RockStation

Dicső üvöltés: In Vain - Aenigma (2013)

2013. március 17. - KoaX

In Vain Aenigma.jpgAmikor egy banda olyan lemezt rak össze, hogy három napja már csak ezt az egy albumot hallgatom (nem azért, mert kötelező) akkor arra mondhatni azt, hogy eléggé tudnak valamit az arcok. Illetve engem tutira megvettek maguknak. Persze nem kilóra, hanem egyszerűen annyira elkapták a mostani hangulatomat. Kegyetlen sok Rage Against The Machine-t hallgattam mostanában, hogy ellensúlyozzam az atom technikás metal-t, amiket előtte toltam. Aztán jött a telefon, hogy itt ez a zenekar írni kellene róluk, ha van kedvem. Megnyitom a linket, és jön az a bizonyos érzés. Milyen érzés? Na, kattints gyorsan a továbbra.

Tovább

A tibeti halottaskönyv: Suffocation - Pinnacle Of Bedlam (2013)

Suffocation Pinnacle.jpg2013-ban szinte bárki készíthet death metal lemezt akár a gép előtt ülve. Így felesleges meglepődni a Suffocation új lemezének hangzásán. Manapság már nem sok zenekar van, akik a kilencvenes évek elején elkezdett brutálisabb vonalat képviselik, sokkal inkább a technikára helyezik a hangsúlyt. (Nem, mint ha a jelen cikkem tárgya, vagy épp a Cannibal Corpse nem lenne elég fifikás.)

Tovább

Prevailer - Az új For Today EP/DVD előzetese

ForToday-2012-620_620_418_70.jpg

Nemrég tett közzé egy ízelítőt az amerikai metalcore meghatározó csapata új DVD-jéből. A film várhatóan április 2-án jelenik meg az Ep-vel együtt Prevailer címen. A tavalyi balhéból következő gitáros csere óta ez lesz a For Today első kiadványa. Bár az Immortal-lal magasra tették a lécet, Sam Penner bemutatkozóját érdemes lesz meghallgatni. A lemez előrendelése a zenekar hivatalos oldalán már lehetséges. A videón Ryan Leitru gitárosról beszél a zenekar.

Tovább

"Igazából Magyarországra többet látogatunk, mint a többi országba": Interjú Pär Sundström-mel, a Sabaton vezetőjével

Sabaton Par.jpgA Sabaton lassan már hazajár Magyarországra, az idei tavaszi fesztiválszezon kezdetén is köszönthetjük őket kis hazánkban. Március 22-én a PECSA Music Hall-ban lép fel a svájci folk metálban nyomuló Eluveitie és a magyar Wisdom társaságában. Ez alkalomból egy rövidke interjúra kaptunk el a Sabaton basszerét és vezetőjét, Pär Sundström-öt. 

RS.: Tavaly nyáron, a FEZEN fesztiválon láttalak először fellépni benneteket. A buli éjfél után kezdődött, de hatalmas hangulatot csináltatok, teli volt a sátor. Emlékeztek erre bulira?
P.S.: Igen, emlékszem rá. Jó volt ott játszani és az időjárási is hihetetlen volt. Egész nap forróság volt és amikor elkezdtünk játszani még melegebb lett. Elképesztő volt látni, hogy a magyar rajongók mennyire bírták az egész napos hőséget, nézték a koncerteket és még a éjfélkor is volt energiájuk.

Tovább

Smokin - Itt az Anthrax Boston feldolgozása

Anthrax Anthems.jpg

Az utóbbi hetekben szombaton mást sem csináltunk, mint egyenként osztottuk meg az Anthrax március 22-én Anthems címmel érkező feldolgozás EP-jének dalait. Hát persze, hogy erre a hétvégére is jut egy. Most a Boston Smokin című dalának anthraxesített verzióját hallgathatjátok meg, bónuszból pedig ideraktuk az eddig megosztott összes dalt.

Tovább

Soundgarden: A Record Store Day alkalmából vinylen kiadják a King Animal demóit

Soundgarden King.jpg

16 év után tavaly ősszel jelentkezett új albummal a grunge egykori császára a Soundgarden. A King Animal címet kapott lemez dalainak demó-változatai április 20-án a Record Store Day alkalmából 10 inches rózsaszín vinyl-en is megjelenik, de 6-dalos csomagban ingyen letölthetők is lesznek. A lemez dalainak felvételei a los angelesi TNC Studios-ban, valamint a csapat szülővárosában, Seattle-ben a Deke River Studio-ban zajlottak.

Üvöltsd együtt James Hetfielddel, hogy Yeah!

0metallica2010_18.jpg

Az alábbiakban bemutatunk egy valamivel több, mint 3 perces audió-gyönyört, melyben a Metallica énekes/gitárosának James Hetfield-nek összes, stúdiólemezen elüvöltött Yeah felkiáltása hallható, egészen a Kill'em All-tól a Beyond Magnetic-ig. Az összeállítást Kevin Conklin-nak a Palm Springs-i KCLB Rocks! 93,7 rádió munkatársának köszönhetjük, aki még arra is ügyelt, hogy valahogy passzoljanak ezek egymáshoz, magyarul nem az egymást követő lemezenként vette őket sorba. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Fel kéne oszlani: Bon Jovi – What About Now (2013)

What_About_Now,_Bon_Jovi_album_artwork,_2013.pngÓ, Te Szentséges Atyám! Valahogy ezek a szavak jutottak először eszembe ezekben a Pápaválasztós időkben amikor először végigment a Bon Jovi új lemeze (ráadásul deluxe edition!) a What About Now. Utoljára 2009-ben jelentkezett stúdióalbummal a Bon Jovi. A The Circle egy minden pillanatában kiszámítható, pop-rock album volt Coldplay meg U2 stílusjegyekkel, azoknak is a gyengébb kivitelével. Gondoltam is, hogy rájuk férne egy hosszabb pihenő nem kellene ezt a két évenkénti albumkiadást erőltetni. És lám most majdnem négy év elteltével érkezett az új lemez, lehetett reménykedni. 

Tovább

Már harmadik szólóalbumán dolgozik Slash

Slash_13.jpg

Hamar megkezdi a munkát harmadik szólólemezén Slash, noha még a második Apocalyptic Love című album megjelenése óta sem telt el egy év. Az azonban igaz, hogy elég kezdeti fázisban van a dolog, hiszen mint a gitáros a twitteren elmondta, az új dalokhoz összegyűlt ötleteket a turné során rögzítették, most ezek összeillesztése a feladat. Azt gyorsan hozzátette, hogy az Alter Bridge (Myles Kennedy másik bandája) rajongók megnyugodhatnak, mert Kennedyék még az idén kihozzák új nagylemezüket és turnézni is fognak vele. Az  új Slash albumon csak ezt követően dolgoznak majd újra együtt. (Fotó: Réti Zsolt)

Carnivore - Új Subliminal Merger-videó

Subliminal Merger.jpg

A budapesti Subliminal Merger 2011 óta van jelen a hazai undergroundban. A fúziós kísérletezés eredményeként a könnyű zene legtávolabbi elemei egyszerre kapnak helyet a dalokban. Ének poszton Tarczi Tamás, gitároknál Németh Ádám és Rácz Attila, a dobok mögött Hornyák Kristóf, a bőgőnél Bőcze Zsolt, az elektronikáért pedig Farkas Péter felelős.

Tovább

Stúdióvideó a Black Sabbath-tól, dalrészletekkel

tony-ozzy.gif

Június 10-én jelenik meg a Black Sabbath új, a 13 címet viselő nagylemeze. Az 1978-as Never Say Die! című lemez után 35 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az eredeti felállás készítsen új albumot, bár Bill Ward dobos helyett végül a Rage Against The Machine ütőse Brad Wilk dobolta fel az albumot.

A lemez a hagyományos CD, illetve bakelit verzió mellett, egy dupla CD-s, deluxe csomagolású változatban is a boltokba kerül, exkluzív bónusz felvételekkel, valamint lesz egy Super Deluxe Box Set is, amelyben a dupla CD és a bakelit mellett lesz megtalálható majd a  Black Sabbath - The Re-union című dokumentumfilm DVD-n, plusz 5 színfalak mögötti videó és még egy csomó extra. Hajtás után egy stúdiós videót láthattok a Rick Rubin producerrel felvett új Black Sabbath albumról, melyben már új dalrészletek is hallhatóak.

Tovább

PARTY-MESTEREK ÉS ROCK & ROLL LEGENDÁK CSÚCSTALÁLKOZÓJA A HEGYALJÁN

Hegyalja_headline_marc.jpg

Vérbeli rock- és party-paradicsom várja az idei Borsodi Hegyalja Fesztivál látogatóit: júniusban Tokajban állomásozik az egykori Metallica-legenda Jason Newsted vadiúj zenekara, a nemzetközi electro és dubstep vonal legerőteljesebb fellépői mellett pedig a magyar rajongóknak is bemutatkozik a Sepultura ex-dobosának elektronikus zenei projektje. Az akciós Hegyalja-bérletek beszerzésére április 30-ig van már csak idő, de addig 16,900 forintért – a diákok csak 14,900 forintért – biztosíthatják helyüket az igazi fesztiválra.

Tovább

Bleeding Through: Az életmű (3/1.)

Mint ahogyan azt korábban mi is megírtuk, a metalcore alapvetés Bleeding Through több hónapnyi csend után, január 4-én hivatalosan is bejelentette feloszlását, pontot téve ezzel tizennégy év munkásságának a végére. Műhelyükben az aktív éveik alatt két DVD, hét nagylemez, kilenc videoklip és kismillió közönség-kedvenc sláger látott napvilágot. Ha mással nem is, mi egy három részre lebontott búcsúcikkel szeretnénk köszönetet nyilvánítani a zenekarnak mindazért, amit tudatosan vagy tudat alatt, de nekünk és még számtalan zenebarátnak adtak működésük tizennégy évében.

Tovább

Metálgyász: Elhunyt Clive Burr az Iron Maiden egykori dobosa

Group B-W Shot_cropped800.Jpeg

Az Iron Maiden honlapján jelent meg az a szomorú hír, miszerint tegnap este elhunyt Clive Burr (az ülő sor bal szélén) a zenekar egykori dobosa. Burr régóta szklerózis multiplexben szenvedett és egészségi állapota az elmúlt időben nagyon megromlott, álmában érte a halál. Clive Burr 1979-ben csatlakozott a Maiden-hez és az első három albumon - Iron Maiden (1980), Killers (1981) és a The Number Of The Beast (1982) - játszott. Ezt megelőzően tagja volt a Samson zenekarnak, ahonnan Bruce Dickinson mellett ő is az Iron Maidenbe került. Egy igazi klasszikussal emlékezünk rá. Nyugodjék Békében!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum