RockStation

Volt Fesztivál 2014 rock és metal nézőpontból

2014. június 03. - sebiszabi

volt_cover.jpg

Egy hónap és elstartol az Sopronban a 21. VOLT Fesztivál, ahol idén első alkalommal nem négy, hanem öt napig tart a buli. oldalunk profiljától talán egyre inkább távolodónak tekinthetnénk a fesztivált, de azért a programot akkurátusan átnyálazva mégis arra jutunk, hogy szinte minden napra jut jópár olyan zenekar, akik miatt az ördögvillázni szerető fesztiválozó számára is vonzó lehet a VOLT. Nézzük is át, hogy melyik napon milyen koncerteket lesz érdemes megnézni keményzenei szempontból. A fesztivál hivatalos honlapján és a FB oldalán a többi, általunk nem említett fellépő is megtalálható.

Július 2. - szerda
Az Anna and The Barbies nyitja a fesztivált a Nagyszínpadon, 16.00 órától igyekszik feltüzelni a publikumot, valószínűleg a dögmeleg miatt nem lesz egy hálás időpont, de meg fogják ezt tudni oldani... A hazai pályát kihasználva a soproni Moby Dick lép este hétkor, előtte pedig a fiatalos punk képviselői, a Grenma pörköl oda a publikumnak. Mégis a legnagyobb durranás, vagy inkább robbanás az első napon az amerikai HC alapvetés, a Hatebreed lesz, az tuti. A tervek szerint a Petőfi Rádió színpadán 21.40-től zúznak, nagyjából így:  

A Hatebreed-et egy másik amerikai metalbanda a manapság nagyon népszerű Skillet követi még, aki keresztény metaljukkal igyekeznek téríteni. A Nagyszínpadon a headliner hely a Quimby-é lett, este kilenctől mutatják Kiss Tibiék, hogy szemben a Nap zuhan, de mi valószínűleg azért a Hatebreed-en fogunk megzuhanni...

Július 3. - csütörtök
A csütörtöki nap ugyan szállít gigasztárokat is, például a Thirty Seconds To Mars-ot, de a rocker szívünket igazán nem nagyon dobogtatja meg sok minden. A Pál Utcai Fiúk és Deák Bill Gyula koncertjein kívül talán még a The Trousers-t tudjuk megemlíteni, de szempontunkból nem ez a legerősebb nap.

Július 4. - péntek
Igazi tűzijáték nap a különleges csemegéket szeretők számára. A Nagyszínpadon a Tankcsapdának - aki a nap fő attrakciója- , nem más melegít be, mint a brit metalcore alakulat, a Bring Me The Horizon, akik a tavalyi Sempiternal című lemezekkel végre a nagypályás zenekarok közé igazolták magukat és remélhetőleg a program gerincét az új album adja majd, akkor nem lesz csalódás.  

Az idén 25 éves Tankcsapdáról sok újat nem tudunk mondani, valószínűleg a szokásos magas színvonalon lehozzák bulit, és megmutatják, hogy még mindig bennük van a Rock and roll rugója. Az Petőfi Rádió színpadán egy éjfél környékén egy igazi különlegesség, az ausztrál progresszív rockban utazó Karnivool lesz látható, minden bizonnyal nagy élményt nyújtva. Előtte a 30Y, még előtte egy másik helyen pedig az Óriás mutatja meg magát a nagyérdeműnek.

Július 5. - szombat
Kétségtelen, hogy a szombati nap a Hurts-ről fog szólni a nagy tömegek számára, de azért nekünk inkább a dán Volbeat lesz az, amiért a Nagyszínpad közelébe keveredünk. Örömzenéjük nagy táncolást fog okozni, ebben biztosak vagyunk.

Emellett a "3."-as jelű színpadon a Road, az Alvin és a Mókusok és a Subscribe lesz még érdemes arra, hogy sörrel a kézben bólogassunk, vagy épp azt elhajítva az első sorokba furakodjunk örvendeni.

Július 6. - vasárnap
Nincsenek akkora betűk, amekkorával az Arctic Monkeys lesz hirdetve mindenhol, felhívva a figyelmet a VOLT zárónapjára. Valószínűleg bele is pillantunk, hogy miért ez a nagy őrület a zenekar körül. Előtte még érdekes lehet a Nagyszínpadon az The Strypes. Persze emellett a magyar felhozatalról se feledkezzünk meg, hiszen igazi jó bulik lesznek szerte a soproni hegyekben az utolsó napon is. Időutazást kínál az Beatrice és az Edda, a Junkies új lemezéről biztos lesz pár új dal, szóval ebbe bele is hallgatunk, mert ezt szeretjük. A Vad Fruttik darabokban adja majd elő fájdalmát, ami elég ígéretesen hangzik. De amit nagyon kíváncsian várunk, az a Shell Beach 16 órakor kezdődő bulija. This Is Desolation című bemutatkozó lemezünk nagyon erős volt, ezt csekkolnunk kell élesben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr496247614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum