RockStation

Dokumentumfilm egy zenészről, de csak, ha szereted a mítoszokat..

2015. december 01. - csubeszshuriken

searching.jpgVan hogy mi is lemaradunk valamiről, de aztán próbáljuk behozni a lemaradást. Például ezzel a dokumentumfilm ajánlóval, ami a pengeség mérőnél a legmagasabb fokig jutott. Nem csak nálunk, hanem világszerte, viszont hozzánk csak most érkezett ez meg. A 2013-ban készült dokumentumfilm ugyanis többek között az Oscar ebben a kategóriában adható díját is megkapta.

A film pedig egy Detroit beli zenész, bizonyos Sixto Rodriguez történetét járja körül, akinek a hetvenes évek elején komoly sikert reméltek az akkori zenei berkek, meg is jelent két lemeze, amiknek ennek ellenére különösebb sikere nem lett az államokban, és röviddel utánuk a zenész is eltűnt mindenki szeme elől. Ezzel szemben a világ másik felén az akkoriban diktatúra sújtotta Dél-Afrikában ezek a lemezek a szabadság szimbólumaivá váltak, és ottani sikereik eladási számban, megelőzték az Elvis Presley lemezeket is. Ezt a történetet járja körül a dokumentumfilm, amit Malik Bendjelloul svéd rendező jóvoltából láthatunk. Aki megmutatja, hogy nem ismerték Amerikában Rodriguez zenéjét, és hogyan lett Dél-Afrikában mégis akkora próféta, mint korában a világnak mondjuk Bob Dylan. A Searching fof Sugar Man című dokumentumfilm magyar címe Rodriguez nyomában és magyar felirattal simán hozzáférhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr588129236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.03.21. 14:35:33

Egy sláger nélküli egyslágeres énekes nemlétező karrierjét bemutató dokumentumfilm ami megmutatja, hogy mekkora ereje is van a zenének, és, hogy mennyire univerzális nyelv, nem kell még egyazon földrészen sem élni, hogy be tudja fogadni az ember.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum