RockStation

6 éves a RockStation

2014. január 05. - sebiszabi

6eves_a_RS.jpg

Igen, ma 6 éve, hogy elindultunk, igaz, akkor még korántsem volt ekkora a kanyarsebességünk. Van nekünk egy ilyen ronda tortánk, virtuálisan megesszük, holnaptól pedig megy minden tovább a régi kerékvágásban. Köszönjük, ha velünk maradtok.

Rob Halford a Simpsons-ban

Rob-Halford.jpg

A méltán sikeres Simpson család 25. évada fut az USA-ban és ez idő alatt is rengeteg zenész szerepelt a sorozatban, de csak nagyon ritkán metalzenészek. Most vasárnapi epizódban a Steal The Episode című részben Rob Halford és a Judas Priest lesz a "vendég" és így lesz a Metal Istenéből Yellow God, azaz Sárga Isten.

A sztori szerint Bart-ot Homer tanítja az illegális filmletöltésre, és persze mint mindig, Homer a naivitás élő szobra fel sem fogja, hogy ez törvénybe ütközik. Itt jön a képbe a Judas Priest...

Judas-Priest.jpg

Anette Olzon mégsem önszántából lépett ki a Nightwish-ből

anette-olzon.jpg

Viszonylag régi sztori már, 2012 októberében ért szinte mindenkit váratlanul a hír, hogy a Nightwish és Olzon útjai elválnak. Ekkor úgy tűnt, hogy ez békében és közös megegyezéssel történt. Pár napja törte meg a csendet az azóta szólókarrierbe kezdett Olzon. Egy interjúban elmondta: "egyre frusztáltabb vagyok amiatt, hogy mindenki azt kérdezi, miért hagytam ott a Nightwish-t. Kirúgtak, engem is ugyanúgy, ahogy Tarja-t kirúgták - csak egy kicsit csendesebben.[...] Persze, voltak gondok még 2009-ben, de azután következett egy jó turné, és a minden jónak tűnt. Korábban azért nem beszéltem erről, mert nem akartam senkit sem rossz színben feltűntetni - de elég nagy válás volt"

Közben Olzon debütáló albuma a Shine idén jelenik meg, erről egy dalunk is van, a Falling, ezt a hajtás után találjátok.

Tovább

Új albumon dolgozik a Sleep és az OM

0om_4_2012.jpg

A napokban Al Cisneros az alibi.com-nak adott interjúban elárulta, hogy mostanában nagyon elfoglalt, mert az OM és a Sleep (!) is új albumon dolgozik. Előbbi még nem is volna meglepő, de a Sleep ezidáig utolsó lemeze 2003-ban jelent meg Dopesmoker címmel azóta pedig új hangzóanyagot nem is jelentettek meg, sőt úgy lehetett tudni, hogy Matt Pike inkább a High On Fire dolgaira szeretne koncentrálni. Minden esetre, ha Cisneros igazat mondott és lesz új Sleep lemez, az az utóbbi évek egyik legnagyobb durranása lenne.  

Tovább

2013 legjobb koncertfotói

top2013concert.jpg

Pár nappal ezelőtt az év végi összefoglalónkban írtuk, hogy tavaly rekordszámú koncerten jártunk, több mint 100 eseményen vettünk részt és tudósítottunk ezekről. Ezeken a bulikon fotós kollégánk, Réti Zsolt jóvoltából kattogott is a fényképezőgép rendesen, így volt lehetőségünk bőven kiválogatni 2013 legjobb koncertfotóit. Az idei termést Flickr oldalunkon itt tudjátok tovább nézegetni, a hajtás után pedig a szerintünk legjobbak.

Tovább

Szinte kész a Gorgoroth új nagylemeze

770_photo.jpg

A norvég black metal veteránok tizedik nagylemezének felvételei befejeződtek a stúdióban, most a keverési munkák zajlanak, így semmi akadálya nincs annak, hogy az év közepén megjelenjen az új nagylemez. Az új, nyolc dalt tartalmazó album Instinctus Bestialis címen fog megjelenni és a felállás a következő: Infernus, Tomas Asklund, Bøddel és az új énekes Atterigner (ex Triumfall)

WTF!? - Amikor Linkin Park találkozik a Gangnam Style-lal

gangnampark.PNGMi történik, ha az új évezred egyik legnagyobb példányszámban eladott lemezét vegyítjük a Youtube minden idők legtöbbet megtekintett videójával?

Igazából lövésünk sincs, hogy ennek az orbitális állatságnak miért kellett megszületni, de ha már így lett, akkor mi megmutatjuk. A Linkin Park bemutatkozó lemezét (tényleg az egész lemezt), a Hybrid Theory-t a dél-koreai Psy Gangnam Style című dalával keverték össze. Az eredmény sokkoló. Szerencsére az idei Download fesztiválon a zenekar az eredeti verziót adja majd elő.

Tovább

Mind elveszett űrhajósok vagyunk – Képzelt Város interjú

KV klipforg 2.jpg

A Képzelt Város megcsinálja a hazai underground bandák álmát. 4 éven belül a 3. nagylemezük jelenik meg, nemzetközi hírük keltik s éltetik a legzugabb blogoktól a legkifinomultabb zenei ínyencekig, mint egyedülálló post-rock egzotikum, egy rétegműfajnak tartott zenét széles tömegekkel szerettetnek meg, koncerteznek, hatnak, alkotnak, gyarapítanak és gyarapodnak; mindezt magyarul és magyar földön.

Tovább

Újabb Adrenaline Mob-dal a közelgő nagylemezről

adrenalinemob2013bandaj_638.jpg

Február 18-án jelenik meg az USA-ban (24-én pedig a világ nemamerikai felén) az Adrenaline Mob második nagylemeze, a Men Of Honor. Egy újabb meghallgatható dalunk van a nagylemezről a Let It Go, ami már az ötödik (Mob Is Back, Come On Get Up, Dearly Departed, Behind These Eyes), szóval gyakorlatilag ismerjük az fél albumot már. De azért a másik felét is várjuk.

MetalWar Fest Open Air Budapest 2014 – Újabb külföldi banda érkezik, de Te is szervezheted a bulit!

fatal_smile.jpg

Ahogy azt egy korábbi hírünkben is jeleztük, egyre több magyar és külföldi banda szeretne csatlakozni az idei, immár második MetalWar Fesztivál fellépőihez. Az olasz Vexillum és az angol Furyon mellett, most a svéd Fatal Smile is bejelentkezett, méghozzá ígéretük szerint teljes színpadi show-val és látvánnyal utaznak Budapestre.

Tovább

Új Bankrupt szám Tövisházi Ambrussal

haboru600.jpg

Eddigi legslágeresebb számával nyitja 2014-et a Bankrupt zenekar. A "Háború és béke" egy szentimentális retro gitárpop szám a legegyüttérzőbb lányról a világon. A kiváló hangzás Tövisházi Ambrus érdeme, aki a keverés és a producerkedés mellett vokálozik, valamint billentyűs hangszereken, csörgőn, tépőzáron és egy zsák dión is játszik a számban.

Tovább

A Decapitated korábbi dobosa töltené be a Slipknot dobosi pozícióját

Kerim_Khrim_Lecher01.jpg

Mint ismeretes a Slipknot és Joey Jordison útjai elválnak. Az hogy Jordison, aki szinte a kezdetektől a banda tagja volt, önként ment, vagy kirúgták, arról mindkét félnek más a véleménye, de tény, hogy most az új lemez előtt álló zenekar dobos nélkül van. Ezt az alkalmat ragadta meg a Kerim "Krimh" Lechner, az osztrák dobos, aki korábban a lengyel death legenda, a Decapitated dobosa volt 2007 és 2012 között, majd kisegítette a Behemoth-ot is. A stílusok tehát jócskán eltérnek és a Slipknot hivatalos meghallgatást sem tűzött ki, de Lechner a hajtás után található két videóval szeretné magát ajánlani a zenekarnak. A videót nézve pedig azt tudjuk mondani: impresszív.

Tovább

A minőségi gothic metal mezsgyéjén: Dying Wish - Crimson Blood (2013)

Dying Wish Crimson.JPGA püspökladányi Dying Wish nagyon régi motorosnak számít már a hazai metaléletben, hiszen a  zenekar 1996 novemberében alakult. A zenekar két nagylemezt jelentetett meg, 2001-ben Never-ending Road címmel majd 2005 májusában a  D.Y.I.N.G.W.I.S.H. (Dying Yell Is Not Grieous When I Seek Hope) jelent meg. Azt követően 2008-ban a tagcseréknek "köszönhetően" egy időre földbe állt a banda.

Tovább

Nate Newton, a Converge basszusgitárosa beszállt a Cavalera Conspiracy-be

doomriders1.jpg

Nate Newton, a Converge basszusgitárosa lett a Cavalera Conspiracy új bőgőse. Newton azt a Johnny Chow-t váltja, aki a Stone Sour sorait erősíti most már hosszabb ideje. Newton, aki nemrég saját projketjével a Doomriders-szel is albumot adott ki, sőt tavasszal turnéra is indul, leszögezte, hogy emiatt nem fogja elhagyni a Converge sorait. Azt még nem tudni, hogy a Cavalera Conspiracy egyébként grindcore stílusú anyaga mikor jöhet ki az osztrák Napalm Records-nál, de a Cavalera tesók mindenképpen idei megjelenésben gondolkodnak.  

Devin Townsend 2015-ben jön a Ziltoid folytatásával

0devitownsendproject_31.jpg

Devin Townsend javában dolgozik a Ziltoid the Omniscient folytatásán, amely állítólag Z2 címmel jelenhet meg valamikor 2015-ben. A mester már most több, mint 70 (!) dalt írt a folytatáshoz és májusra tervezi a stúdiózást, melyből akár még idei lemezmegjelenés is kisülhetne. Minden esetre ha legalább ilyen lesz a folytatás, akkor nem bánjuk a 2015-öt se. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Januárban többhetes karbantartásra megy az A38 Hajó

a38_total01_1.jpg

A napokban ért véget a 2003-ban megnyitott budapesti független kulturális központ, az A38 Hajó tizedik, jubileumi éve. A zárás az egész évehez méltó módon látványos lesz, ugyanis előreláthatóan január 4-én a hajótestet elszállítják jelenlegi helyéről, hogy egy hónapon keresztül hűlt helye legyen a Petőfi híd budai hídfőjénél. Most esedékes ugyanis a tízévenként kötelezően megtartandó parti szemle, ellenőrzés és karbantartás, amire Komáromban kerül sor. Az A38 várhatóan február elején tér vissza Budapestre.

Tovább

Bearfood - Stoner medvék filmeztek Debrecenben

Bearfoodvideó.jpg

Rózsa Gábor rendezésében kezdte el forgatni a Bearfood zenekar legújabb klipjét a debreceni Roncsbárban. A görbeházi brigád az augusztus végén megjelent Shoping a Mennyben névre elkeresztelt albumának Kezdet és vég című dalát filmesíti meg, a klip várhatóan februárban tekinthető meg a stoner banda honlapján és a legnépszerűbb videomegosztó portálon.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum