RockStation

A világvége már a nyakunkon van! : Aborted – Global Flatline

2012. január 22. - xDemonswithRyux

Mindenki torlaszolja el a lakását, ugyanis a zombik már a spájzban vannak! Nemhiába hiszen 2012-őt írunk nyakunkon a világvége, és mi más vethetne véget ennek a bolygónak, mint egy jó kis zombi apokalipszis. A fertőzés egy bizonyos belga Aborted nevezetű brigád számlájára írható. Ők azok, akik a Global Flatline néven elhíresült formulát zúdítják a hallójáratainkra. Posztapokaliptikus borító illusztris nevek a mikrofonnál death és grind keveréke mi kell még?



A kiadvány nem egységes ugyanis nem csak végig robog rajtunk, mint az esti gyors, sokszor középtempók állják utunkat ebben a posztapokaliptikus világban. Az Omega Mortis képében érkezik az első figyelmeztetés miszerint maradjunk a lakásunkban. Mint már említettem 4 vendég vokalista is tiszteletét teszi ezen a lemezen, először érkezik Trevor Strnad a The Black Dahlia Murder zenekarból, hogy a címadó dalban csillogtassa meg énektudását. Az első klippes nótához Источник Болезни (The Origin of Disease) szintén egy vendég dukál nem más, mint Julien Truchan a Benighted soraiból, akiknek a tavalyi lemezén szerepelt Sven. A zárójel előtti rész kimondásával meg se próbálkozzunk! A dal légy zümmögéssel ér véget jelezvén, hogy nem hallgattunk a figyelmeztetésre, és mégis elhagytuk a biztonságot, jelentő lakást. Javarészt kicsivel 3 perc feletti nótákat kapunk így nem fulladnak unalomba a dalok, pont akkor van vége, amikor kell. Két esetben lépjük át azt a bizonyos 4 perces határt átlépve ezzel a 40 perces játékidőt, köztudott hogy ez nem mindig válik előnyére egy death, grind lemeznek esetünkben viszont nincs okunk panaszra. Aki viszont még ezután sem fáradt el ottvan az iTunes verzió, ami még 2 dalt tartalmaz. A dalok vészjóslóan követik egymást elég csak megemlíteni a Vermicular, Obscene, Obese végét vagy a zongorás betéttel indító Expurgation Euphoria-t. Keijo Niinimaa-t is felírhatjuk a vendéglistára, aki a legendás Rotten Sound-ból érkezett a lemez vége felé, őt követi Jason Netherton a Misery Index-ből. Utolsóként megkapjuk a Grime című tételt a maga 6 és fél percével, amit J. Robert Oppenheimer beszédének egy részlete zár.

Nem voltam a srácok nagy rajongója, eddig összesen 1 lemezüket hallottam, amivel nem hagytak bennem mély nyomot most, viszont felírták magukat, a szeretném megnézni listára. Aki kedveli a grindcore-al kevert death metalt az mindenképp, tegyen egy próbát a srácok legújabb lemezével.  
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr413699515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorn 2012.01.24. 19:40:36

baromi jó lemez szerintem!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum