RockStation

Ősszel új albummal jelentkezik a Nickelback

2014. augusztus 17. - sunthatneversets

nickelback-2014-billboard-650.jpg

Ősszel érkezik a kanadai Nickelback új albuma, melynek címe egyelőre még nem ismert. Az első single-re viszont nem kell ilyen sokat várni, lévén hogy az Edge Of A Revolution címmel jövő hét hétfőn debütál a Clear Channel-en. A csapat új albumát már nem a Roadrunner gondozza majd, hanem egy hazai pályás kiadó, a Republic Records, melynek feje Monte Lipman karrierje legnagyobb hibájának nevezte, hogy 2000-ben nem szerződtette az azóta több mint 50.000.000 eladott lemezzel a világ egyik legsikeresebb rockzenekarává avanzsáló Nickelback-et. 

Nem bírja befejezni a Scorpions

scorpions50thanniversaryalbum.jpg

Tegnap a fent látható kép jelent meg a Scorpions facebook oldalán. Jó, azt már régebb óta tudtuk, hogy a visszavonulását 2010-ben bejelentő csapat mennyire gondolta komolyan ezt a befejezést, de az egészen elképesztő, hogy jövőre egy a zenekar 50 éves fennállását (igen 1965-ben alakultak) megünneplendő turnéra indulnak és lesz még új lemez is, ha valakinek a turné nem volna elég. Állítólag bővebb információk is lesznek hamarosan. Addig is ...

Tovább

Megvadult (örök) ifjak: FEZEN Fesztivál, 3. nap, 2014.08.02.

Skid Row Fezen.jpg

Hát, ennek is eljött végre az ideje! A Skid Row klasszikus albumai olyannyira meghatározó szerepet játszottak az életemben és a zenei ízlésem alakulásában, hogy első magyarországi fellépésüket (s egyben az első alkalmat, hogy egyáltalán láthatom őket) semmiért ki nem hagytam volna. Holott mióta a rocktörténelem egyik legkarizmatikusabb frontembere, Sebastian Bach elhagyta a csapatot, nyilván más szemmel néztem rájuk. A Johnny Solingerrel készült nagylemezek idején az első gondolataim rendszerint a névváltás körül forogtak és a jelenkori EP-ikkel is úgy voltam, hogy persze-persze, előbb vagy utóbb csak elkezdik már keresni egykori önmagukat, még ha a mostani énekessel már sosem lesz ez ugyanolyan, mint annak idején. Bocs, amiért túlságosan az elvakult ősrajongó szól belőlem rögtön a beszámoló elején, de hát kivételesen nagy kedvencről beszélek. Hogy aztán a koncert hatására megenyhültem-e valamelyest a banda irányában? Rövidesen kiderül...

Tovább

Bagjászó norvégok barbecueznak - Kvelertak interjú /ENG:/ Pagan Charm & Friendly Barbecues - an interview with Kvelertak

14614021988_f7b0fc04bb_o_1.jpg

Az A38 hajót és picike, de metálilag annál vérszomjasabb-szőrösebb hazai közönségét másodszorra látogatta meg a Grammy-díjas, északi black'n'roll úthenger, a Kvelertak. Élőben nagyobb pusztítást végeztek a hallójáratainkban, mint Vörös Erik legénykorában, de úgy találtuk, ideje belekérdeznünk a mitológiájukba is - erre mit ad a norv ég? Erlend és Vidar (a fosztogatók közül az üvöltős meg az egyik pengetős) olyan csávók, akikkel bármikor elmennék baglyot sütni valami fjord tövében. InterJúeszkdforit.

(Roll down for the English Version, dears!)

Tovább

The Devil's Whip: Új dal a hamarosan megjelenő Orange Göblin lemezről

1468719_607324775998106_1269903831_n.jpg

"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins... London". Az idézet helyett azt is írhatnám, hogy egy ízig-vérig english nótával tértek vissza a narancs koboldok az Egyesült Királyságból, hogy letekerjék a fejünket az új albumuk bemutatkozó dalával. Hát sikerült nekik!!

Tovább

A Convege az Converge: Converge, Martyrdöd & Okkultokrati @ A38 Hajó, 2014.08.10.

0converge2014_18.jpg

Mivel a szerdai Bringin' it back fesztivált Vonat in Vonat out kombóban nyomtam sok év után újra, felüdülés volt újra a kicsit öreges 4 kerekű járművet választani. A másik felüdülés, hogy időben kezdődött a koncert, így az is aki hétfőn dolgozást tervezett pihenés helyett emberi időben haza tudott keveredni. Nagyon kevés koncert van ahol hiányolok egy magyar előzenekart, de ez az volt hiszen a Wasted Struggle, úgy illet volna ide, mint kormányunk a kényszer munkára, sajnos azonban 4-én játszottak a hajón, így talán azért is nem került sor a fellépésükre.

Tovább

TOP 25 abszolút rock/metal sláger

top25_abszolutslager_1.jpg

Ha rockdiszkók vannak, akkor vannak rockslágerek is. Mi a sláger a rockzenében? Hát olyan dal, ami elsőre a fejben ragad, melyet együtt énekelsz, üvöltesz a kedvenc zenekarod énekesével vagy csak simán szétléggitározod az agyadat egy bazi nagy riff, vagy groove hallatán. Na, ilyen dalokból gyűjtöttünk össze 25-öt. Móka indul.

Tovább

Befejezte visszatérő albumának felvételeit az At The Gates

At The Gates stúdió.jpg

Az At The Gates pár hónappal ezelőtt jelentett be visszatérését általános elképedésre. A visszatérés hamarosan egy lemezben is testet ölt, mely At War With Reality címmel október 27-én jelenik meg a Century Media gondozásában. A csapat e lemez felvételeit és a keverést is befejezte a stúdióban, ahol Jens Bogren producerrel dolgoztak.

Falutól földrészig: FEZEN Fesztivál, 2. nap, 2014.08.01.

0fezen_ignite2014_56.jpg

Ezennel átveszem a stafétabotot szerkesztőtársaimtól, hogy a lassan két évtizedes hagyománnyá nemesülő rendezvény második és harmadik napjának eseményei se merüljenek feledésbe dokumentálatlanul. Bizonyos baljós előrejelzések ellenére a pénteki napon elkerülte a fesztivált az égi áldás, így az időjárás végig a mi oldalunkon állt.

Tovább

Through Oblivion - Új In Flames-videó

In Flames 2014.jpg

Szeptember 5-én érkezik a svéd In Flames Siren Charms című új nagylemeze, melyen az eddig megosztott dalok hallatán ismét folytatódik a már korábban is megfigyelhető dallamosodás. A szándék úgy nagyjából egyértelmű: irány a mainstream, aztán vagy sikerül vagy nem, bár az igaz, hogy az In Flames már az elmúlt pár évben sem volt egy underground banda. Most egy új videóval jelentkeztek egy olyan dalra, melyet korábban már megmutattunk nektek. Alább a Through Oblivion és a rá készült videó.

Tovább

A Lamb Of God dobosa dobolta fel az új Slipknot-albumot? Ja, nem.

lamb-of-god-chris-adler.jpg

Az új Slipknot kapcsán mi is írtunk arról a pletykáról, hogy Joey Jordison kirúgása után nagy valószínűséggel Jay Weinberg, a Madball volt dobosa segített az új Slipknot album felütésében, de amióta megjelent a The Negative One című dal, a neten az a pletyka járja, hogy az új lemezt valószínűbb, hogy Chris Adler, a Lamb Of God dobosa ütötte fel.

Tovább

Holnap újra hazai pályán a Paddy And The Rats!

paddy2.jpg

A nemzetközi turnék után most ismét a Track színpadán Paddy O’Reilly és vidám barátai! Jó érzés egy hazai zenekar Facebook-követői között legalább annyi külföldit látni, mint magyart. Az arcátlanul népszerű Paddy And The Rats esetében például megfigyelhető a jelenség, dejszen ez már szinte törvényszerű: ha ír kocsmadalokat torzított gitárral tolmácsol egy magyar banda, magyar virtussal, garantált a siker. Ez a zene rottyra vág csűrdöngölő népekkel minden klubot, koncerthelyszínt, amerre járnak.

Tovább

A Sonic Rise szétveri a dobokat a stúdióban

Sonic Rise.jpg

A Sonic Rise sem pocsékolja az időt! A lassan két éve megjelent első Ep-jük a Do Not Complicate óta sok minden történt a zenekarral.  Rengeteg bulit tudnak a srácok a hátuk mögött, és végre eljött az az idő is, hogy egy újabb öt számos anyaggal örvendeztessenek meg minket! A Sonic Rise koncertet látogató fanoknak nem lesznek újak a számok, hiszen ezeket a dalokat már régóta játsszák élőben a srácok. Ellenben most annyi különbség lesz, hogy a dobokat Gege az éppen távozó dobos játszotta fel, nem pedig MIDI dobok lesznek. Ha ennyi infó még nem lenne elég azt is eláruljuk, hogy az új anyag a You Can't Bury Me címre hallgat, és előreláthatólag ősszel jelenik meg. A stúdiós kalandokról pedig a hajtás után láthattok egy kis videót!

Tovább

Crucified Barbara: Jön az új lemez, itt egy új dal is

crucifiedbarbaraband2014.jpg

Szeptember 15-én jelenik meg a svéd csaj-brigád a Crucified Barbara új nagy lemeze In The Red címmel. A csapat most egy új dalt tett elérhetővé az albumról. Az Electric Sky című tétel hajtás után meghallgatható, illetve találtok pár infót az új albummal kapcsolatban. Ja, és nem elfelejteni, a csapat október 1-jén a Dürer Kertben játszik.

Tovább

Shit City: Új Lonely Kamel szöveges videó

10329971_10152421119654512_3178924052658250665_o.jpg

A  2005-ben alakult norvég (...hát persze, hogy skandináv, mi más lenne...) stoner/hard rock banda, a Lonely Kamel, egy új szöveges videóval harangozza be a hamarosan megjelenő új lemezét. A 2011-es Dust Devil albumuk után, most ismét egy új anyaggal jelentkeznek, Shit City címmel, amely már a negyedik albumuk lesz a srácoknak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum