RockStation

Tovább az All’s well-i úton: Steve Lukhater - Transition (2013)

2013. február 10. - viliricsi

SteveLukatherTransition2013.jpgMég mindig nem tértem magamhoz a megdöbbenéstől, pedig már jó pár hete történt: egy Obama-ismertségű ember, címben szereplő Steve Lukather interjút adott „kicsi” rockstationünknek. Ezúton gratulálok a kollégának, én meg verem a fejem a falba (ahelyett, hogy más testrészemmel tenném ezt máshova), hogy az évek folyamán miért nem erőltettem jobban az angolt. Habár, ha meggondolom: több mint valószínű, hogy ez esetben megkukultam volna a megilletődöttségtől.

Az Obama-metafora olvasatán se legyen rossz érzése annak, akinek mégsem cseng ismerősen a Lukather név; viselője az az „ismeretlen ismerős”, akit sokan és jól ismernek, de annál kevesebben vannak ennek tudatában. Talán elég, ha azt mondom: alapvetően a Toto együttes gitárosáról beszélünk, ha így sem dereng semmi, akkor azzal példálózom, hogy a Hold the Line és az Africa című dalaikat minden tisztességes kereskedelmi rádió naponta játssza.

Tovább

Áprilisban Szombathelyen játszik a Sepultura!

sepultura_2012.jpg

Április 26-án, a szombathelyi Agóra Sportházban lép fel a brazil a Sepultura! A kultikus thrash brigád előtt négy hazai banda veszi birtokba a színpadot, a Moby Dick, a Social Free Face, a Leander Rising, valamint az ex-Pokolgép gitáros Nagy Dávid új csapata, a Helland. További információk ITT. Egy klasszikus meg hajtás után.

Tovább

ÁKOS és N.O.H.A. a 2013-as FEZEN-en!

Akos_mini.jpgAz idei FEZEN eddig bejelentett két húzóneve, a Deep Purple és az Arch Enemy elsősorban a karcosabb hangzások barátainak kedvezett. A mostani két előadó, a FEZEN hagyományainak megfelelően tovább színesíti a zenei palettát.

Örömmel jelentjük, hogy a “TURNÉ 2084” nyári állomásai közé bekerült 2013. augusztus 2-a, Ákos FEZEN-es fellépésének napja, így 2010 után idén újra üdvözölhetjük Ákost a székesfehérvári fesztiválon. Ákos 2012-ben hatalmas sikerrel mutatta be új, szintipop-programját a VOLT Fesztiválon, több tízezres tömeget vonzott a jubileumi Szigeten adott, fergeteges koncertje, az erdélyi Félszigeten pedig nézőcsúcsot döntött. Decemberben az ország legnagyobb fedett csarnokát, a Budapest Arénát töltötte meg az új album, a 2084 lemezbemutató látványos előadásával. Az idei év nyarán is ezzel a műsorral turnézik, Székesfehérvárra is komoly látványtechnikával érkezik a produkció.

Tovább

Passing Through - Új Cult Of Luna-videó

cultofluna-band.jpg

A svéd Cult Of Luna pár napja jelentkezett új nagylemezzel, mely a Vertikal címet kapta. A csapat most Markus Lundqvist rendezésében jelentkezett új klippel, amely a Passing Through című dalra készült. A videó érdekessége, hogy azt dermesztő hidegben vették fel a Svédország legnagyobb volt elmegyógyintézetében a Säter kórházban. ahol a lobotómia és a betegek ivartalanítása a mindennapi rutin része volt. Ja, és nem elfelejteni, hogy az együttes május 1-én az A38 Hajón lép fel.

Tovább

Egy kis déli, délről: VolumeFeeder - Crowns And Chains EP (2013)

vf.jpgA VolumeFeedert, nem is olyan rég már bemutattuk nektek, a 2011-es Middle Finger Attitude apropóján. Most ismét egy EP-vel jelentkezett a hódmezővásárhelyi hármas, ami ízelítőnek, első hallásra, ismét elismerésre méltó anyag lett. Vannak bandák, akik ösztönből, könnyedén tudnak hiteles zenét csinálni, és a legutóbbi két EP-jük alapján a VolumeFeeder mindenképp ide sorolható.

Tovább

Do Me A Favor - Új Stone Sour szöveges-videó

Stone Sour 2013.jpg

Az már pár napja tudjuk, hogy a Corey Taylor és Jim Root vezette Stone Sour április 9-én dobja piacra House Of Gold & Bones - Part 2 című albumát, mely az első részhez hasonlóan a Roadrunner Records gondozásában jelenik meg. Most pedig már egy vadiúj szöveges-videót is tudunk mutatni a David Botrill producelte új albumról. A Do Me A Favor hajtás után hallgatható/nézhető meg.

Tovább

A SLAYER IDÉN MÁR HEGYALJA RAJONGÓKÉNT ÉRKEZIK TOKAJBA

Hegyalja_headline_febr.jpg

Júniusban az amerikai thrash metál ikon Slayer legdurvább riffjeire zúzhat a Hegyalja közönsége. De nem ők az egyetlen zenekar, akik igazi Hegy’ rajongóként idén már nem bírják a tokaji buli nélkül, két év kihagyás után visszalátogat az igazi fesztiválra, az igazi arcok közé Ákos, aki fesztiválon először a Hegyalján lépett fel 2002-ben, és a Quimby is. Persze a többi Hegy’ kedvencnek számító magyar zenekar sem hagyhatja ki a hazai fesztiválszenzont indító Hegyalja Fesztivált.

Tovább

Cilinderben, bűvésztrükkök nélkül: Slash feat. Myles Kennedy and the Conspirators, Leander Rising @ Budapest Sportaréna 2013.02.07.

Slash_2.jpg

Nem lehet vita tárgya, hogy a Guns N'Roses aranykori felállásának vezéregyéniségei közül ki jár továbbra is két lábbal a földön és marad hű a nyers, zsigeri rock n'roll lényegéhez. Már tényleg csak annyi hiányzott, hogy élőben is láthassuk a második szólólemezénél tartó és bivalyerős csapattal nyomuló Slasht. Szóval soha jobbkor!..

Tovább

A Fever farvizén evezve - Bullet For My Valentine - Temper Temper

bfmv3.jpgA Bullet For My Valentine (továbbiakban csak BFMV) úgy gondolta még jobban elmerülnek a Don Gilmore által kreált rágógumi pop világában. Don ugyan emelt már magasba zenekarokat produceri munkájával, elég meghallgatni a Linkin Park első két lemezét, azonban tud ő a mélybe taszítani is, ha akar. Ez történt Matt Tuck-al és csapatával is. A Fever-el kijelölték az irányt, amivel még több emberhez juthat el a zenéjük, a srácoknak pedig eszük ágában sincs letérni erről az útról.

Tovább

Black Dog Barking címmel érkezik az Airbourne új lemeze

airbourne_2013.jpg 

Május 17-én jelenik meg az AC/DC-nél AC/DC-ibb, de szintén ausztrál Airbourne harmadik albuma a Roadrunner Records gondozásában. A lemez a Black Dog Barking címet kapta, producere pedig Brian Howes volt, aki korábban többek között olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Nickelback, a Puddle Of Mudd vagy a Simple Plan. Az első új nóta tavasszal lát majd napvilágot Live It Up címmel.

Nem kotelezo - Elkészült a Bellabox első videóklipje

Bellabox.jpg

A Ballabox zenekar 2010 őszén alakult Szentesen - egy borospincében. A név korábban Balla István egyszemélyes formációját jelölte, aztán a négytagú csapat megörökölte. 2011 meghozta az első szerzői kiadású EP-t, Jövöget címmel. Zenei stílusuk (saját önbeskatulyázásuk nyomán) PINCEPOP. Néhol underground, néhol mainstream; néhol progresszív, néhol primitív; néhol slágeres, néhol meg nem. Mindenesetre a zenekar elhelyezte magát az ironikus - szentimentális és a progresszív - populáris koordinátatengelyek origopontján. 2013 január elején elkészült a zenekar első videóklipje Nem kotelezo címmel, mely hajtás után nézhető meg.

Tovább

2015 előtt nem lesz új Slipknot lemez

Slipknot band 3.jpg

A címben szereplő állítás Corey Taylor énekes szájából hangzott el a The Pulse Of Radio-nek adott interjújában. A jelenleg a Stone Sour dolgaival foglalkozó énekes szerint egy új Slipknot album demóit 2014 őszén raknák össze, hogy aztán következő évben stúdióba vonuljanak és rögzítsék a lemezt. Az énekes egy korábbi interjúban azt is mondta, hogy a zenekar bizonyos tagjai gyógyulnak és megpróbálnak gyógyultak is maradni. E kijelentés okán hihetjük azt is, hogy nem csak a tragikus körülmények között elhunyt Paul Gray küzdött függőséggel a zenekarból és akár ez is lehet a lemez csúszásának az oka.

Fear Factory a FEZEN Fesztiválon?

0fearfactory2012_06.jpg

Bár hivatalos bejelentés még nincs, de a facebookon néha furcsa dolgokat lehet látni. Mondjuk EZT. Ha hihetünk ennek, akkor augusztus 2-án a FEZEN Fesztiválon teszi tiszteletét a Fear Factory, akik nem is olyan régen - egészen pontosan december 2-án - az A38 Hajó vendégei voltak. Ha tényleg jönnek ezt biztosan eljátsszák. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

V. Budapesti Hard Rock Farsang – Próbák, vendégek, megemlékezés és ünnep!

zartosztaly0.jpg

Finisébe ért az V. Budapesti Hard Rock Farsang felkészülésének szakasza. A zenekarok a Crazy Mama Music Pubba költöztek, hogy teljes színpadi próbával készüljenek a pénteki előadásra. A buli nemcsak a fellépők tekintetében lesz nemzetközi, hiszen a zenekarok külföldön élő rajongói közül is sokan jelezték a részvételüket. Többek között Svájcból, Ausztriából, Romániából, Svédországból, Angliából és Németországból is érkeznek rajongók, akik kíváncsiak az ünneplő zenekarokra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum