RockStation

2012 legjobbjai a rockszakma szemével

2012. december 16. - sunthatneversets

Favourites-of-2012.pngÚjabb év telt el, ráadásul tonnányi jó albummal, kiadvánnyal, így megint vettük a bátorságot és a hazai rockszenei élet egyes szereplőivel felvettük a kapcsolatot, hogy ugyan mondják már meg nekünk, mit hallgattak 2012. évben, melyek voltak számukra a legjobb lemezek, koncertek. Volt aki poénosra vette a dolgot, volt aki nem is hallgatott idei lemezt, volt aki pedig novellai hosszúságban fejtette ki a véleményét. Na lássuk!

Tovább

Február 4-én áll bíróság elé a Lamb Of God énekese

lambofgod20121.jpg

Február 4-ére tűzte ki az illetékes cseh bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt Randy Blythe ügyének első  tárgyalási napját, amin a Lamb Of God énekese köteles lesz személyesen megjelenni. A bíróság szóvivője elmondta, hogy aznap eldöntik, büntethető-e az énekes a 2010-es prágai fellépésen történtekért. Amennyiben Randy Blythe-t bűnösnek találják az ellene felhozott vádban, legrosszabb esetben akár tíz év letöltendő szabadságvesztést is kaphat. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Mein Herz Brennt (Explicit version) - Új Rammstein-videó

Rammstein MeinHB.jpg

A napokban annyit foglalkoztunk már a Rammsteinnel, hogy meg sem bírjuk számolni. Most megint kénytelenek leszünk, hiszen a csapat napokban megjelenő videókatalógusához újabb ízelítő érkezett ezúttal a Mein Herz Brennt eredeti verziójához készített klip, melyet valószínűleg egyszerre vettek fel a pár nappal ezelőtt bemutatott zongorás verzióval.

Tovább

Az Arénába teszik át Slash teltházas koncertjét

Slash20123.jpg

Az elmúlt napok egyeztetéseinek köszönhetően megszületett a döntés: Slash február 7-ére meghirdetett budapesti koncertje a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően nem a Pecsa Music Hallban, hanem a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre. A korábban megváltott állóhelyek természetesen az új helyszínre is érvényesek, és - mivel az Arénában nem alakítanak ki úgynevezett kiemelt állóhelyes szektort - akár az első sorba is el lehet jutni velük. Az új helyszínre változatlan áron indul meg további állóhelyek értékesítése, és ülőhelyek is elérhetőek lesznek, 12.900 forintos áron.

Absent Distance: The Tranquillity EP karácsonyra

absd_EP_banner.jpg

Karácsonyi ajándékkal kedveskedik rajongóinak a fehérvári Absent Distance. A novemberben megjelent Common Ghost Of The Lifelines bemutatkozó lemezük után december 23-án jelenik meg és ingyenes letölthető lesz a The Tranquillity című kislemezük. Az EP-n a nagylemez négy dalának akusztikus verziója lesz hallható: Asteroid, Inhale, Circus, Downstream. A hajtás után a kislemezhez készült rövid teaser-t láthatjátok.

Tovább

Kedvcsináló az új W.E.T. albumhoz

1213wet03.jpg

Jeff Scott Soto szólóprojektjének, a W.E.T. debütáló lemezét 2009-ben világszerte nagy sikerrel fogadták. A melodikus rockzenét játszó, kiváló zenészekből álló banda második lemeze 2013. február 22-én pedig érkezik Rise Up címmel. Az új albumhoz készült másfél perces előzetesből, amit most itt láthattok, sok minden nem derül ki, de Soto szerint a korábbihoz képest ez egy súlyosabb és komorabb kiadvány lesz, megtartva a dallamos rockos stílusjegyeket továbbra is. Hajtás után a videó és a tracklist.

Tovább

Madárpókot neveztek el Dave Mustaine-ről!

mustainetarantula.jpgLassan már minden napra jut egy elképesztő hír. Itt a legújabb. Egy újonnan felfedezett szőrös és nagyon nagy madárpókfaj a Megadeth főnök Dave Mustaine nevét viseli mostantól.

Az Aphonopelma Davemustainei nevet kapott pókfajt nemrégiben fedezte fel Ph.D. Brent E. Hendrixson délnyugat-Új-Mexikóban és Arizona délkeleti részén. Mint a fenti képből is jól látszik Dave Mustaine teljesen odáig volt a twitteren, amikor megtudta, hogy mekkora megtiszteltetés érte.

RockStation Karácsony: Stone Sour, Machine Head és Kid Rock lemezek a fa alá - JÁTÉK

rsajandekcd_promo.jpg

A RockStation a múltkori poszteres játék után, újabb karácsonyi ajándékkal szeretne kedveskedni nektek. Három szerencsés CD-t tehet a fa alá. Aki kedveli a Stone Sour-t, a Machine Head-et, vagy éppen Kid Rock-ot az jól figyeljen.

Ha szeretnétek valamelyik lemezt, akkor nincs más dolgotok mint:

1. Először is (ha még nem tetted meg) lájkold be a RockStation Facebook oldalát (ne ezt a posztot).

2. Ott a fényképek között megtaláljátok az itt is látható képet, ezt osszátok meg az üzenőfalatokon (nem lájkolni, megosztani) és kommentben írjátok alá, hogy "megosztva, a ....... cd-t kérem."

Szóval világos? Egy lájk meg egy megosztás és egy komment. A játék december 13-án (Csütörtök) 18.00-ig tart. Sorsolás a random.org segítségével. Eredményhirdetés másnap, azaz pénteken 10.00-kor a RockStation Facebook oldalán.

6000-en vallották magukat heavy metál vallásúnak, a legutóbbi brit népszámláláskor

HMReligion.jpg

A The Guardian szerint, több mint 6000 angol és walesi állampolgár nevezte meg a heavy metált, mint gyakorolt vallást a legutóbbi, 2011-es brit népszámláláskor. Ezzel megelőzik a Sátán egyháza követőit, hiszen mindössze 1893 személy vallotta magát sátánistának. 

A legutóbbi 2001-es népszámláláskor egy jól sikerült kampánynak köszönhetően 390.000 vallotta magát a Jedi Rendhez tartozónak, az ő számuk a mostani népszámláláskor 176632-re csökkent, de még így is a 7. a sorban a keresztény, az iszlám, a hindu, a szikh, a zsidó és buddhista vallás után.

Három évvel ezelőtt, az Egyesült Királyságban a Metal Hammer magazin indított kampányt, melyben sürgette, hogy minél többen vetessék hivatalosan nyilvántartásba a heavy metálba vetett hitüket.

Februárban érkezik a Darkthrone új albuma

Darkthroneband.jpg

Február 25-én a Peaceville Records gondozásában jelenik meg a norvég Darkthrone új albuma The Underground Resistance címmel. A black metál felől érkező, ma már inkább csak zajos metált játszó duó egyik tagja Nocturno Culto a Terrorizer magazinnak adott friss interjújában kifejtette, hogy alapvetően simán fémzenét tartalmaz majd a korong és csak egy lépéssel haladtak tovább az előző Circle The Wagons című lemez óta. 

Tovább

Új dalt játszott Paul McCartney a Nirvana-val!

Grohl.jpgTegnap a New York-i Madison Gardenben rendezett jótékonysági koncerten - mellyel a Sandy hurrikán áldozatain igyekeztek segíteni a fellépők - egy különleges Nirvana újjáalakulásnak lehettek tanúi az ott lévők. Kurt Cobain helyén nem kisebb név állt, mint a Beatles gitárosa Sir Paul McCartney. A legendás muzsikus Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear közreműködésével egy bluesos, Helter Skelter szerű dalt adott elő Cut Me Some Slack címmel. A dal egyébként Dave Grohl új dokumentumfilmjében, a Sound City Movie-ban fog felbukkanni.

Tovább

Tirana Rockers - Újra megjelent a lemez!

TiranaRockers_SexDealer.jpgA Tirana Rockers egy picit átszerveződött mostanság, hiszen az AC/BC, ex-Ómen énekes, 2010-ben Gubás Tibor köré a volt basszeros Bártfay Laci kezdeményezésére csatasorba állított csapat (Nagy Máté, Mikky Slade - Rockhead, Holiday Crüe, Retekkoma - ex-Akela) alaposan átalakult az idén. A bandát még a fiatalon elhunyt Bikini gitáros, Daczi Zsolt hozta össze 1993-ban Gubás Tibivel és Balogh Tamás basszerrel, és Hirlemann Bertalan dobossal. A 90-es években még itt játszott Ács András (ex-Ómen), Koncz "Bonca" Tibor (Cool Head Klan), valamint a Beloberk tesók (Kalapács, EGO Project) is.

A Tirana Rockers első hivatalosan megjelent lemeze egyfajta tisztelgés a fiatalon elhunyt és már-már feledésbe merülő gitármester felé - Daczi Zsolt közösen írta a dalokat az akkori és jelenlegi énekessel, Gubás Tiborral. A banda 'support' zenekarként egy európai turnéval kezdte új életét: Tim "Ripper" Owens, majd a norvég Thunderbolt turnéján volt vendég a Tirana Rockers, ahol a csapat az 1993-ban szerzői kiadásban megjelent lemezét (jobban mondva kazettáját) játszották, amely a napokban modernizált hangzással újra megjelent.

Tovább

Follow Me - Új Muse-videó

0muse2012_29.jpg

Megérkezett az új Muse videó, ami tulajdonképpen a Follow Me című dal koncertvideója. Aki ott volt a budapesti koncerten, az most újraélheti, aki nem, az pedig megnézheti, miről maradt le. A csapat egyébiránt két Grammy-jelölést kapott, a legjobb dal (Madness) és a  legjobb rockalbum (The 2nd Law) kategóriákban. Az együttes ősszel indult turnéja jövő nyáron stadionokban folytatódik, várhatóan még monumentálisabb díszlettel. Budapesti koncertről egyelőre nincs szó.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum