RockStation

Magyar mag: Sonic Rise - Do Not Complicate EP (2013)

2013. július 20. - KoaX

sonicrise.jpgAzért néha be tudunk találni egy-két cikkel. Ez ugye több szempontból is jó. Többen olvastok minket, mindenki hozz magával jó eséllyel egy embert az oldal látogatói közé, terjed a hír az adott zenekarról is, hogy mennyire király, vagy éppen nem az, és gyakran szerzünk magunknak kellemetlen perceket is, aminek köszönhetően néha órákig csuklom. Most is ez van, hogy a facebook-os kommentek közt megtaláltak, hogy na akkor írj már rólunk is legyél olyan tündér bogár, vagy beverjük a fejed. Na jó, nem így volt, Huszti Gábor azért kért meg, hogy húzzam le a zenekarukat a Sonic Rise-t. Megteszem, vagy befogok tojni attól, hogy irtózatos módon el lesz látva a bajom, egy fesztiválon. Ki tudja, illetve én tudom, de Te csak akkor, ha tovább hajtasz! Akkor lássuk azt a bizonyos medvét!


Mire jutottam a nem rég megjelent Do Not Complicate EP-vel? A három számos anyag tömör, hardcore anyag néhol nekem egy kicsit skate-pankos ízekkel. Ezt főleg a Hey You-ban lehet érezni, de ez az érdekes vegyület nekem nagyon bejött!

A zenekar körében szlogenné vált „ne bonyolítsd” szöveg teljesen megállja a helyét, és jó is ez! A Don Gatto-t sem azért szeretjük, mert Bazsika atom technikás témákat tolna. Nincs ez másképpen itt sem, tehát nem feltétlen a matekmetal fanoknak kedveznek a Szekszárdi srácok. Mondjuk a HC mióta, kedvezne nekik? Mindegy is….

sonicrise1.jpg
Hey You-nál tartottunk, tartunk, ami egy rendkívül tempós darab, nem tököl, keményen tolja Kákonyi Gergő a feszes tempójú dob grooveokat, amire persze Schneider Márk meg nyomatja az igen vastag hangzású basszust. Megjegyzem, hogy tényleg marha jól szól ez a három számos anyag.Hogy máshogy is szólna egy magyar banda, ha magyar Kurtács András által gyártott Sublime Pickup-okat használnak?! A pergőnek végre pergő hangja van, nem pedig, mintha egy sörös hordót csapkodnának. A 100% az a dal, aminél az örült dob, és a függönyt is leszaggató gitár tökéletes elegyet alkotnak. Mondhatni ilyen egy igazi kemény, jól megírt metal téma. 

Nagyon remélem, hogy a srácoknak minél előbb lesz egy teljes albumuk, amire lehet majd ugrabugrálni egy-egy bulin. A Harmadik és egyben az utolsó szerzemény a Keep Life Alive. Erre se lehet semmi panaszom. Vagy még is? Ahh, dehogy. Az egyszerűség megmarad, de ez még mindig nemes egyszerűség. Tipikusan olyan zene ez, amire ülsz a gép előtt, és akaratod nélkül is el kezdesz bólogatni.

Mit mondjak még? Aki szereti a hasonló sima hardcore bandákat, azoknak tuti befog jönni. Keressétek a srácokat ITT. Remélem, minél előbb találkozom a srácokkal! Béke, Metal, Bográcsgulyás!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr155414788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum