RockStation

Így nyomta a Nine Inch Nails a Jimmy Kimmel Live!-ban

2013. november 10. - sunthatneversets

NINLoll.jpg

A minap a népszerű amerikai tévés showműsor, a Jimmy Kimmel Live! vendége volt a Trent Reznor vezette Nine Inch Nails, akik ha már ott voltak két dalt el is játszottak élőben. Íme a performansz.

Tovább

Depresszió / Subscribe / Leander Rising / Ektomorf / Bloody Roots / Sunset - közös nagykoncert

0depresszio2013_01.jpg

A tavalyi év rendkívül sikeres Depresszió / Road / Alvin és a Mókusok együttműködése és két teltházas Petőfi Csarnok koncertje után idén még nagyobb szabású rendezvénnyel jelentkezik a Hammer Concerts stábja november 23-án a a Petőfi Rendezvényközpont névre átkeresztelt városligeti csarnokban. A tavalyi háromután idén öt kiemelt fellépő fogott össze, hogy erre az estére modern metal arénává változtatssák a legendás koncerthelyszínt. (Fotók: Réti Zsolt)

Tovább

Hydra címmel januárban érkezik a Within Temptation új lemeze

Within Temptation Hydra.jpg

Hydra címmel január 31-én jelenik meg a holland Within Temptation hatodik albuma, melyen egy rakat vendég bukkan majd fel, ugyanis nem csupán a korábban Tarja Turunennel (ex-Nightwish) felvett és már videón is bemutatott Paradise (What About Us) lesz hallható, hanem felbukkan egy-egy dalban az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones, a rapper Xzibit és a Soul Asylum frontembere, Dave Pirner is. A zenekar március 14-én Budapesten, a PECSAban koncertezik. Hajtás után a komplett dallista.

Tovább

Szívecske az 1-es villamos ablakán – Nickelback, Skillet @ Papp László SportAréna, 2013. november 8.

n16.jpg

Alapjáraton én is azok közé tartozom, akiket ki lehet kergetni a világból egy rádióból üvöltő When We stand Togetherrel vagy éppen How You Remind Me-vel, hogy egyéb Nickel’-slágert ne említsek, mégis jó kedvvel készültem ezen a novemberi tavaszon Kanada büszkeségének magyarországi debütálására. Ráadásul a turné is a Hits Tour elnevezést kapta, tehát új anyag nélkül, best of programmal járják a világot a Kroeger-fivérek (plusz Ryan Peake és Daniel Adair dobos). Azonban a hanghordozó rejtette konzerv zene és az élő megszólalás között annyi a különbség, mint ami a mirelit pacal és Jamie Oliver főztjei között tetten érhető. A Nickelback aligha fog hibázni, korrekt látványvilág köríti majd a zenei fogásokat, a rutinos muzsikusok pedig bizonyára gondoskodnak a közönséggel való spirituális kölcsönhatás beindulásáról, miközben mindenki egy csodálatos nagy Egész fontos részének érezheti magát. Elképzelhető, hogy azok közül a szinte eltitkolt „na most megmutatjuk, mit tudunk valójában” típusú dalok közül is előkerül néhány – morfondíroztam – melyekből lemezenként úgy 2-3 található…

Tovább

TOP 10 női frontember a metálzenék világából

top10noicover.png

Nem is tudom, hogy miért nem jutott eszünkbe hamarabb az ötlet - hiszen a szerkesztőség kizárólag férfiakból áll -, hogy a valamilyen módon hölgyek és a rock/metalzene kapcsolatára hangsúlyt fektetve állítsunk össze egy tizes listát. Végre ennek is eljött az ideje! Összeszedtük a szerintünk legjobb, legszexibb, legmegkapóbb csajokat a keményzene mezőnyéből. Mi az összeválogatásnál jól szórakoztunk, reméljük, hogy Ti is fogtok. Szokás szerint pedig kíváncsian várjuk a Ti kedvenceiteket.

Tovább

Céges logók újragondolva black metal stílusban

Christophe Szpadjel.PNG

Ismerős valakinek Christophe Szpadjel neve? Nem? Pedig az úriember tényleg nem piskóta! 1977 óta több, mint 7000 logót tervezett, leginkább a black metal zenekarok számára. Olyan kult zenekarok számára készített logót, mint az Emperor, a Moonspell, az Old Man's Child, vagy az Arcturus. Most emberünk azzal játszadozott el, hogy ismertebb márkák arculatait firkálta újra saját stílusában. A hajtás után láthatjátok a szuper rajzokat. (az összeállítás eredetileg a MetalInjection webzine oldalán jelent meg)

Tovább

Shepherd Of Fire - Itt az új Avenged Sevenfold-videó

Avenged SEvenfold 2013.jpg

A Machine Head főnök szerint tele van lopással az Avenged Sevenfold új lemeze és szerintünk is minimum áthallásos, de ez nem akadályozta meg a csapatot abban, hogy a Hail To The King című lemez nyitódaléhoz új videót adjanak ki, melyet hajtás után csekkolhattok. A csapat november 22-én a bécsi Stadthalléban lép fel.

Tovább

Egy este az elektronikus deathcore kedvelőinek: Betraying The Martyrs, We Butter the Bread with Butter @ Budapest, A38, 2013.11.04

Flyer We Butter.jpgA hazai koncertszervezők idén is elkényeztettek minket jobbnál, jobb koncertekkel. Elég csak az áprilisi búcsú turnés Bleeding Through-t vagy a szeptemberi August Burns Red-et említeni. Gondoltak a deathcore rajongókra is, így az A38 fedélzetén köszönthettük a Subliminal Merger-t, a Shoot The Girl First-öt, a már-már hazajáró Betraying The Martyrs-t és a poénra vett We Butter the Bread with Butter-t.

Tovább

Hallgasd meg az Enter Shikari új kislemezét

enter_shikari1.jpg

A brit alakulat jövő jelentkezik nagylemezzel, de addig sem maradnak a rajongók friss zene nélkül. Kiadtak egy négydalos digitális kislemezt, amit a tovább után meg is hallgathattok. Az EP-n a The Paddington Frisk, Radiate, Rat Race (ez egy új dal) és egy remix szerepel. A Rat Race-hez egy videónk is van, ez is a tovább után van.

Tovább

Gitárhősők a Barba Negrában

heroes cover.jpg

A ’70-es és a ’80-as évek gitárhősei tiszteletére rendezik a Guitar Heroes Fesztivált november 14-én a Barba Negra Music Clubban. Három ikonikus rock zenekar szerzeményeit idézhetjük fel együtt a Zippo zenekarral, akik a Led Zeppelin dalait játsszák, a Whitesnake Tribute-tal, valamint a Run For Powerrel, akik Gary Moore emlékét őrzik.   A koncert előtt olyan ismert magyar gitárosok állítják ki és mutatják be a felszereléseiket, akikre szintén nagy hatással volt ez az időszak, többek között Lukács Peta, Nagy Ádám, Madarász „Madi” Gábor, Szappanos György.

Tovább

Új Tankcsapda dal a hamarosan megjelenő albumról

Zankcsapda.jpgA Tankcsapda úgy döntött, hogy az összes eddigi stúdió albumát november közepén kiadja újra masterelve. De, ha ez nem lenne elég lesz egy új album is! Az Igazi Hiénák címet viselő anyag, nem egy stúdió album lesz, hanem eddig kiadatlan tíz dalt fog tartalmazni, plusz egy az Argo második részéhez készült dalt, ésmég egy új eddig még ismeretlen szerzeményt. Hajtás után hallgassátok meg a dalt.

Tovább

Szellemek az éjszakában

Ghost_BC2-680x455.jpg

Valljuk be, hogy a Halloween itthon is egyre népszerűbb. A hölgyek, és persze az urak már nem csak farsangkor öltenek maskarákat, hanem ezen a félig meddig vitatott eseményen is. Az ünnepet direkt nem merem írni, mert a végén még megköveznek érte. De mégis így ezután a szellemes, szörnyes ünnep után, hogy kerül ez most képbe? Összeállítottunk nektek szép számmal pár Ghost fanatikust, akik nem totojáznak, és Papa II.-nek öltözve rémítgették a népeket világszerte. Hajtás után láthatjátok a képeket is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum