RockStation

Terveink szerint most két év aktív turnézás következik.. - Obituary-interjú Donald Tardy Dobossal

2015. január 25. - csubeszshuriken

0obituary2015_39.jpg

Az Obituary neve manapság talán jobban cseng, mint valaha, a csapat pedig a nemrég kiadott Inked In Blood lemezzel járja Európa klubjait, óriási sikerrel. A január 21-én megrendezett Dürer kertes koncert előtt, és az ezt megelőző délutáni soundcheck után kaptuk el a zenekar dobosát Donald Tardy mestert egy rövid interjúra, az új album megjelenése és az ezt bemutató turné kapcsán. (Fotók: Réti Zsolt)

Tovább

Családban marad: Bloody Roots @ Esztergom, Sportalsó, 2015.01.23.

br1.jpg

Úgy jött ki a lépés, hogy a fővárosból január 23-án, pénteken este Esztergom felé vettem az irányt, és ha már akkor és ott, miért is ne ugrana be az egyszerű rocker egy olyan turné állomására, ami a fővárost elkerüli. Legalábbis ebben a formában, hiszen volt a Club 202-ben egy Smici 50 jubileumi koncert, de arra anyagi okok miatt nem sikerült eljutni, meg ott amúgy is a Moby Dick volt a főzenekar. Mivel a Bloody Rootshoz headlinerként még soha nem volt szerencsém, eljött az alkalom, így az esztergomi Sportalsó felé vettem az irányt.

Tovább

Beastie Boys-t nyomott közösen a Korn és a Slipknot

ks.JPG

Na, ez az ami Budapesten nem fog összejönni a február 5-i Slipknot koncerten, lévén, hogy hozzánk a Korn nem jön. Viszont tegnap a londoni Wembley Arena-ban összejött. A Korn koncertje közben színpadon termett a Slipknot legénysége és közösen eltolták a Beastie Boys örökérvényű slágerét a Sabotage-t. Ilyen volt.

Tovább

TOP10 művésznév a rock/metal világából

top10stagenames.jpg

Nyilvánvaló, hogy a zenészek nem mindig azzal a névvel lépnek színpadra, ami a születési anyakönyvi kivonatukban szerepel. Kovács Jánosként nyomni annyira snassz, nem? Legyen már akkor John Brutal Smith a név, mindjárt jobb. A MetalInjection nyomán összeszedtünk 10 legendás metalzenészt, akikről tudtuk, hogy művésznévvel nyomulnak/nyomultak, de az eredeti nevük a múlt jótékony homályába veszne, ha hagynánk. Emellett, ha valami érdekes sztori is tartozik a művésznévhez, hát azt is elmondjuk, mert ilyen jófejek vagyunk. 

Tovább

Slayer-cipő kell nekünk, Slayer-cipő pompás

slayertheavetop_638.jpg

Most ezt miért kellett? Karácsony is elmúlt már, meg a névnapom is, erre a The Ave nevű cég, amely többek között a Converse és a Vans cipőire tervez különleges dizájnokat most jön ki egy 18 darabos kollekcióval, amely mind a Slayer-hez köthető. Online már rendelhetőek is, mindegyik darab 99 dollár. Most ezt miért kellett? Ja és van nekik Motörhead-es is.

Tovább

Arcletépő Gyászjelentés: Obituary, Mpire Of Evil, Dust Bolt & Posthum @ Dürer Kert, 2015.01.21.

0obituary2015_21.jpg

Hosszas várakozással telő hónapok után jött el a nap, hogy a nagyon pöpec új albummal jelentkező Obituary ismét ellátogatott hozzánk. Aztán, hogy a nagy centivágós várakozás után hogyan alakult az este? Hát a magas léchez igazított elvárásoknál is komolyabban. Sokkal komolyabban.

Tovább

Újabb Ufomammut stúdiós videó

ufo.jpg

Arról már beszámoltunk, hogy a fennállásának tizenötödik évét ünneplő Ufomammut idén megint új albummal jelentkezik, ami a hetedik lesz a sorba és az Ecate címet kapta és hat dal lesz hallható rajta. Már láthattunk egy videót a stúdiózásról (IDE kattintasz megnézheted megint) hajtás után pedig most belenézhetünk a dob felvételekbe. 

Tovább

Rock In Vienna - Megvannak a headlinerek fellépési napjai

metallica2_ross_halfin.jpg

Azt ugye már eddig is tudtuk, hogy június 4-6. között egy új osztrák rockfesztivál kerül megrendezésre Bécsben, a Donauinsel-en Rock In Vienna néven. A headlinerek neve is régóta ismert, de a pontos dátumok csak most láttak napvilágot. Június 4-én, csütörtökön a Metallica, 5-én, pénteken a Muse, míg 6-án, szombaton a KISS lesz a fesztivál húzóneve. A fesztiválon fellép többek között a Faith No More, a Body Count, az Incubus, a Gojira, a Limp Bizkit és még sokan mások. A fesztivál egy különleges jegycserés akciót is biztosít, melynek részleteit ITT találjátok, míg a további infókhoz ITT tudtok hozzájutni.

Tovább

TeamXDeadX - Új Dr. Living Dead-videó

10003880_683608845067880_1387898499948969523_n.jpg

A svéd thrash/crossover Dr. Living Dead harmadik albuma február 23-án jön ki Crush The Sublime Gods címmel. Korábban egy új dalt már mutattunk, most azonban már videóval is tudunk szolgálni, amely a TeamXDeadX című dalhoz készült. A csapat amúgy - ha valaki még nem tudná - a görög Suicidal Angels és a spanyol thrasher Angelus Apatrida társaságában február 25-én a Dürer Kertben lép fel.

Tovább

Heaven Shall Burn, Katatonia és még sokan mások az idei Brutal Assaulton

brutal_assault_heaven_2015.jpg

A 2015-ös jubileumi (20. alakalmommal rendezik meg) Brutal Assault Festival augusztus 5. és 8. között kerül megrendezésre a szokásos helyszínen a csehországi Jaromerben. Tegnap a szervezők újabb 10 bandát jelentettek be az amúgy sem piskótának ígérkező fesztiválra. Ezek szerint többek között fellép a svéd Katatonia, a német  Heaven Shall Burn, a holland Carach Agren, a goregrinder Rectal Smegma, death metalban utazó Antropomorphia, és Demlich, a legendás Ratos De Porao, valamint a Mushroomhead és a Sunn0))) is. További Infók ITT.

Itt a videó a Body Count Suicidal Tendencies-feldolgozásához

bodycountinstitutionvid.jpg

Még tavaly júniusban jelent meg az Ice T vezette Body Count új lemeze Manslaughter címmel, melyen a Suicidal Tendencies Institutionalized című dalának sajátos feldolgozása is helyett kapott. Na, ehhez a dalhoz készült most egy madafaka videó is, amiben szerepel a feleség Coco-T is, méretes csöcsökkel. Alább a videó.

Tovább

Kilépett az Asking Alexandria-ból Danny Worsnop énekes

asking_alexandria_2014.jpg

Valószínűleg hidegzuhanyként éri az Asking Alexandria rajongóit, hogy pár órával ezelőtt a zenekar hivatalosan is bejelentette, hogy a jelenleg új, We Are Harlot nevű projektjével foglalatoskodó Danny Worsnop elhegyja a zenekart. Az okok rém egyszerűek, az énekes más zenét szeretne játszani. A zenekar tagjai megnyugtatják a rajongókat, hogy a banda nem oszlik fel, készülnek az új zenék, az már más kérdés, hogy a banda pont kirakatemberét vesztette el. A zenekar június 17-én amúgy a Hollywood Undead társaságában a Budapest Parkban játszik.

2 hét múlva Budapesten a Slipknot!

slipknot_live_1.jpg

A világ egyik legnépszerűbb metál bandája Milánóból érkezik Budapestre, és rögtön a fellépésük után tovább is utaznak Berlinbe a következő koncertjükre. Extrém előadásmódjukat hatalmas pirotechnikai kiegészítőkkel teszik még látványosabbá, tűzoszlopok, lángnyelvek és robbanások színesítik majd a színpadi jelenlétet.

Tovább

Itt egy vatta új Armageddon klip

armageddon.jpg

Chris Amott-ról rengeteget hallottunk, beszéltünk már az utóbbi időben, de nem az Arch Enemy kapcsán. Hagyjuk is a régi bandát inkább figyeljünk oda a magyar dobos groovejaival (Veress Marcival) megtámasztott, vaskos gitár riffeket játszó Armageddon-ra. A srácok kihozták az első albumhoz a Captivity & Devourment-hoz készült vatta új klipjüket. Hajtás után láthatjátok a Fugitive Dust dalhoz készült videót!

Tovább

Befejeződött az új Rob Zombie album keverése

0robzombie2014_80.jpg

Rob Zombie befejezte új albumának keverését Chris "Zeuss" Harris (Hatebreed, All That Remains, stb) producerrel. Ezek után a twitterre mindössze ennyit írt ki:

A mester legutóbb 2013-ban jelentkezett albummal Venomous Rat Regeneration Vendor címmel, ami nekünk is nagyon tetszett. A stúdióalbum előtt még egy koncertlemez is napvilágot lát Rob Zombie-tól, ami Spookshow International Live címet kapta

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum