RockStation

Pergő nyelvvel: Twitching Tongues, Code Orange Kids, Withers, Wasted Struggle @ Budapest, Dürer Kert kisterem, 2014.03.18.

2014. március 23. - magnetic star

0twitchingtonques2014_25.jpg

A Los Angeles-i Twitching Tongues, mondhatni, a szemünk láttára nő fel. Méghozzá szédítő tempóban. Tavaly nyáron (nyilván emlékszünk) az Eyehategod előtt nyomtak egy életerős félórát, most meg önálló turnén tértek vissza. Peregnek azok a nyelvek, kérem szépen, nem csak ránganak!..

Tovább

Hivatalos bootleg-gel jelentkezett a Prong

Prong Bootleg.jpg

Tavaly nyáron Berlinben 3 napot töltött felvételekkel egy hivatalos bootleg elkészítéséhez a Prong. A csapat a Trixx Studios-ban dolgozott, a keverést és a masztert Kevin Paul készítette. Az Unleashed In The West: Live In Berlin címet kapott felvételek hivatalosan nem jelennek meg, azt a banda bandcamp oldalán lehet megvásárolni, de később a koncerteken a merch pultban majd kapható lesz fizikai formátumban is. Aki meghallgatná a 17 dalból álló kollekciót, hajtás után megteheti.

Tovább

Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en

Gus G 2.jpg

Szerettél volna valaha halálfejes lobogójú hajón, kivont karddal indulni rohamra? Pózoltál már seprűvel a kézben a tükör előtt miközben valamelyik gitárhős slágere üvöltött a magnódból? Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor az idei FEZEN Fesztiválon a helyed. Az ALESTORM a hamisítatlan kalózpartik hangulatát hozza Székesfehérvárra, GUS G. pedig az egyik legjobb ma is aktív gitárvirtuóz.

Tovább

Legyél a RockStation munkatársa!

Legyél az RS munkatársa!.jpg

A RockStation munkatársakat keres, akik az oldal tartalmi színvonalának további emelésében részt tudnak venni kritikai írásokkal, ismertetőkkel, koncertbeszámolókkal, interjúkkal, hírekkel és minden mással, ami beilleszthető ide. Most elsősorban a durvább zenei műfajokra keresünk kollégát, tehát ha szereted a hardcoret, a death metalt, a black metalt és az extrém zenei műfajokat és kedvet érzel az íráshoz, van némi szabadidőd, sok zenét hallgatsz most csatlakozhatsz hozzánk! Részletek a hajtás után!

Tovább

A lemez, ami megváltoztatta a metal zenéről alkotott képet: 20 éves a Pantera Far Beyond Driven című lemeze

panterafarbeyonddriven.jpg

1993-at írunk. A farmermellényeket javarészt kockás ingekre cserélték a grunge pedig megállíthatatlanul tör előre. Hiába jelentek meg olyan klasszikusok, mint a Chaos A.D, Individual Thought Patterns, vagy egy évvel ezelőtt a Vulgar Display of Power, a metal valahogy még is „háttérbe szorult”. Na, nem mintha a Pantera-nak lett volna oka panaszra. 1991-ben a Judas Priest vendégeként ruccantak át Európába népszerűsíteni a Cowboys From Hell-t. A Billboard 44. helyén landoló VDOP turnéja közben azonban a tagok már az új lemez dalain agyaltak, majd 287 napnyi utazás után újra stúdióba vonultak, hogy elkészítsék a Far Beyond Driven-t.

Tovább

TOP10 idén 25 éves rock/metal album

TOP10_25EV.jpg

Minisorozatunk következő része a 25 éves évfordulójukat ünneplő albumok. Szóval 1989-ben járunk, omlik berlini fal, rendszerváltozás idehaza, szakad a vasfüggöny, de a  metalzene nem pihen. A még mindig divatos hajbandák mellett kezd megszilárdulni egy új és brutális irányzat, a death metal. Izgalmas évek ezek az extrém irányzatok számára. Emellett már kopogtat az ajtón a grunge. Ha nem is szándékosan, de tudjuk, hogy néhány klasszikus kimaradt a listánkról. A feladat a következő: a lemaradtak felkutatása. Hajtás után '89-be repülünk vissza.

Tovább

Így szólna Katy Perry Dark Horse című dala 20 féle stílusban

Antony Vincent jó énekes, kedvenc hobbija pedig, hogy tíz másodperces dalrészleteket ad elő különböző stílusban és mindezeket egymás mögé illeszti. A fenti videóban éppen Katy Perry Dark Horse című dalából csinál bohócot a Metallica, a Queen, a Red Hot Chili Peppers, az Iron Maiden, meg egy rakat rap előadó és fiúbanda stílusában. Legjobban mondjuk szerintünk a Type 'O Negative-os rész sikerült.

Júniusban jön az új Opeth nagylemez!?

opeth.jpg

Ha szabad és merünk hinni a híreknek, akkor a svéd mesterek új, tizenegyedik nagylemeze idén júniusban már pöröghet a lejátszókban. Még nincsen címe az albumnak, a banda reméli, hogy júniusra tető alá tudják hozni az új kiadványt. Legutóbbi lemezük, a 2011-es Heritage eléggé vegyen fogadtatásban részesült a rajongók részéről, köszönhetően annak, hogy Mikael Akerfeldt teljes mértékben száműzte a lemezről a hörgéseket. Hogy mit hoz a következő felvonás? Várjuk, de nagyon!

Zavarba ejtően magabiztos: Grand Mexican Warlock - Hell Sweet Hell (2014)

Grand Mexican Sweet.jpg

Vannak dolgok, amiket társadalmilag elfogadott nagyobb távolságtartással, és egy alapvető pesszimista hozzáállással kell megközelíteni. Ilyen például a honi foci, meg a honi zene. A fő ok meg talán az, hogy nemzetközileg légkönnyű jelenségei vagyunk mindkét színtérnek. Ha viszont a zenei részbe egy kicsit jobban alámerülünk láthatjuk a potenciált. Kábé 2 évente kijön egy olyan hazai lemez, amire azt mondom, hogy ezt baszki az egész világnak hallania kéne. A Grand Mexican Warlock az új albumával mindenképpen ebbe a szűk kategóriába sorolható.

Tovább

War Eternal: új Arch Enemy videó az új énekesnővel

archenemyalissa_638.jpg

14 év után kilépett az Arch Enemy mikrofonja mögül Angela Gossow és átvette helyét Alissa White-Gluz. Angela kisasszony nem távolodik el a zenekartól, menedzserként fogja segíteni a bandát. Döntését azzal indokolta, hogy negyven évesen (!) nem akar már többet hörögni. Az új éra pedig már meg is kezdődött egy új videó képében, a hajtás utána a hivatalos videó a War Eternal című dalhoz, mely a június 9-én érkező új album előfutára. 

Tovább

Új dallal jelentkezett a faminehill

faminehill 01.jpg

A kazincbarcikai/miskolci faminehill a tavaly nyáron megjelent kislemeze óta túl van az első évfordulóján, egy énekescserén és bővültek még egy gitárral. Az eredmény a Journey Alone és már készül a következő EP ami év végére várható. A felvételek a miskolci Mumusban Mezei Gergelynél, a keverés pedig Siminél a No Silence Sound stúdióban készültek Gyulán. A srácokat a következő hetekben, Esztergomban, Miskolcon, Hajdúszoboszlón és Debrecenben csíphetitek el. Ha pedig tetszik a dal ingyenesen letöltheted a bandcamp oldalukról.

Tovább

Az Anthrax játszik az Iron Maiden előtt és visszajönnek a VOLT Fesztiválra is

0anthrax2013_64.jpg

Az Anthrax nemrég pár friss turnédátumot tett közzé weboldalán, melyekből kiderül, hogy június 3-án ők melegítik be a közönséget az Iron Maidennek, sőt július 1-jén a VOLT Fesztiválon is fellépnek. A csapat jelenleg az új lemezén dolgozik, bár az nem valószínű hogy az a hazai koncertekig meg is jelenik. Az Anthrax hosszú évek után tavaly a Budapest Park vendége volt, ahol egy jót beszélgettünk is Scott Ian-nel és Joey Belladonna-val. (Fotó: Réti Zsolt) 

A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

 babymetal_album_cover.jpg

Vannak zenék és zenekarok, melyek megosztják az embereket, a végletekig. Egyik oldalról akár egy zenei műfaj megújítását vizionálja a rajongó, a másik oldalról pedig azt mondják mások, hogy ez biztosan az óborzalom bajnokok ligája. Hajtás után jöjjön a japán Babymetal bemutatkozólemezének elemzése, egyrészt a mi szemszögünkből, másrészt az olvasóéból, aki ráadásul 25 éve hallgat metalzenét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum