RockStation

Másfél óra mosolygás - Anneke van Giersbergen @ Club 202, 2012.05.30.

2012. június 03. - Norbert K

0annekevangiersbergen2012_08.jpg

Nagyon szerettem a 90-es évek második felében fénykorát élő holland The Gatheringet. Azt hiszem, a zenekar egyik tagja se sértődik meg, ha azt mondom, hogy melankolikus rockzenéjük sikerének igazi titka Anneke van Giersbergen énekesnő volt. Gyönyörű szép, lágy hangja, angyali megjelenése igazi ikonná tette. A The Gatheringből azóta távozott, különböző formációk tagja lett, a héten pedig szóló előadóként lépett fel a Club 202-ben.

Tovább

Teljes Metallica koncert a Rock Am Ring-ről

metallica2010_15 small.jpg

A hétvégén rendezik a Rock Am Ring Fesztivált a Nürburgringen. A tegnapi nap headliner-e a Metallica volt, akik természetesen most is eljátszották a teljes Black Album-ot, változatosság kedvéért most fordított dalsorrenddel. A koncert felvételét megnézhetitek itt, akit a setlist is érdekel hajtás után megtalálja.

Tovább

Nagy bejelentésre készül a Slipknot hétfőn

SlipknotBig.jpgA Slipknot facebook oldalán tegnap este az itt látható kép mellett a "Big announcement coming Monday..." üzenet állt. Természetesen azonnal megindultak a találgatások, hogy ez mit jelenthet. A kép elvileg önmagáért beszél, de láttunk már karón varjút, úgyhogy várjuk meg a holnapi napot. Mi természetesen nem leszünk meglepődve, hogy ha a Slipknot története a július 17-én megjelenő Antennas To Hell válogatáslemez és a nyári Rockstar Energy Drink Mayhem Festival-os fellépések után is folytatódni fog.

Roskilde 2012: Idén 41. alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválját

Roskildelogo.jpg

Ha Európa legnagyobb, és legmeghatározóbb fesztiváljait próbálnánk összeszedni, a Roskilde Festival mindenképpen egy kihagyhatatlan tényező lenne. A dán város amellett, hogy festői szépséggel bír, az idén 41-ik születésnapját ünneplő fesztiváljuk évről-évre elhozza a főbb stílusok aktualitásait és kuriózumait.

Az igazán nagy nevek közül érdemes megemlíteni a régi idők egyik legkarizmatikusabb alakját, Bruce Springsteen-t, aki a The E Street Band-del játssza majd a 80-as, 90-es évek slágeres pop-rockját. Ugyanebből a korszakból, csak sötétebb stílusban itt lesz a The Cure, és Björk. Fellép még a legjobb élő hip hop zenekar hírében álló The Roots, és a White Stripes frontember Jack White.

A Roskilde Festival idén is nagyon erős a rock/metál vonalon. Fellép a Machine Head a The Cult, a Crowbar, a Baroness, és az újjáalakult svéd kultusz post metál zenekar, a Refused.

Az elektronikus vonalon olyan nevekkel találkozhatunk, mint a lazább techno ütemekkel játszó Paul Kalkbrenner, a szárnyalós technós Blondes, vagy a 80-as évek esszenciáját hozó elektropop Friendly Fires a A hip-hop kedvelői pedig láthatják többek közt Wiz Khaifat, Mac Millert, vagy Big K.R.I.T.-et.

A Roskilde Festival idén július 5-től 8-áig tart, de aki elég bátornak érzi magát az már akár június 30-án elkezdheti a lesátorozást, a bemelegítés jegyében.

Scream Hallelujah - Új Black Light Burns dal

blbmoment.jpg

Ha valaki nem ismerné a Black Light Burns nevét annak elmondjuk, hogy a zenekar a Limp Bizkit zenei agyának Wes Borlandnak a projektje. A banda ráadásul nem is ma kezdte, hiszen augusztus 14-én megjelenő The Moment You Realize You're Going To Fall című lemezük már harmadik a sorban.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. How To Look Naked, 02. We Light Up, 03. I Want You To, 04. The Girl In Black, 05. The Colour Escapes, 06. Tiger By The Tail, 07. Your Head Will Be Rotting On A Spike, 08. Torch From The Sky, 09. Because Of You, 10. Splayed, 11. Scream Hallelujah, 12. Bakelite, 13. Burn The World, 14. Grinning Like A Slit, 15. The Moment You Realize You're Going To Fall

A lemezről a Scream Hallelujah című tétel, már debütált a Noisecreep oldalán, de akár nálunk is meghallgathatjátok.

BLACK LIGHT BURNS - Scream Hallelujah

A nem olyan hatalmas mágus: Grand Magus - The Hunt (2012)

Valahogy mindig is egy igazán nagy gondom volt a heavy metállal, mégpedig, hogy sohasem voltam igazán oda azért a pátoszért, pózért, és epikusságért, ami az egész műfaj esszenciáját adja. Én már csak ilyen egyszerű ember vagyok, akit le lehet nyűgözni pár vaskosan megszólaló riffel, de a falra mászik, ha egy ötezredik Dickinson klón énekel a szent csatákról, a valhalláról, és egyéb magasztos témákról. A Grand Magus meg sajnos/hála mindkettő kritériumnak megfelel. 

Tovább

Leander Rising néven folytatja a Leander

leander-rising-cd-front.jpg

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események hazánk egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Leander körül. A felfokozott érdeklődéssel várt, SzívIdomár címmel megjelent bemutatkozó album a MAHASZ albumeladási Top 40 lista előkelő 3. helyén nyitott, és az azt követő héten is megőrizte fantasztikus pozícióját. A 14 dalt tartalmazó korong fogadtatása mind a közönség, mind a szakma részéről rendkívül pozitív, ezt bizonyítja a számtalan dicsérő kritika, mely a nyomtatott és online sajtóban látott napvilágot.További örömre adott okot, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj "Az év hazai felfedezettje" kategóriájába a Leander zenekar is az esélyesek közé került. Ugyan a jelölést nem sikerült díjra váltani, de a srácok egyáltalán nem szomorodtak el, hiszen a Ballantine's Fonogram különdíj közönségszavazásán az "Év Zenekara" kategóriában arattak győzelmet. Természetesen az ünneplés nem maradt el...

Azonban a közelmúlt sikerei után sincs megállás, hiszen a srácok életük talán eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak. Hosszas tárgyalásokat és számtalan egyeztetést követően sikerült megállapodni a CEN/RED csoporttal, hogy a zenekar angol nyelvű albuma 2012. július 17-én megjelenjen Amerikában is!

Az 1979-ben alapított vállalat elsősorban a rockzenére specializálódott és a ma már Sony Music-tulajdonban lévő cég számtalan független metal/rock label kiadványát gondozza az Egyesült Államokban (Prosthetic Records, Equal Vision, Megaforce stb). Az amerikaik számára a "Heart Tamer" első körben digitálisan lesz hozzáférhető, illetve limitált példányszámban legyártott, fizikai CD is rendelhető lesz a weboldalról.

A tárgyalások során derült ki, hogy a Leander nevet egy német előadó korábban levédette, így a jogi problémák elkerülése érdekében és hogy semmi se veszélyeztesse az amerikai megjelenést, a zenekar Leander Rising-ra változtatta nevét. Mostantól ez a csapat hivatalos neve, így a hozzájuk kapcsolódó alábbi oldalak elérhetősége a következőképpen alakul:

Weboldal: www.leanderrising.com | www.leanderrising.hu
Facebook: http://www.facebook.com/LeanderRising
YouTube/VEVO: https://youtube.com/LeanderRisingVEVO (a tartalmak feltöltés alatt)

Jövő csütörtökön DevilDriver a Dürer Kertben

DevilDriver+DD_Promo_2011.jpg

Ugyan 2011 igen mozgalmas év volt a DevilDriver számára, a tagságát és motivációit tekintve felfrissült zenekar mégsem mellőzi kialakult jó szokását, és 2012 nyarát is az öreg kontinensen fogják tölteni Dez Fafaráék, aminek köszönhetően három év alatt harmadszor láthatják majd őket a groove metal szerelmesei.

Tovább

Magyarország elsivatagosodása pt.2.: Kyuss Lives! @ Budapest, Barba Negra, 2012.05.29.

Számomra nem volt kérdés, hogy az idei Kyuss koncerten is ott leszek. Van pár banda, akit az ember minden évben szívesen megnéz, még ha sok utazással és nyűggel is jár Budapest-országba eljutni. A Kyuss nekem ilyen. Annak persze kevésbé örültem, hogy a klasszikus négyesből a tavalyi három tag-hoz képest, most csak ketten jöttek el. Egy darab Nick Oliveri-vel lett kevesebb a banda, tehát Garcia és Brant Bjork képviselte azt a Kyuss-t amiért mindenki jött.

Tovább

Július elején érkezik a Periphery új albuma

Periphery III.jpg

A marylandi Periphery július 3-án új albummal jelentkezik. A Periphery II: This Time It's Personal címet kapott lemez a Sumerian Records gondozásában jelenik meg, olyan vendégek közreműködésével, mint John Petrucci (Dream Theater), Guthrie Govan (The Aristocrats) és Wes Hauch (The Faceless). A zenekar idén februárban a Dream Theater vendégeként már járt nálunk, október 23-án pedig a Between The Buried And Me oldalán a Dürer kertben lehet megnézni őket.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. Muramasa, 02. Have A Blast (feat. Guthrie Govan), 03. Facepalm Mute, 04. Ji, 05. Scarlet, 06. Luck As A Constant, 07. Ragnarok, 08. The Gods Must Be Crazy!, 09. Make Total Destroy, 10. Erised (feat. John Petrucci), 11. Epoch, 12. Froggin' Bullfish, 13. Mile Zero (feat. Wes Hauch). 14. Masamune

Stílustörés: Sonata Arctica - Stones Grow Her Name

Pedig annyira jól indultak! Az első Sonata Arctica album után úgy hittem, hogy sokkal nagyobb ívet futnak majd be, mert az Ecliptica album ezt az utat mutatta. A soron következő korongok nem voltak annyira erősek, mint az első, de az új albumot első meghallgatása után simán kiszórtam a lejátszóból. Aztán persze újra nekifutottam és azért picit tisztult a kép, de az első benyomás érzésével végig küzdenem kellett. 

Tovább

Behemoth, Vader: már csak pár nap a közös budapesti koncertig

behemoth01.jpg

Nem kell már sokáig várakozni: most vasárnap gyűlik össze az extrém metalt kedvelő hazai közönség a budapesti Club 202-ben, hogy ott legyen a két legendás lengyel death metal zenekar, a Behemoth és a Vader koncertjén, mely a görög Septicflesh és két további csapat fellépésével együtt tesz majd ki egy tartalmas vasárnap estét június 3-án.

Visszatért tavaszi turnéjáról a Behemoth, mely áprilisban és május elején az Egyesült Államokban koncertezett a Watain, a The Devil's Blood és az In Solitude társaságában. A philadelphiai állomáson készült néhány kiváló minőségű felvétel is a bandáról, melyet itt tekinthetünk meg.

Tovább

Ad Astra és Stonedirt lemezbemutató a Dürer Kertben

Flyer AdAstra.jpgKét budapesti underground metal fogat, a stoner/thrash/groove Stonedirt és a modern prog/thrash Ad Astra sok közös szállal kötődnek egymáshoz. Ezer éve ismerik egymást, többször léptek már fel közösen, együtt szülinapoztak, feltúrták kétszer Székelyföldet, vendégeskedtek egymás koncertjein, felvételein, de a legfőképpen mindketten jó sokat váratták a nagyérdeműt, mire összerántották a második lemezüket, amely mindkét brigádnál végre 2012-ben napvilágra jött, így ezek után nem volt kérdés, hogy közösen tartanak lemezbemutató koncertet is. Minderre a Dürer kert kistermében kerül sor, június 8-án, pénteken, ahol a szokásosnál terjedelmesebb játékidő keretein belül fognak megdörrenni az Inherited Fever brutál, nyakrepesztő riffekkel, groove-okkal és torokkínzással telepumpált dalszörnyetegei és az Open Wide album súlyos, komplex de egyben fogós nótái, melyet mindkét zenekar megspékel majd nem kevés meglepetés feldolgozással, valamint az Ad Astra esetében várható a lemezen szereplő vendégek felbukkanása is.

A buli bemelegítését a kiskunfélegyházi Godgiven (ex-Free Fly Zone) végzi, a belépés pedig alapesetben 1000 ft, de ha valaki 2000 ft-ot is hajlandó a koncertre szánni, az egy zsírúj  Ad Astra vagy Stonedirt CD-t is haza vihet.

"Jövő tavasszal jöhet az új album!" - Interjú Brant Bjork-kel, a Kyuss Lives! dobosával

Hungarian version (scroll down for the English version of the interview):
RS: Egy bő éven belül ez a második koncertetek Magyarországon. Hogyan emlékszel vissza a legutóbbi bulira?
BB: Ja, úgy emlékszem jó koncert volt. De tudod, ha olyan gyakran játszol mint mi, akkor néha összefolynak a napok. De sokszor jártam már nálatok, akár ezzel a zenekarral, akár a másik bandámmal [a szólóprojektjére gondol] és mindig öröm itt lenni.

RS: Tudnál pár szót mondani Nick kiválásáról?
BB: Nos a per miatt, amit Josh indított ellenünk és tudod Nick-nek meg van a saját személyes pereskedő ügye is. A kettő így együtt már sok volt neki. Nem akart egyszerre mindkettőnek a része lenni, se direkt, se indirekt módon. És így egy nap úgy gondolta, hogy ez így nem éri meg. Persze ez az én véleményem, erről Nick maga tudna többet mondani. 

Tovább

The Gathering - Szeptemberben itt a 10. nagylemez

gatheringdisclosure.jpg

Szeptember 12-én a jelenik meg a holland/norvég The Gathering 10. stúdióalbuma a Psychonaut Records gondozásában. Az album a Disclosure címet kapta és az itt látható borítóval jelenik meg.

Az albumon a következő dalok kaptak helyet: 01. Paper Waves, 02. Meltdown, 03. Gemini I, 04. Heroes For Ghosts, 05. Missing Seasons, 06. See For Miles, 07. Paralyzed, 08. Gemini II

Egy új dalt is tudunk már mutatni, ez pedig a Meltdown címet kapta.

Ugly Kid Joe - Hallgasd meg az EP-t!

UglyKidJoe2012.jpg

Az általános elképedésre újjáalakult Ugly Kid Joe új EP-vel örvendezteti meg a rajongókat. A 6 számos Stairway To Hell címet kapott anyag június 5-én jelenik meg digitális, míg 9-én fizikai formában. Ha valaki kíváncsi az MTV hőskorának egyik kedvelt zenekarának új anyagára, az csak indítsa el a játszót. Bónuszként a Devil's Paradise klipjét is idetettük.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum