RockStation

Vissza a jövőbe!: God Is An Astronaut - Origins (2013)

2013. szeptember 07. - Ernő Hellacopter

God Is An Astronaut Origins.jpgBevallom, félve ültem neki a GIAA új lemezének, mert az eddigi két élő fellépésük során egyszer sem győztek meg arról, hogy kimagasló potenciál lenne a bandában. Ami lemezen tökéletes hallgatni való olvasás, takarítás, szex, vezetés közben, az élőben egy elég kiherélt és vérszegény produkcióként jelent meg a maga valójában. Ezzel valószínűleg sokaknál már most kihúztam a gyufát, de tartom, hogy lehetne sokkal izgalmasabb, és tökösebb műsort is összerántani, ebből a zenei felhozatalból. És ami élőben nem 110% a lemezhez képest, az nálam amúgy is megbukott.

Ehhez képest már a lemezt indító, The Last March alatt megjelentek a kis libabőrök a karomon, iszonyat hangulatos kis nóta! A folytatásban sem adják alább a színvonalat, egyetlen számot sem tudnék negatív felhanggal kritizálni. Sikerült úgy becsempészni valami pluszt a zenébe, hogy az közben az első hangtól az utolsóig GIAA-os. Az elektro jelenléte talán még sosem volt ennyire erőteljes, esetleg a stílusa más, mint az eddigiek, ebben annyira nem vagyok járatos, mindenesetre tökéletesen határozzák meg a zene hangulatát, amiben az eddigi lemezek sem szenvedtek hiányt.

God Is An Astronaut 2013.jpg

Vannak erőteljes zúzások, mint pl. a Red Moon Lagoon-ban, vagy a már ízelítőnek kiadott Spiral Code-ban, de jelen van a túláradó harmonikus béke érzése is, ami szintén szériatartozéka a csapatnak. Amint a végére értem, gondoskodtam, hogy minden zenelejátszásra alkalmas egységemben fellelhető legyen az Origins, mert nagyon jó hangulatot áraszt, kiváló atmoszférát teremt, és kellően kikapcsol, ha arra van szükség. Amit hiányoltam az új Rosetta lemez kapcsán, az az innováció, nos itt ez hiánytalanul megvan. Úgy tudtak egyel feljebb lépni, hogy zeneileg nem kerültek ellentmondásba önmagukkal, mégis az anyag friss, ötletes, és szerethető. Ennek már csak egy sötétebb, elvontabb, zeneibb élő produkcióval kéne párosulnia, és én is egyből másként állnék a zenekarhoz.

Ui: Akinek módjában áll, az megtekintheti a csapatot szeptember 30-án a bécsi Arena-ban, sajnos hazai bulit idén nem sikerült összehozni. Mi elvileg ott leszünk, és első kézből tudósítunk, sikerül-e a lemez intimitását átültetni az élő fellépésre is!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005491904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum