik, ugyanis november 18-án, pénteken este 21 órai kezdettel a Dürer kert kistermében megrendezésre kerül az I. Őszi Magyar Rock and Roll Fesztivál az Irie Rock Trio, az Ozone Mama és a Trousers közreműködésével, megfejelve a fiatal és tehetséges Kisherceg együttes vendégszereplésével.

Tovább

Rihanna vagy Cohen? - Coldplay: Mylo Xyloto

Nem kis fejtörést okozott eldönteni, vajon van-e hely a Rockstation hasábjain egy olyan zenekar számára, amely egyébként sem kifejezetten headbangelés céljára készíti muzsikáját, de aktuális lemezének beharangozó dalában jó, ha középtájon jelenik meg egyáltalán a gitár, a torzítópedál pedig szinte végig az album folyamán felejtős. Viszont ha azt vesszük alapul, hogy össz-vissz két féle zene létezik; jó zene és yo zene, akkor a Coldplay mindenképpen és vitathatatlanul az előbbi kategóriába tartozik. Ily módon helye van, helye lesz a D.A.D. vagy éppen Iced Earthék mellett. 

Még akkor is, ha az egyébként „alternatív rock” kategóriába sorolt bandának a zenéje most éppen (tovább) habosodott. Hát ennyit a skatulyákról, melyek csak arra jók, hogy az ember el tudja dönteni, egyáltalán hallgatásra méltónak véli-e az adott művet, vagy még arra sem.

Tovább

Amon Amarth és As I Lay Dying 2011. november 21-én Budapesten!

November végén nem mindennapi összeállítású turné éri el Magyarországot: az északi „viking metal” legnagyobb bandája, a svéd Amon Amarth és az amerikai metalcore hullám éllovasa, az As I Lay Dying fogott össze egy brutális koncertsorozat erejéig. A görög Septicflesh-sel kiegészülve november 21-én a budapesti Club 202-re mérnek kíméletlen csapást.

Tovább

GIRLS ALOUD Night: A város legszexibb rock partija a Szilvupléban!

Elhiszed, hogy lehet igazán szexis a rockzene? Gyere le és győződj meg róla november 17-én, csütörtökön a Szilvupléban, ahol aznap este a csajok veszik át az irányítást. 
 
A Cherry Bomb híre gyorsan terjed és már nem csak a fővárosban. Mégis milyen, amikor a csajok játszanak Danko Jones-t, Monster Magnet-et vagy éppen Mötley Crüe-t, ráadásul olyan energiával, ahogy csak a fiúk tudnak? Akit érdekel, lecsekkolhatja a négytagú bandát. A lányok a rockslágerek mellett olyan pop dívák dalait is előveszik műsorukban, mint Anastacia vagy Christina Aguilera, természetesen a rájuk jellemző rock attitűddel! És hogy honnan a név? A Joan Jett által vezetett 70-es évekbeli csajbandától, ezzel tisztelegve azon kevés női zenekar előtt, akik hozzátettek valamit a rocktörténethez.
Tovább

Viking horda: Amon Amarth – Surtur Rising

A svéd viking metálos Amon Amarth 2008-ban jelentkezett utoljára albummal. A Twilight Of The Thunder God egy igencsak jól sikerült album volt, szép sikereket is hozott az 1992-ben alakult bandának. A viking témájú, dallamosabb fajtájú death metált halál-biztosan hozó svéd ötös, most is maradt a már védjegynek számító viking mondavilágnál.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum