RockStation

Izzadtságszag, pogó, és lekonyult tarajok. Avagy HétköznaPI CSAlódások a Rocktogonban.

2014. október 24. - csigaur

 picsakep.jpg

Ha emlékezetem nem csal, akkor talán a júniusi, botrányba fulladt Barba Negra Track-es koncerten láthattam legutóbb a HétköznaPI CSAlódásokat. Ugyan már javában zajlik a Punkhenger turné, meg a nyarat is végigkoncertezték, de valamiért kimaradt a nagy találkozás. Mivel október 23-at írunk, munkaszüneti nap, hosszú hétvége, így semmi akadálya nem volt annak, hogy meglátogassam a Rocktogont, egy jó PICSA koncertért cserébe.

Ez a nap, itt a Nemzeti Punk Ünnep, a Dürer kertes móka pedig a Forradalminapunk (Hisztéria, Kretens, Snobs) nevet kapta. Két külön koncert, egy szubkultúra rajongóinak igazi fejtőrés lehet, én mégis inkább a Picsát választottam. Szeretem a nem túl nagy helyeket, itt aztán együtt izzad a zenekar a közönséggel, nincs se kordon, se magas színpad. A Rocktogon is pont ilyen, igaz ezt a helyet annyira pont nem kedvelem, pedig a fent leírtaknak megfelel…

Elég szép számú tömeg gyűlt össze ismét, nem csoda, hiszen ez az egyetlen önálló budapesti koncertje a zenekarnak, legközelebb majd csak decemberben járnak errefelé a Nagy Karácsonyi Punkünnep keretein belül. Úgy látszik, ahova a zenekar beteszi a lábát, az ünnepnap. :)

Az izzadás itt 110%-os volt, ugyanis a hely, már a Picsa kezdése előtt megtelt, ami több mint 300 embert jelent… Legutóbb talán 4 éve éreztem így magam, a Hegyalja fesztiválon. 80 fok, meg se mozdulsz és izzadsz :D

Zeneileg ugyan nem kell nagy megfejtéseket várni tőlük (meg úgy általában a punk zenekarok többségétől se… ), de valamiért mindig fent tudnak maradni ennek a szartengernek a tetején, már 1990 óta. Legutóbb kettő évvel ezelőtt jelent meg albumuk, az Orindzsúz & brévnyúvörld. Épp itt lenne már az ideje az újnak nekiállni! De lehet, hogy a Prosecturát követik, hogy: „Jövőre isten bizony, hogy lesz lemez!”. És ez megy már évek óta :)

A régi rajongók nagy örömére (köztük nekem is, pedig alig van köztem és a zenekar között 3 év ), jó pár régebbi dal is az előtérbe kerül. Soknak még mindig aktuális a tartalma, pedig eltelt már X év. Úgy látszik, van, ami nem változik…  Pár technikai gebasz is felütötte a fejét, de nem nagyon zavarta a koncert menetét, így ment tovább a móka. Az alábbi szöveg, pedig a zenekar Facebook oldaláról való:

"A színpadot a közönségtől elválasztó láncot a nagyérdemű szétszakította, az öltözőajtót kitépte a helyéről, a felizgatott tömeg nagyot mulatott tegnap a Rocktogonban.

Számomra minden HétköznaPI CSAlódások koncert egy jó móka, főleg, ha adott a társaság és nincsenek zavaró tényezők… Találkozunk decemberben a Nagy Karácsonyi Punkünnepen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr826829317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum