RockStation

A világvége már a nyakunkon van! : Aborted – Global Flatline

2012. január 22. - xDemonswithRyux

Mindenki torlaszolja el a lakását, ugyanis a zombik már a spájzban vannak! Nemhiába hiszen 2012-őt írunk nyakunkon a világvége, és mi más vethetne véget ennek a bolygónak, mint egy jó kis zombi apokalipszis. A fertőzés egy bizonyos belga Aborted nevezetű brigád számlájára írható. Ők azok, akik a Global Flatline néven elhíresült formulát zúdítják a hallójáratainkra. Posztapokaliptikus borító illusztris nevek a mikrofonnál death és grind keveréke mi kell még?

Tovább

TOP 15 közönségfotó 2011-ből

A koncertek egyik legfontosabb eleme, ha nem a legfontosabb, maga közönség. Lehet jó fotókat készíteni magáról az előadóról, de ha a közönségről készülnek jó fotók, az megmutatja, milyen is volt az adott buli igazából. Éppen ezért végigbogarásztuk a tavalyi évben készült fotókat - nem volt könnyű több, mint 3200 darabot átnyálazni -, hogy megmutassuk milyen hangulat uralkodott a tavalyi év koncertjein.

15. Repül a, repül a .... Comeback Kid koncertjén

 

Tovább

Ismerős bácsik a Unisonicban!!!

Ez az év már nem lehet szürke, még fémes szempontból sem! Figyeljük csak ezt a jó kis pörgős nótát! Talán az év dala lesz! Na de a klipp...!!! Mintha Kai Hansen búrája villanna meg egy-egy pillanatra, és az a kopasz énekes is ismerős valahonnan... Csak nem?! Dehogynem, ő Michael Kiske, szénaboglya nélkül a fején, férfiasabb külsővel. Újra együtt az ős-Helloween két sztárja!

Tovább

Yeah, yeah we’re nice guys UNTIL WE’RE NOT! : Enter Shikari – A Flash Flood of Colour

Anglia. Kinek mi jut az eszébe róla? Az idősebb generációnak biztos, hogy a  New Wave of British Heavy Metal a fiataloknak pedig a Bullet for My Valentine vagy az Enter Shikari. A srácok a 3. lemezükkel jelentkeztek, mint köztudott a 3. kiadvány minden zenekar életében vízválasztó. Az első két lemezükkel igen magasra tették a lécet, amit úgy érzem sikerült megugraniuk. Zenéjük titka két dologban rejlik, az elektronika és a breakdown használatában, amit nagyon jól adagolnak, hisz egyik sem megy a másik rovására.

Tovább

Anneke Van Giersbergen - Klip, album, koncert

Everything Is Changing címmel tegnap jelent meg az egykori The Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen új albuma. Új albumhoz új videó is jár. A Take Me Home című dalra forgatott videót itt meg is nézhetitek. Ha pedig élőben is szeretnétek őt látni nem kell mást tennetek, mint május 30-án elballagni a Club 202-be, hiszen Anneke ott ad majd koncertet.


 

Nevergreen: Ajándék lemezbemutató koncert az új albumhoz a Gothica Fesztiválon

Január 28-án jelenik meg a hazai dark goth zenei színtér egyik legnevesebb zenekarának új albuma. A Nevergreen új stúdiólemeze a Karmageddon címre hallgat, de hozzá tartozik a Mindörökké című DVD is, mely a 2003-as Gothica Fesztiválos koncert felvételét tartalmazza. Maga az album angol és magyar nyelven is tartalmazza dalokat, melyek között nyolc új szerzemény, valamint az O Fortuna latin nyelvű, vegyes kórussal rögzített változata, és a Depeche Mode Policy of Truth című dalának metalos feldolgozása is szerepel. A lemez dalai közül elsőként a Jöjj, Messiás-hoz készült videóklip, ami itt látható:

Tovább

A Pantera újjászületése?: Lamb Of God – Resolution

Valahol a 90-es évek közepén járunk. Nagyban tombol a grunge hullám, viszont a Pantera gőzerővel ostromolja az arénákat. Hogy jön ez ide? Úgy, hogy egészen biztos vagyok benne, hogy Randy Blythe és díszes társasága biztosan részt vett egynéhány Pantera bulin.

Randy Phil Anselmo orgánumát (leszámítva a dallamos éneket) Willie és Mark pedig Dimebag észveszejtő szólóit örökítették át napjaink egyik legsikeresebb groove metál bandájába a Lamb Of God-ba. A srácok idén már a 7. lemezükkel jelentkeznek, de a lelkesedés töretlen. Sok helyen sokan temették már a NWOAHM-t de, a LOG bizonyította hogy lehet még jó lemezt letenni ebben a témakörben.

Tovább

Márciusban jön a Borknagar új albuma

A Century Media gondozásában márciusban jelenik meg a norvég Borknagar új stúdióalbuma. Az Urd címet kapott korong producere Jens Bogren volt.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Epochalypse
02. Roots
03. The Beauty Of Dead Cities
04. The Earthling
05. The Plains Of Memories
06. Mount Regency
07. Frostrite
08. The Winter Eclipse
09. In A Deeper World

 

Májusban újra Budapesten a Kyuss Lives!

Május 29-én újra Budapesten lép fel a Kyuss Lives!. Ezúttal a helyszín a Barba Negra Mucic Club lesz. A hír a Negative Art facebook oldalán jelent meg percekkel ezelőtt. A csapat tavaly márciusban lépett fel a PECSA-ban, abszolút telt ház előtt. Akkor még úgy volt, hogy 2011 második felében lemezt készítenek, de azóta is folyamatosan nagy sikerrel turnézik a banda. A csapat dobosával Brant Bjork-kel készült interjúnkat ITT olvashatjátok.  

Április 6-án érkezik a Accept új lemeze

Ahogy már korábban megírtuk az Accept új albuma Stalingrad címmel érkezik. Most már megjelenési dátum is van, az új stúdióalbum április 6-án jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában. Az új anyag producere ezúttal is Andy Sneap volt.

A Stalingrad megjelenésének napján indul az új Európa turné Párizsban, hozzánk legközelebb április 21-én a csehországi Zlinben lehet elcsípni őket.

Önbecsülésed Megmaradásának Vésztartaléka: Téveszme – Megosztom Veled Mielőtt Feleslegesnek Tartanám

Mire nem jó a facebook! Mostanában egyre több ismerős osztotta meg az egri Téveszme valamelyik dalát, így aztán kicsit jobban utánanéztem a zenekarnak. Eger amúgy is egyfajta hardcore punk székhellyé nőtte ki magát az elmúlt években így nem meglepő, hogy a Téveszme is ilyen zenében utazik. Fontos azonban megemlíteni, hogy zenéjükbe metálos, néhol thrashes elemek is szorulnak. Így alakul ki egy robbanásveszélyes elegy, amely olyan dalszövegekkel párosul, melyet a hazai rock/metál színtéren majd 20 éve nem lehetett hallani.

 

Tovább

Koncert DVD-vel jelentkezik az Iron Maiden

Az Iron Maiden fanok idén sem maradnak koncertfelvétel nélkül, mert En Vivo címmel dupla koncert DVD-vel jelentkezik március 26-án a világ egyik leghíresebb heavy metál bandája. A chilei fővárosban Santiagoban tavaly április 10-én rögzített koncert a The Final Frontier World Tour keretében ért a dél-amerikai országba.

Tovább

Turbo, Mátyás Attila Band és Akkezdet Phiai a Dürer Téli Fesztiválon!

A tavalyi telt házas téli fesztiválhoz hasonlóan idén is nagy tömegre lehet számítani a Dürer Kertben, a Dürer saját szervezésű fesztiválján. A január 20-21-én megtartott rendezvénysorozatot idén a Turbo és az Akkezdet Phiai headlineolják.

A Turbo esetében egy pikáns párosítással rukkoltak elő a szervezők a Mátyás Attila Band képviseletében, de nem csak a rocké a főszerep január 20-án, hiszen a kisteremben a funktól a skaig minden stílus képviseltetni fogja magát. A 21-ei, szombati nap különlegessége, hogy egész januárban csak a Dürerben lesz igazi, vágatlan, két MC-s Akkezdet Phiai koncert, amit márciusig nem is terveznek a srácok megismételni.

Tovább

Jön! Jön! Jön! A IV. Budapesti Hard Rock Farsang!

Január 27-én immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Hard Rock Farsang. Ahogy eddig minden évben, úgy ezúttal is különleges estére készül a 7. születésnapját ünneplő Hard Rock Magazin – A Rock napilap! Miután a rendezvénynek két évig helyet biztosító klubot - a lelkes közönségnek hála - kinőtték, ezért költözniük kellett, így idén a Club 202 ad otthont a Farsangnak, ahol 2012-ben a tribute zenekaroké főszerep.  És hogy ismét, ne csak egy átlagos buli legyen a Hard Rock Farsang, arról többek között a Cry Free fog gondoskodni, akik a Deep Purple első, 1987-es budapesti fellépését – napra pontosan – a példaképek akkori koncertjének teljes műsorával fogják ünnepelni.  Az előadásuk vendége Gömöry Zsolt lesz, aki az Eddával testközelből élhette meg az egykori eseményeket.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum