RockStation

Hatebreed & Testament: Itt vannak a tegnapi Bloodstock Open Air-en adott koncertek

2012. augusztus 12. - sunthatneversets

Bloodstock-2012.jpg

Az angliai Derbyshireben e hét vég  rendezik a Bloodstock Open Air Festivalt, ahol sok neves metálbanda lép fel. ITT egyébként élőben nézhetitek a Fesztivált, ahol - csakúgy mint a Szigeten - nem minden fellépő egyezik bele a live streambe. A Testament és a Hatebreed viszont beleegyezett, így akik nem látták a tegnapi fellépésüket, most alább megtekinthetik.

VHK a Fekete Zajon: Interjú Grandpierre Atillával

vhk_atilla.jpgCsehországi koncerttel melegít be egyetlen magyarországi fesztiválfellépésére a VHK: egy nappal külföldi szereplésük után, augusztus 18-án a Fekete Zajon lépnek fel a Mátrában. A nagy sikerű könyv- és filmbemutató után hamarosan újabb különleges meglepetéssel jelentkezik Grandpierre Atilla zenekara: 15 év után új lemezt készítenek! A készülő albumról, és a nemrég csatlakozott új üstdobosról is szó esik abban az interjúban, melyet Atilla nemrég adott a Fekete Zajos fellépés kapcsán.

Hogyan készül a zenekar a Fekete Zaj Fesztiválra?
Grandpierre Atilla: Érdekes pályára kerültünk. Az az elemi erejű, tudattágító ösztönös zeneélési mód, amire rátaláltunk, és aminek titkát azóta is minden alkalommal próbáljuk megfejteni, tudatos szándékunktól függetlenül, magától egyre tovább fejlődik és egyre váratlanabb helyzetek elé állít, valósággal megtréfál bennünket. A próbákon sokszor hüledezünk, mert agyunk bal és jobb féltekéi valósággal egymást heccelik, úgyszólván pingpongoznak egymással, öntudatunk gyakran a pingponglabda szerepébe kényszerül, minket pedig egyre jobban elragadnak az események és felülkerekednek rajtunk, tudatunk veszettül tágul és oázik. Amikor zenélni kezdünk, elszabadulnak az ösztönök, de mielőtt elvesztenénk az eszméletünket, átugrunk mindannyiunk közös tudatalattijába, de ahogy elmerülünk benne, hullámokban megvilágosodunk, a megvilágosodás rövid szakaszait gyorsan ismét a mélyvíz, az egészlátó jobb félteke elképesztő, intuitív áramlatai követik.

Tovább

Menteni a menthetőt: Korn @ SZIGET FESZTIVÁL, 2012.08.09.

Korn20121.jpg

Ha nem is ígérkezett az idei Sziget Fesztivál legütősebb koncertjének, de mindenképpen érdeklődésre tarthatott számot a Jonathan Davis vezette Korn fellépése. Már csak azért is, mert a tavaly év végén The Path Of Totality címmel erősen dupstepes behatású lemezzel jelentkező csapat eme húzását a legtöbben jól vették, a szakma is jól fogadta és inkább azok a vélemények voltak túlsúlyban, hogy a banda végre valami olyan minőséget tett le asztalra az elmúlt évek görcsölései és múltba révedése után, ami méltó a Korn névhez.

Tovább

Egyszer elromlik minden gép: Mad Dolls – Robot EP (2012)

Mad Dols Robot.jpgMad Dolls 2005-ben alakult Kecskeméten. Az akkori tagok: Milán, Ádám, Bálint és Gigi voltak. Fekete Ádám sajnálatos halála után a felállás átalakult és trióban folytatta tovább a zenélést. Ezen idő alatt összehoztak pár demót (Demo, Sablon, Múlik) és tartottak egy éves kényszerszünetet is.

2008 végén viszont újult erővel és új gitárossal állt neki felvenni a Nulla című kislemezt. 2009 szeptemberében pedig zenekar felköltözött Budapestre egy közös albérletbe, sőt elkezdték felvenni első nagylemezüket, de ennek nem értek a végére, mert a zenekar feloszlott belső ellentétek miatt. Mindössze két hónap szünet után Kiss Milán gitáros/énekes és Tóth Bálint dobos 2011 májusában bevette maga mellé Thurzó Noel gitárost és Gyurkovics Balázs basszusgitárost így megszületett az új felállás. Még 2011 végén összehoztak egy kislemezt Álomfüggő címmel, aztán már idén egy újabb 3 számos EP a termés, mely a Robot címet viseli és jelen írásunk tárgya is.

Tovább

Stone Sour - Dalrészlet

stoneunlock.jpgMivel a Slipknot meghatározatlan ideig csak koncerten üzemel ezért Corey Taylor és Jim Root másik csapata a Stone Sour hamarosan lemezzel jelentkezik. House of Gold & Bones - Part 1 címet kapott album borítójára részletekben derül fény (jelenleg az itt látható állapotnál tartanak), viszont egy új dal részletét, még pedig a Gone Sovereign címűét is meg tudjuk mutatni.

Megújult külsővel áll színpadra a Hollywoodoo

hollywoodoo.jpegNagy átalakuláson estek át a Hollywoodoo tagjai. A látvány még a legnagyobb rajongókat is meglepetésként érheti a zenekar idei legnagyobb, önálló budapesti szabadtéri koncertjén augusztus 14-én, kedden este a Zöld Pardonban.

Jelentősen megváltozott a Hollywoodoo zenekar tagjainak külseje az elmúlt időszakban. A leglátványosabb átalakuláson Trócsányi Gergely énekes esett át. A zenész több mint 150 kilogrammos súllyal játszotta el a Taxidermia című film főszerepét, ám az elmúlt hónapokban 67 kilót fogyott, és azóta megfelelő táplálkozással, valamint sporttal igyekszik tartani a súlyát. Ezzel az új külsővel augusztus 14-én, kedden este 8 órától a budapesti Zöld Pardonban lép először a közönség elé a zenekar idei legnagyobb, önálló budapesti szabadtéri koncertjén. A Hollywoodoo rajongóinak a gitáros is tartogat egy kis meglepetést, bár igaz, Urbán Szabolcs kevésbé drasztikus változáson esett át. A zenészt hosszú szakállal szokta meg a közönség, ám a gitáros megunta ezt a viseletet, és néhány napja rövidre nyírta az arcszőrzetét.

Tovább

Novemberben Budapesten játszik a Dark Tranquillity

Dark Tranquillity band.jpg

Jó hírünk van a melodic-death kedvelőinek, hiszen legutóbbi We Are The Void című albumának utolsó körös Európa-turnéja keretében november 29-én Budapestre látogat a svéd Dark Tranquillity. A helyszín a Club 202 lesz. A turné vendégei a Keep Of Kalessin, a Warbringer, a Dawn Heist és a Rota lesznek. További részletek később! 

40 éves a Lord – jubileumi koncert ajándék albummal

lord01.jpg

Szeptember 15-én egy 40 éves legendát köszönthetünk a Pecsában: ezen a szombaton ünnepli fennállásának kerek évfordulóját a Lord. A már megszokott helyről jelentkező koncert ezúttal az alkalomhoz igazított, átfogó bestof műsort ígér majd, ahol az életmű összes nagy slágere terítékre kerül. Sőt, a látogatók meghallgathatják a Sipőcz Rock Band ős-Lord dalokat is tartalmazó műsorát is, továbbá minden jegytulajdonos ajándékba kapja a Lord legelső, Big City Lights című lemezét. Szóljon a Lord!

Tovább

Hűvös angol profizmus: Placebo @ SZIGET FESZTIVÁL, 2012.08.08.

Placebo_MG_2352.jpg

Idén, sorozatban negyedszer nem képviseltetjük magunkat a SZIGET FESZTIVÁLON. Mondhatnám úgyis, hogy két nap kivételével az elmúlt négy évben egyszer sem sikerült bejutnunk (sem a VOLT-ra), azt pedig, hogy sajtóbelépővel 50 rugó per koponyáért bent legyünk, már csak dacból sem tesszük. SZAR zenei magazin vagyunk, ez ebből is látszik.

Bár, ha azt nézzük, hogy rockzenei szempontból a - 0. napon megtartott metál nap ellenére – gyakorlatilag a nullával egyenlő a Fesztivál, ahol a fellépők úgysem bíztathatják semmi veszélyesre a közönséget, igazából mindegy is, hogy ott vagyunk-e vagy sem, ráadásul idén először a Google-lal együttműködve (kétség ne férjen hozzá, hogy üzlet ez is) a Youtube élőben közvetíti a Fesztivált. Nem egészen olyan, mintha ott állnánk a tömegben, de majdnem, így tegnap este Placebo-t nézhettünk.

Tovább

Stabil lábakon: Whitechapel - Whitechapel (2012)

cover1-11.jpgRészemről óriási várakozás előzte meg a Whitechapel negyedik nagylemezének megjelenését, hiszen a két évvel ezelőtti sorlemez nem csak a személyes kedvenceim közé avanzsálta a Knoxville-i hatost, hanem az önmagát folyamatosan ismétlő, ötlettelen és egyre inkább felhígult deathcore színtér látványos haláltusáját is igyekezett némiképpen késleltetni. Az idén érkező folytatásnak pedig semmi más dolga nem volt, mint megpróbálni megtartani azt a csapásirányt, amit a lemezről-lemezre egyre látványosabban, és nem kevésbé tudatosan fejlődő zenekar jól láthatóan belőtt magának.

Tovább

Hollywood Rose: Mindenki Táborozik - Ez a RN'R

Flyer_hollywoodrose_tabor_web.jpg2012. augusztus 30-a és szeptember 2-a között kerül megrendezésre az I. Hollywood Rose Tábor, azaz mini-fesztivál Zalaegerszegen, a Gébárti Szabadidőközpontban. A négy napos rendezvényen nem kisebb nevek, mint a Rómeó Vérzik, az Iron Maidnem, Szekeres András és Barbaró Attila, a southern rock egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője, az Asphalt Horsemen és a német Drown in Grace zenekar sorakoznak majd fel.

Hangulatkovácsolásban jelen lesz még a Vasmacska, a Vortex (Megadeth Tribute), a No Fashion, a Kovács – Németh Akusztik és a Turán zenekar is.

Tovább

"Utálom a legjobb dalokból összeállított lemezeket." - Interjú a Slipknot két tagjával M Shawn Crahan-el és Corey Taylor-al.

sk3.jpgJúlius 24-én jelent meg a Slipknot - Antennas to Hell című válogatásalbuma, ennek kapcsán pedig Andy Hallbeszélgetett a csapat két tagjával, M. Shawn „The Clown” Crahan-nel és Corey Taylor-al. A csapat még most sem döntött azzal kapcsolatban mikor is készíti el az új lemezét, ellenben a munka már javában folyik egyes tagok stúdióiban. Joey Jordison a zenekar dobosa azt nyilatkozta ő már több mint 30 dalt demózott fel eddig!

Tovább

A pop-punk árnyékos oldala: For The Fallen Dreams - Wasted Youth

ftfd_wastedyouth.jpgTom Denney (ex-A Day To Remember gitáros) neve manapság olyan jól cseng a metalcore színtéren, mint Tue Madsen-é a metal világában. Nem csoda hogy hazánk fiai is (Till We Drop) vele dolgoztak egy dal erejéig. Van azonban egy kisebb probléma Tom-al. Mindenkit pop punkosítana, ha tehetné. A For The Fallen Dreams sem járt másképp. A 2011-ben kiadott Back Burner-en „csodálhattuk” meg először azokat a bizonyos tisztákat ami, valljuk be elég furán hatott a 2009-es kiadvány után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum