RockStation

Szakított Rob Dukes énekessel az Exodus, újra Steve Zetro Souza veszi kézbe a mikrofont

2014. június 08. - sunthatneversets

RobDukes-Exodus.jpg

Egyelőre sok információval nem rendelkezünk, de nagyon úgy néz ki, hogy az Exodus és Rob Dukes énekes útjai kilenc év után elválnak. A zenekar hamarosan hivatalos közleményt is kiad minderről. A szakítás nem jön jókor, hiszen a csapat Andy Sneap producerrel éppen új stúdióalbumon dolgozik. Ha bővebb információkkal rendelkezünk a történtekről, akkor azt megosztjuk veletek.

Tovább

Fotelrocker: Nézz Linkin Park, Opeth, Heaven Shall Burn és Rivals Sons koncerteket a Rock Am Ringről!

0novarock2011_17.jpg

Ma fejeződik be az idei Rock Am Ring, melynek csütörtöki napjáról itt, péntekről itt, míg szombatról alább lehet megnézni a címben szereplő zenekarok teljes koncertjét. Ma este pedig többek között Metallica és Avenged Sevenfold koncert, melyet ITT tudtok élőben nézni.

Tovább

Fotelrocker: Nézz Queens Of The Stone Age-koncertet a Rock Am Ringről!

Queens Of The Stoneage bei Rock am Ring 2014.jpg

Csütörtökön kezdődött és vasárnap ér véget az idei Rock Am Ring Fesztivál. Tegnap már mutattunk egy Iron Maiden és egy Offspring koncertet, most pedig alább ott a Queen Of The Stone Age teljes koncertje. ITT egyébként élőben lehet nézni a Fesztivált, ahol ma többek között Kvelertak, Opeth, Kaiser Chiefs és Linkin Park koncertek lesznek.

Tovább

Itt a 90-es évek egyik legismertebb metal-dalának születéskori verziója

maxsolosavages.jpg

Az kétségtelen, hogy a Sepultura 1996-os albumának címadó és egyben nyitódala a Roots Bloody Roots a 90-es évek egyik legismertebb metal dala. Max Cavalera felesége, Gloria a minap közzétette a dal otthon elkészült eredeti demóját. Hogy legyen összehasonlítási alapotok a demo mögé a lemezen megjelent verziót is odaraktuk.

Tovább

21 érdekes tény az AC/DC-ről

acdchighwaycover.jpg

Kezdhettük volna ilyen címmel is: 21 tény, amit soha nem tudtál az AC/DC-ről. Legalábbis ha még jobban akarunk hajazni az eredeti Buzzfeed-es cikkre. De ennyire nem vagyunk szenzációhajhász emberek (de azért egy kicsit). Mindenesetre érdekes összeállításra bukkantunk az AC/DC-ről. Azért egy rajongó valószínűleg nem dől meg mind a 21 ténytől, de azért vannak közöttük tényleg érdekesek is. Alább tehát érdekességek a nagyvilágból rovatunkban, ma az ausztrálok nemzeti kincse, az AC/DC.

Tovább

Vasárnap Pozsonyban koncertezik a Napalm Death!

napalmdeath01.jpg

Bár februárban már nálunk is koncertezett a Hatebreed vendégeként a Napalm Death, egy roppant halk koncerten, így elérkezett az idő, hogy duplázzunk, egy (hátha) hangosabb koncerten. Sajnos Magyarországra nem ér el a turnéjuk, viszont a közelben lévő pozsonyi Randal Clubban látni lehet majd a grindcore alapvetést.

Tovább

Akkor a legérdekesebb, ha lassít: Vader - Tibi Et Igni (2014)

Vader Tibi.jpg

Ha az emlékezetem nem csal az első Vader demóról talán még a Metallica Hungarica hasábjain olvastam a '80-as években, és őszintén bevallom akkor a zenekar és a "lengyel death metal" kitétel mosolyt csalt az arcomra. Pedig mennyire nem volt igazam! A Vader azóta a Behemoth és a Decapitated társaságában Lengyelország legismertebb metal zenekarává nőtte ki magát, és nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket.

Tovább

Ganxsta Zolee és a Kartel a Budapest Parkban

kartel.jpg

Ganxsta Zolee-t nem kell bemutatni ma már senkinek. A lányos anyukák rémálma, az ország leghírhedtebb megmondója, aki 1995-ben alapította meg a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekart és azóta is töretlenül jelen van a hazai közéletben. A tíznél is több Kartel lemez, a számos besepert szakmai és közönségdíj, valamint a számtalan rangos közreműködés meghozta eredményét: ha azt mondjuk „boom a fejbe”, Újpest, hoki, finn jégkorong, akkor azonnal mindenkinek beugrik kiről is beszélünk.

Tovább

Alter Bridge: pár nap és Budapesten játszanak

alterbridge02.jpg

Már csak pár nap, és 10 éves története során először üdvözölhetjük Budapesten az amerikai Alter Bridge zenekart. A Slash szólólemezeiről már jól ismert énekes, Myles Kennedy a Creed egykori zenészeivel együtt alkotja a csapatot, mely nem csak az Egyesült Államokban, de hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. A jubileumát ünneplő banda június 11-én ereje teljében, kirobbanó formában érkezik a Petőfi Csarnokba, a brit The Treatment kíséretében.

Tovább

Már stúdiózik az Ignite

igniteband2014.jpg

Május vége óta az Orange County beli Maple Sound Studios vendégszeretetét élvezi a Téglás Zoli nevével fémjelzett Ignite. A csapat ismét Cameron Webb (Megadeth, Motörhead) producerrel dolgozik az új albumon, amely valamikor év vége felé jelenhet meg. A megjelenést azért befolyásolhatja, hogy a csapatnak jelenleg nincs kiadója, de attól nem félünk, hogy nem fognak találni. Egy magyar nyelű dalt nemrég már mutattunk a csapattól, ami olyan jó, hogy alább ismét meghallgatható.

Tovább

Bikini, HétköznaPI CSalódások, és Sing-Sing a Trackben

BIKINI1.JPG

Nagy megtiszteltetés érte vasárnap a Bikini együttes gitárosát, Lukács Petát.  A gitáros a 2014-es Fonogram-díjátadón vehette át az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele kategória győzteseként a neki járó díjat. A zenekar ma a Barba Negra Trackben ünnepel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum