RockStation

Egy zenész - egy másik arc: Aki miatt megértettük a latin sorozatokat - Hájer Gergő (Omega Diatribe)

2015. május 03. - KoaX

10887270_4952271340351_263677949541149932_o.jpg

Hájer Gergőt nem ismerem régóta, de aki ennyire bonyolult zenét játszik az számomra mindig érdekes arc. Most kivételesen nem az Omeg Diatribe dolgairól faggattam, hanem arról, hogy a hangtechnikus-hangmérnök munka számára miért is hobbi egyben. 

Tovább

Alternative Tentacles - Avagy: Egy kiadó, és öt érdekes előadó...

jello_biafra.jpg

Hát, ez a történet úgy kezdődött, hogy egy East Bay Ray nevű tag valamikor az egyezményes időszámítás szerinti 1978. évben letalált egy akkor már punknak aposztrofált zenekar bulijára Kaliforniában, és ennek az elsöprő beteljesülésnek a hatására rajta is átégett a kinyilatkoztatás utáni vágy, így hirdetést adott fel néhány helyen, ahol hasonló izzástól kínszenvedő fazonokat keresett, egy új zenei forradalomhoz. Ez az üzenet volt aztán ami megtalálta az épp a Jethro Tull élménytől megrészegült, általános amerikai jókedvből kiutat kereső Jello Bifara nevű urat, akiben akkor már szintén pattanásig feszült a zenei inspirációk húrja. Aztán alig pár hónap múlva már Dead Kennedys néven üvöltött belőlük a California Über Alles, és minthogy úgy kerülték a hagyományos zeneipart, mint a drogoktól lepukkant vietnámi veteránok a munkát, meg persze a név választás és az üzenet sem volt kompatibilis a John Wayne filmek bűvöletében élő átlag amerikai popcorn cowboyok világával, így teljesen egyértelmű volt, hogy a teljes függetlenséghez saját kiadóra van szükség. Így született meg az Alternative Tentacles.

Tovább

"Majdnem" feloszlott a Five Finger Death Punch, de helyette itt az új lemez címe és egy új dalrészlet

fivefingerdeathpunchband2013.jpeg

Botrányos körülmények között ért véget a Five Finger Death Punch május 1-jei koncertje Memphisben. A zenekar ugyanis pár dal után levonult a színpadról, Ivan Moody énekest kivéve, ugyanis ő meglehetősen dühös stílusban néhol összefüggéstelenül beszélt a rajongókhoz, sőt Jeremy Spencer dobos nemrég megjelent könyvét fikázta. A régebben köztudottan problémás Moody láttán aztán a rajongók, sőt az összes amerikai metal híroldal az énekes és a zenekar közti szakítást vizionálta.

Tovább

Punishment Through Time - Itt van még egy zsírúj Paradise Lost-dal

paradise_lost_2015.jpg

No Hope In Sight címmel már volt szerencsénk mutatni egy új dalt a The Plague Within címmel június 1-jén érkező új Paradise Lost albumról. A német Metal Hammer új számának cd mellékleten ott figyel egy másik új tétel is, amely a Punishment Through Time címre hallgat. Aki eddig kételkedett volna a beígért death metalos megközelítésben az most jól nyissa ki a fülét.

Tovább

A fekete lyukon innen és túl: Prong, Steak Number Eight, Hark @ Bécs, Szene, 2015.04.28.

prong.jpg

Legutóbbi két albumával minden túlzás nélkül a fénykorát idézi a Tommy Victor vezette Prong és a mai színtéren is szeretne meghatározó tényezővé válni, azaz igyekszik folyamatosan szem előtt lenni. A Songs From The Black Hole feldolgozáslemez apropójából szerveződött mostani turnéjuk is ezt bizonyítja.

Tovább

Itt a címadó dal részlete a Lindemann debütáló lemezéről

lindemann_skills_in_pills2.jpg

Június 23-án érkezik a Till Lindemann (Rammstein) és Peter Tägtgren (Hypocrisy) nevével fémjelzett Lindemann bemutatkozó albuma Skills In Pills címmel. A múltkor már dalt is ígért a duó, ezt az ígéretüket most részben teljesítik, hiszen a lemez címadó dalából itt egy 45 másodperces részlet.

Tovább

Júniusban érkezik a Dew-Scented új lemeze, lesz magyar koncert is

dew_scented_band_1.jpg

Június 29-én a Metal Blade gondozásában érkezik a német Dew-Scented 10. stúdióalbuma Intermination címmel. A zenekar ősszel Európában turnézik a spanyol Angelus Apatridaval, akik pár hete már felléptek Budapesten a Suicidal Angelsszel és a Dr. Living Dead!-del. A két zenekar a Dürer Kertben is fellép október 26-án. Az új lemezről hajtás után itt egy új dal a borító és a dalcímeket is megtaláljátok.

Tovább

Tony Campos lelépett a Soulflyból és belépett a Fear Factoryba

0soulfly2014_10.jpg

Ha Tony Campos focista lenne tuti, hogy arról emlékeznénk rá első sorban, hogy átigazolási idényenként klubot vált. Nos, miután az augusztusban Archangel címmel érkező új Soulfly lemez basszustémáit feljátszotta, otthagyta Max Cavalerat a basszusgitáros, és ezzel egyidőben be is lépett  Fear Factoryba.

Tovább

Tíz rockzenekar, amely színt vitt a keményzene elmúlt évtizedeibe

tool_band_promopic_2006.jpg

A keményzene az elmúlt évtizedek során mindig kitermelte azokat az úttörő, de sok esetben csak szimplán különleges zenekarokat, akik valami előremutatót alkottak. Sok esetben ez a szakmai sikereken túlmenően anyagiakkal is párosult, de tisztelet a kivételnek sok esetben korai feloszlás lett a dolgok vége vagy csak szimplán sok-sok évnyi pihenő. Az alább listában mindegyikre találunk bőven példát, mégis abban talán egyetérthetünk, hogy bámulatos zenekarok következnek. 

Tovább

Köteles Leander új zenekara az Am I God begyújtotta a rakétákat

am_i_god_2015.jpg

Mivel Leander első zenekara, a Leander Rising nagy sikerrel mutatta be országszerte a 2014 októberében kiadott Öngyötrő című második lemezét – már csak 7 állomás van hátra a Blind Myself és az Apey & The Pea társaságában - és a Lőjetek fel című dalukkal méltóságteljesen szerepeltek A Dal című eurovíziós versenyen: megnyerték az akusztikus különversenyt, Leander végre másik zenekarára is időt tud szakítani.

Tovább

Májusi megjelenések

new-release-report.JPG

Most bunkók leszünk: nekünk ez a május a 18 év után új albummal jelentkező Faith No More-t jelenti. Ezt a lemezt várjuk jó pár hónapja és minden egyéb lemezt el fog homályosítani, pedig aztán lesz itt új Arcturus lemez, szintén hosszú idő után érkező Coal Chamber album, jön az új Helloween, aprít majd a Six Feet Under és iszappakol az új Weedeater is.

Tovább

Marduk a RockPart Fesztiválon

marduk_2014.jpg

Az augusztus 7-9. között, Balatonszemesen megrendezendő RockParton eddig a Suicide Silence, a Turisas, a My Dying Bride, a Clawfinger és a The Dillinger Escape Plan képviseli a külföldi mezőnyt. Azonban tegnap a szervezők Svédország első számú black metal hordáját a Marduk-ot is bejelentették a fesztiválra. A zenekar augusztus 8-án teszi tiszteletét a Balaton parton.

Tovább

Júniusban az A38-on játszik az Antemasque

antemasque2015.jpg

At The Drive-In. The Mars Volta. Antemasque. Nagyjából így lehet leírni az El Pasó-i zenészpáros, Cedric Bixler Zavala és Omar Rodríguez-López eddigi pályáját. Igen, a modern rock egyik leghíresebb duója ismét összeállt, hogy a két kultikus zenekar után egy harmadikat alapítson. Az Antemasque tavaly jelentette meg első lemezét, és először játszik Magyarországon június 23-án.

Tovább

Csak semmi világmegváltás!: Enforcer - From Beyond (2015)

enforcer_cover.jpg

Lehet, hogy nagyra becsült olvasóink unják már egy "vén róka" állandó jellegű múltba révedéseit, de talán akad egy-két arc, akit érdekel néhány mondat a romantikus ködbe vesző nyolcvanas-kilencvenes évekről. Az akkor még Metal Hammer Hungaricaként működő legnagyobb és egyetlen rock havilap DEMOnstráció rovatát böngészve rá-rá böktünk egy-egy zenekarnévre, egyébként semmi tudatosság nem volt ebben, előfordult, amikor épp a lehúzó kritika váltotta ki e reakciót, s már küldtük is a kazit a cikk végén megadott címre. Postafordultával jött a kétkazettás magnó (de nagy szám volt ez akkoriban!) által telezenélt szalag. Egész jó csapatok működtek szerte e hazában, csak kár, hogy két tojás hozzájuk képest a változatosság szimbólumaként díszeleghetett volna. Doboz hangzás (akár próbateremben, akár primitív stúdióban lett rögzítve az anyag), mutáló énekhang jellemezte a demókat.

Tovább

Mert lebegni jó, itt az új My sleeping Karma-videó

10994443_919464491417407_3830858015038707773_n.jpg
Íme egy középtempós dal, lebegős témákkal megfűszerezve, mesterien összerakva...a német My Sleeping Karma nevű banda tolmácsolásában. Egy új dal és egy új official videó, egyben a banda hamarosan megjelenő új albumának egyik előfutárának is tekinthető, amely a Napalm Records kiadásában fog megjelenni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum