RockStation

In Memoriam Dimebag Darrell (1966 - 2004)

2014. december 07. - csubeszshuriken

dimebag1.jpg

Az egész metál világot megrengető, tragikus napra emlékezünk ma. Arra a bizonyos napra, amikor a legendás Dimebag Darrell hihetetlen körülmények között, de életét vesztette a színpadon. Pont ott, ahol előtte mindig a leginkább élt. Ahol azt csinálta épp, amihez úgy értett, hogy ez alakját a legtöbbünk szemében gigászivá emelte. Tehát gitáron játszott. Abban az új bandában amit szintén testvérével, Vinnie Paul dobossal alapítottak és Damageplan névre kereszteltek. 2004 december nyolcadika volt az a nap. Az Ohio beli Columbus városában. Ezt a szomorú eseményt azonban megelőzte az odáig vezető - szép ívet leírt - fantasztikus út, amit a gitárhős cowboy bejárhatott. Meg az a másik banda, amit szintén a dobos tesóval alapítottak meg a nyolcvanas évek elején, és aminek az volt a neve, hogy Pantera...

Tovább

Kiscicát mentett a Slayer

slayer_kittten.jpg

Oké, oké ennek a hírnek a zenei értéke nulla, ezt el kell ismernünk. Na, de magas cukiságfaktorral bír, pláne úgy, hogy a Slayerről van szó. Történt a héten, hogy a thrash metal ikonjai Indianapolisban adtak koncertet, előtte még egy jót vacsorázott a Kerry King vezette stáb, majd elindultak a koncert helyszínére, de útközben belebotlottak egy hajléktalan férfibe, aki egy ázott-fázott kiscicát árult egy dollárért. A turné menedzser Jess Cortese meg is vásárolta az állatot, még a koncert helyszínére is elvitték, később pedig egy helyi lakosnak, Penny Hamilton Riley-nak ajándékozták a cicát, aki új gazdájától a Gypsy nevet kapta. Hát nem cuki?

Minden idők legfurcsább turné-riderei

foo.jpg

Hogy mi a közös egy Red Hots cukorkával teli emberi koponyában, ötven bárányfejben és egy Bob Hope hasonmásban? Ezek mindegyike szerepelt a legnagyobb rock és metal bandák némelyikének turné-riderében! A rider a zenekar igényeinek listája, amely a turnéállomások helyszíneinek kerül megküldésre. Egy zenekari rider hihetetlenül fontos dolog! A rockklubok számára nyilvánvaló, hogy a magas színvonalú buli érdekében a koncert előtt, alatt és után is a zenészek kedvében kell járni. Egyetlen fellépés is több milliós anyagi ráfordítást igényelhet, de ha csak egy zenekari tag elégedetlen a meditációs helyiséggel vagy hiányolja a szalonnát, netán a zambonit, máris homokszem kerülhet a koncert-gépezetbe, még a buli kezdete előtt. Összeszedtük a legkülönösebb, legröhejesebb és legdöbbenetesebb zenekari igényeket, hogy betekintést adjunk a rocksztárok nehezen követhető szükségleteibe.

Tovább

Megvannak az 57. Grammy Awards jelöltjei - Metallica, Mastodon, Motörhead, Pearl Jam és Slipknot a jelöltek között

motorhead-slipknot-mastodon.jpg

Tegnap közzétették a február 8-án Los Angelesben rendezendő 57. Grammy Awards jelöltjeinek listáját. A teljes lista ITT nézhető meg. Metal szempontból sajnos az elmúlt éveket is sikerül teljesen alulmúlni. Az, hogy egy Mastodon, Motörhead és Slipknot a legjobb metal előadás között jelölve van még csak hagyján, de hogy a Tenacious D mit keres ott csak azért, mert a Dio tribute lemezre a The Last In Line-t feldolgozták teljesen érthetetlen, de persze ugyanilyen érthetetlen az Anthrax ugyanezen a lemezen szereplő Neon Knights című dalért való jelölése is. A rock kategóriát meg hagyjuk is, amiben akusztikus gitár van az már lassan rock a Grammy szervezőinek, amely lassan ugyanolyan mondvacsinált lesz, mint kishazánk Fonogram-díja. Amúgy a Metallica Through the Never című 3D-s moziját a legjobb zenefilm kategóriájában, míg a Pearl Jam Lightning Bolt című lemezét a legjobb felvétel kategóriában jelölték.

Thrash-veteránok Várpalotáról: Septicmen - Glamorama EP (2014)

septicmen_glamorama.JPG

Két magyar zenekar lemeze is nálam landolt, mindkettő thrash metal, mindkettő komoly múlttal rendelkező zenekar műve, sőt a Septicmen már valóságos veteránnak számít a hazai zenei színtéren. Az 1992-ben alakult várpalotai Septicmen zenekar több mint húsz éve tevékeny szereplője a magyar undergroundnak. 2000-ben jelent meg az első lemezük és azóta is töretlen lendülettel ápolják a thrash hagyományokat. A tavalyi évük az újraindulásról szólt, de azért két rövidebb anyagot is  összeraktak, így 2014-ben már jelentkeznek egy 3 számos EP-vel (Paranoia), majd nem sokkal később jelent meg a Glamorama amely szintén 3 dalt tartalmaz.

Tovább

Trapéznadrág, kenderfüst és lebegő szakállak: Kadavar @ A38 Hajó, 2014.12.03.

kadavar_live.jpg

A brigádunknak tulajdonképpen remekül jött, hogy a Kadavar lesztornózta az eredeti bulijukat, mert így le tudtunk menni a Bongo Club nevű svéd csibuk arcok koncertjére, ami ugyan hosszútávon nem hagyott mély nyomokat, de azon a szerda estén remek szórakozást biztosítottak, és nem állítottak válaszút elé. Megmaradt a káposzta, mert nem szeretjük. A kecske inkább jól lakott búzasörrel. (Fotó: Lampros Flioukas)

Tovább

Koncertvideóval jelentkezett a Trouble

0trouble2014_09.jpg

Az év egyik legjobb koncertjét a Trouble adta múlt hónapban a Dürer Kertben. A csapat most egy koncert-videóval jelentkezett melyet a tavaly kiadott The Distortion Field album Paranoia Conspiracy című dalához készítettek. A csapat egyébiránt várhatóan jövőre új albummal jelentkezik. A csapat két meghatározó tagjával Budapesten interjút is készítettünk, melyet ITT olvashattok.

Tovább

Májusban Budapesten játszik a Six Feet Under

Six Feet Under 2012.jpg

A death metal rajongóknak igazi kánaán volt az év vége a Cannibal Corpse és - előlegezzük meg a bizalmat - a holnapi Dying Fetus, Goatwhore koncerttel. A Concerto a jövő évet mindjárt az Obituary-val nyitja, május 5-én pedig a Dürer Kertbe hozza a Chris Barnes vezette Six Feet Under-t. További infók ITT lesznek. Hörr!

Tovább

The Bad Thing: új Periphery dal a közelgő nagylemezről

peripheryband2014_638.jpg

Párszor már szóltunk arról, hogy januárban az amerikai progresszív metalos Periphery-nek megjelenik a második nagylemeze, a Juggernaut, ami mindjárt dupla formában kerül a rajongók elé. Most végre a dalfoszlányok után egy teljes egészében meghallgatható új nóta van itt nálunk, a The Bad Thing. Nem győzzük elégszer mondani, hogy mennyire várjuk már az új cuccot, meg a március 12-t is, amikor az A38-on lépnek fel a Devin Townsend társaságában.

Tovább

A télapó savat hány a Corvintetőre - nézzetek be a RNR666 utolsó 2014-es bulijára!

...ami december 6..-án, szombat este kerül megrendezésre a fent említett nagynevű népszórakoztatási intézmény kistermében. Primitív garázszajongás, egy kis disszonanciának gúnyolt kényelmű hamiskásság, rettenetes mennyiségű limitált poszter, egyszeri nyomású underground póló, matrica, lemez - tulajdonképpen börze, karácsonyi vásár, és rossz sör, sör! SÖRRR, "folyjon, csak folyjon a sör, csak folyjon!" - ahogy a mottó tartja. A jók adjanak egy kis időt a tegnapi bebaszás miatt késlekedő télapónak megtölteni a rohadó dorkót, a rosszak meg cseréljék el a csokimikiket kazira helyben. Igazi, autentikus garázsomlásnak nézünk elébe...

Tovább

Újabb nevek a jövő évi Brutal Assault Fesztiválra

brutal_assault_cannibal_2015.jpg

Augusztus 5-8 között rendezik a jövő évi, 20. évfordulóját ünneplő Brutal Assault Festivalt a csehországi Jaromer Josefov Erődjében. Nemrég 10 új banda sorakozott fel a 2015-ös fesztiválra, név szerint: Cannibal Corpse, Primordial, Biohazard, Emmure, Anaal Nathrakh, Bloodbath, The Haunted, Ill Nino, Asphyx és Esoteric. A Fesztivállal kapcsolatban bővebb infókat ITT találtok.

King 810 - Itt egy új videó a Slipknottal Budapesten koncertező bandától

king_810.jpg

Új videóklippel jelentkezett a michigani King 810. A csapat Memoirs Of A Murderer címmel augusztusban kiadott lemezétől mi ugyan nem dobtunk hátast, de ez elég volt a Roadrunnernek ahhoz, hogy a csapatot pakolja a Slipknot elé a jövő év elején esedékes turnén így február 5-én Budapesten is ők játszanak majd. Alább az új videó.

Tovább

Zoomolj rá!!! - Part 1.: Triptonus/Austria

ddddddd.jpg
Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a kevésbé ismert zenekarokkal, de nem árt odafigyelni rájuk. Akár globális, akár csak a szomszédos országokat, vagy egész Európát nézzük is, rengeteg olyan banda van, akikről keveset, vagy egyáltalán nem hallottunk még semmit, pedig megérdemelnék a figyelmet. Arra gondoltam, hogy havonta a "Zommolj rá!!! " rovaton belül bemutatok, illetve figyelmetekbe ajánlok 1-2 olyan kevésbé ismert zenekart, amelyeknek szerintem érdemes esélyt adni a jövőben.

Tovább

A kirúgott dobtechnikus megmutatja, hogy kik a Slipknot új tagjai

slipknot2014.jpg

... nem mintha eddig ne lett volna nyílt titok, hogy az elhunyt Paul Gray basszer és a kirúgott Joey Jordison dobos helyét kik vették át a csapatban, bár az igaz, hogy a zenekar hivatalosan sosem mutatta be őket. Mindig van azonban egy sértődött ember, aki kicsinyes bosszút áll, így aztán Norm Costa a zenekartól nemrég menesztett dobtechnikus az alábbi fotót tette közzé Instagram oldalán ...

Tovább

Megint letartóztatták a balhés Phil Rudd-ot

Phil Rudd 2014.jpg

A múltkor írtuk, hogy Phil Rudd-ra - aki valószínűleg már nem az AC/DC dobosa - rendesen rájár a rúd, igaz tesz is érte becsülettel. A zenészt ismét letartóztatta az Új-Zéland-i rendőrség, mert verekedésbe keveredett volt testőrével egy bevásárlóközpont kávéháza előtt. Ráadásul a volt testőr is érintett abban az ügyben, melyben bírósági eljárás folyik a dobos ellen. A bíróság megállapította, hogy Rudd többszörösen is megszegte az óvadék ellenében szabadlábon bocsátás feltételeit, mert az ügy érintettjeivel, tanúkkal is találkozott. Ügyvédje szerint azonban az ominózus találkozás puszta véletlen volt. Rudd egyébként a héten második meghallgatásán nem jelent meg az ellene halálos fenyegetésért és kábítószer-birtoklásért indított büntetőperben, melynek következő tárgyalása február 10-én lesz.  

Dystopia – a Way to Unfold bekerült a Headbangers Latinoamerica 2014-es progresszív metál Top40-be

Dystopia Way.jpgJó híreket kaptunk a Dystopia-tól:

„Így, hogy itt a december, sorra jönnek ki az év végi listák, és magunk is nehezen hisszük el, de a Way to Unfold lemezünk bekerült a Headbangers Latinoamerica 2014-es progresszív metál Top40-ébe, ahol olyan általunk is nagyra tartott előadók között szerepel, mint Devin Townsend, Anubis Gate, HAKEN, Threshold, Royal Hunt… és még sorolhatnánk! A lista a progresszív metálon belül nagyon szerteágazó: találhatunk benne női énekes, extrém, virtuóz, djent produkciókat, a lista célja az alkotók szerint, hogy összehozza a progresszív szuperprodukciókat az „underground szinten rekedt gyöngyszemekkel”. Szavazhattok is ránk a lista alatti kommenteknél egy rövid facebook regisztráció után. Előre is köszönjük a támogatást!”

A szavazás EZEN a  linken nyitható meg. Az említett lemez letölthető INNEN.


süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum