RockStation

Amikor az előzenekarok kiütik a főbandát: Dying Fetus, Hypocrisy és Heaven Shall Burn a Dürer kertben.

2013. december 15. - csigaur

HSB1.jpg

Néha előfordul olyan koncert, ahol az előzenekarok sokkal, de sokkal erősebbek, mint maga a headliner. Ez a Veto Tour MMXIII is ilyen volt, természetesen az én szemszögemből nézve.

Tovább

Az év meglepetés-bulija - Therion, Arkona @ 2013. december 10. Club 202

Therion3.JPG

A Therion nem egyszerűen egy szimfonikus metal zenekar. Theriont hallani, hallgatni: utazás! A svéd társulatot (igen, talán ez lehet a legjellemzőbb szó rájuk) jómagam a „tragikus sorsú zenekarok” közé sorolom. Legelhíresültebb epigonjuknak, a Nightwishnek már egy tegnap előtt született csecsemő is fel tudná sorolni tíz-tizenöt dalát, még a metal operának hívott műfaj világra hívóinak neve – ez a Therion – csupán a mélyebbre ásató rock-történészeknek súg valamit. Viszont ők ezen a decemberi kedd estén egy egészen különleges előadásra készülhettek – alább kiderül, miért is. (fotó: Török Tamás)

Tovább

Megjelent és letölthető a Dying Wish új EP-je

Dying Wish band 2013.jpg

A zenekar jelentkezett hírekkel: A 2013-as év elég inaktívan telt, főleg koncertek terén, de…tavaszi stúdiózásunk eredményeként, most szeretnénk bejelenteni legújabb anyagunkat elkészültét! A Crimson Blood címre keresztelt új Dying Wish Ep. 5 dalt tartalmaz és ingyenesen letölthető INNEN

A címadó dalra készült szöveges videónk is hamarosan látható lesz, addig is töltsétek bátran! Hozzászólásokat, véleményeket és építő kritikáitokat várjuk a Facebook oldalunkon! Az Ep. dalaival élőben december 28-án a YUK-ban találkozhattok, a Retro Extrém metál party-n!

Among The Living Dead - Meghallgatható és letölthető új Iced Earth-dal

Iced Earth 20131.jpg

Új dallal jelentkezett az Iced Earth legénysége. Sőt, az Among The Living Dead nemcsak meghallgatható, de egy e-mail cím megadásával le is tölthető INNEN. Az együttes január 6-án jelenteti meg új albumát Plagues Of Babylon címmel és a magyar rajongók nagy örömére február 5-én Budapesten, a Club 202-ben is bemutatják azt.

Tovább

Hol, milyen zenét érdemes vásárolni az interneten?

music.JPG

Bár a fanatikus gyűjtők cd-n és a mostanság újból reneszánszát élő bakeliten is beszerzik kedvenceik kiadványait, az utóbbi időszakban több új online zenei szolgáltatás is indult a hazai piacon. Lassan tucatnyi online zenebolt verseng a zenefogyasztókért. Az Artisjus és a MAHASZ egy összefoglalóban nyújt segítséget az eligazodásban.

Tovább

A színészlegenda Christopher Lee új karácsonyi metal-dalokkal jelentkezett

christopherleesolo2013.jpg

A Gyűrűk Ura Szarumánja, a Star Wars Dooku grófja, Christopher Lee 91 éves és imádja a metált. Ezt már többször megírtuk itt az oldalon is, sőt tavaly a karácsonyi dalait is bemutattuk. Nos, az öreg idén Karácsonyra is kedveskedik a rajongóknak, hiszen most egy két dalos EP-vel jelentkezett A Heavy Metal Christmas Too címmel. Az EP-n két dal szerepel Jingle Hell és My Way címmel, melyekből mutatunk is részleteket.

Tovább

A Metallica gitárosa ajánlja a Carcass új videóját

carcassunfitvideo.jpg

A brit death metal legenda Carcass idén egy méregerős új albummal tért vissza közel két évtized után. A Surgical Steel úgy látszik a Metallica gitárosának Kirk Hammett-nek is nagyon bejött, mert egy félperces videóban ajánlja mindenki figyelmébe a Carcass új videóját az Unfit For Human Consumption-t. Mondjuk valószínűleg az is közrejátszik az igen lelkes ajánlásban, hogy a Carcass is fellép a Metallica gitáros által életre hívott, első alkalommal megrendezendő horror temetikájú Fear Festivalon.

Tovább

Selyembe tekert testek szerte hevertek: Morcheeba @ PeCsa Music Hall, 2013.12.10.

18.jpg

Ejjj de nagy ziccer maradt itt ki kérem szépen! Egy ilyen trip-hop legenda, mint a Morcheeba a Dürben lép fel? Na, ez kellőképpen felcsigázott! És nem csak engem, hanem több olyan barátomat, akik a buli felé sem szagoltak volna, ha az mondjuk a Papp Lászlóban vagy egy fesztivál nagyszínpadán rendezik, így viszont megvolt az esélye egy intim és bensőséges együttlétnek, ahol testközelből szippanthattuk volna magunkba a jófajta downtempót. De persze, mint a legtöbb tündérmese, ez sem tartott örökké. Nyilván minden szervező álma, hogy ilyen érdeklődés mutatkozzon a bulija iránt, és ha ki is akartak volna tartani a klubfeeling mellett, akkor sem lehetett a jegyigénylők nyomását sokáig bírni, így adta magát a B verzió, ami jelen esetben a PeCsa lett. A jegyek itt is hamar elfogytak, de C verzió nem lévén, ez volt a végállomás is. Ami meg aztán történt, az már történelem....

Tovább

Kirúgta Joey Jordison dobost a Slipknot

joeyJordison6.jpg

Bár eddig nem volt minden rendben a Slipknot házatáján, végre úgy tűnt, hogy normalizálódik a helyzet és mindenki 2014-re, és egy új Slipknot lemezre fókuszál majd, ami igazság szerint készül is, olyannyira, hogy Jim Root gitáros éppen a Slipknot új dalaira szeretne koncentrálni és emiatt nem vesz részt a Stone Sour január közepén induló amerikai turnéján.

Tegnap azonban egészen váratlanul a zenekar hivatalos oldalán jelentette be, hogy Joey Jordison dobos és a zenekar útjai elváltak egymástól. A csapat egyelőre az okokról nem beszél, a rajongókat azonban nyugtatja, azzal, hogy jövőre új albumot szeretnének mindenképpen kiadni.

A válás már csak azért is meglepő, mert a szinte alapító dobos volta leglelkesebb támogatója, hogy végre új lemez készüljön és korábban a zenekar egyik fő dalszerzőjének számított.

Mászik, ugrik, fekszik! : Madball @ A38 Hajó, 2013.12.09.

Flyer Madball2.jpgA New York-i utcák szemetét nem is fújhatta volna össze jobban a szél, mint azt tette a '80-as években! Izgalmasabbnál izgalmasabb zenekarok tömege nőtt ki a brooklyni szubkultúra égisze alatt. A washingtoni Bad Brains vagy a Minor Threat felbukkanásával kezdetét vette egy magát a hardcore jelzővel a többi stílustól, és azok értékrendjétől megkülönböztető tömörülés, aminek a rokoni kötelék jóvoltából Freddy Cricien is egészen fiatalon szerves részévé vált. A világon működő, főleg jobboldali kormányok konzervatív, klerikális, és túlszabályzott politikájának egyenes folyományaként Angliából megkaptuk a punkot, Reagannek köszönhetően pedig a hardcore-t.

Tovább

EP-vel jelentkezik Karai Anna

Karai Anna.jpg

Korábban már beszámoltunk arról, hogy jövő tavasszal megjelenik a The Voice-ból ismertté vált Karai Anna első szólóalbuma. Az idei karácsonyra Anna is szeretné meglepni a rajongókat, méghozzá egy 5 dalt tartalmazó akusztikus EP-vel! A kislemez a tavaszi nagylemezről három dalt (Az Üveg Lassan Vág, Csillagsötét, Válaszolni Fél), illetve a tehetségkutatós feldolgozásokból kettőt (CrushCrushCrush, Sober) tartalmaz majd - mindezt unplugged módon – így pl. az ünnepi ebédhez vagy vacsorához is nyugodt, kellemes hangszereléssel ellátva. (Ám a köret továbbra is „Annás” marad, a hörgéseket most sem mellőzve!)

Tovább

Így született a rock’n’roll – új Audio Love Nation videó

Audio Love Nation.jpg

Elkészült a budapesti Audio Love Nation zenekar új videó klipje, amit a Stuck in the Drunk című dalhoz forgatott a banda. A Szabó Erika főszereplésével készült videó egyfajta rock’n’roll mitológiai történetet mesél el. „Az alapgondolat az volt, hogy hogyan lehetne a legjobban kifigurázni a klasszikus rock klisét a színpadra repülő női bugyikkal. Hamar arra a következtetésre jutottunk, hogy csakis úgy, ha a lehető legjobban eltúlozzuk a dolgot.” – mondta a zenekar gitárosa Remetei Filep Ákos.

Tovább

Egyszerre játszik billentyűn és gitáron, ráadásul Pantera-t!

gabriel.jpg

Gabriael Guradian az Immortal Guardian nevű együttes tagja és valószínűleg névadója. A srác biztosan nagy Pantera fanatikus lehet, hiszen a Pantera-gitáros Dimebag Darrell halálának 9. évfordulóján egy egészen hihetetlen vidórészletet tett fel a világhálóra, ahol billentyűn és gitáron játssza egyszerre a zenekar Cemetery Gates című klasszikusát.

Tovább

V. - Új Angertea-videó

Angertea 2012.JPG

Készült egy újabb videóklip az Angertea Nr.4: Songs Exhaled című tavalyi lemezéhez. A V. című dal klipje egy teljesen nyugis, természetjárós videó, amit a zenekar egy kedves rajongónk-barátja, Tom Boros készített az USA-ban, és a Kanári Szigeteken. Közben a csapat befejezte az A for Afrodita klip forgatását is, ami viszont ennek pont az ellentétje lesz! Ott egy brutális, elvont, zombis dologra kell számítani! Az V. című dalhoz készített videó hajtás után. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum