RockStation

Hamarosan koncert dvd-vel jelentkezik a Rammstein

2015. augusztus 09. - sunthatneversets

rammstein.jpg

A múltkor már mutattunk egy sejtelmes előzetest a Rammsteintől. Akkor nagyon úgy nézett ki, hogy koncert dvd várható tőlük, amit most meg is tudunk erősíteni. Rammstein In Amerka címmel valamikor szeptemberben jelenik meg az a kétlemezes koncertkiadvány, melynek első lemezén a Liebe Ist Für Alle Da turné 2010. december 11-i, a New York- Madison Square Gardenben adott koncertje szerepel, míg a második disc-en a lemez készítése és egy dokumentumfilm kapott helyet. Dallista és külcsín alább.

Tovább

Amikor a könnyed és a súlyos keveredik - Beszámoló a RockPart második napjáról

rockpart_2015_11.jpg

A RockPart második napjának felhozatala sem volt harmatos, sőt kimondottan erősre sikeredett az is. Nekem a Balaton a Riviéra, így nyilván ki kellett használni a kínálkozó lehetőséget. A zenei részt később kezdtem behajtani, a Rómeó Vérzik és Kowáék buliját skippeltem, mivel nemrég már láttam őket. Mindenesetre a távolból is érezni lehetett, hogy jó a hangulat a még mindig indokolatlan melegben.

Tovább

Villamos Sötétség - C R O W N: Natron (2015) ///ENG:/// Electronic Darkness - C R O W N 's Natron, reviewed

c_r_o_w_n_natron_cover.jpg

A 2011 óta aktív délfrank C R O W N 3 húrkurkász, 2 olajrozsdás torok és 1 sátáni dobgép alakulata... Ez utóbbitól már lapoznátok is tovább, mi? Aki ezt teszi, nem tudja, mit hagy ki...

...De úgyse tudom befogni, szóval mondom: elektromos-industrial sludge-ot, vagy villamos black metalt, kinek hogy tetszik. A Yob és a Depeche Mode szodomikus románcát egy Vampire: The Masquarade játékba illő gót nájtklub félsötét mosdójában. És egy repetitivitásában is megkapó zenei élményt, amit, miután élőben is hallottam az Agalloch előtt, annyira meggyőzött, hogy nektek is nyugodt szívvel ajánlhatom... és miután szavamat vették egy angol beszámolóra, hát azzal is megtoldom.

Tovább

TOP 10 idén húsz éves rock/metal album

top10_1995_2.jpg

Különösen kedves számunkra 1995 zenei szempontból, mert nagyjából ilyenkor kezdtünk el metal zenéket hallgatni és nagyon sok ma is kedvenc lemez pont húsz éve jelent meg. Akkor is meg voltunk róla győződve, de így húsz év távlatából pláne ki jelenteni, hogy kevés olyan brutálisan jó év volt a metal zene történetében, mint 1995. Alább kiszedtünk nekünk tetsző tízet (plusz egyet), de mennyi mindent kihagytunk. A teljesség igénye nélkül: Moonspell - Wolfheart, The Gathering - Mandylion, At The Gates - Slaughter Of The Soul, Down - Nola stb, stb. Nektek mi hiányzik a listáról?

Tovább

Szenzáció!!! - Itt vannak a Nirvana és a Foo Fighters első demói

kurt_cobain_1985.JPG

A fanatikusok számára bizonyára köztudott, hogy a Nirvana előd Fecal Matter 1985/86-ban rögzített Illiteracy Will Prevail című demója volt az első felvett anyag Kurt Cobain-től, melyen még - a ma Melvins dobos - Dale Crover dobolt. Különböző kalózverziókban hiányosan eddig is elérhető volt a felvétel, ma viszont mind a 17 dalt feltöltötték a youtube-ra.

Tovább

Dave Mustaine versenyautó pilótának áll

dave-mustaine-race-car-driver.jpg

A Megadeth főnökének most azért van némi ideje és hódolhat hobbijának, a száguldásnak. Még akkor is, ha csak egy Pace Car kormányát adják oda a thrash veteránnak a Watkins Glen International körversenyen. A Pace Car nagyjából olyan, mint a Forma-1-ben a Safety Car intézménye. Augusztus 9-én lesz a nagy futam, reméljük az öreg Dave lehozza a feladatot gond nélkül.

Zseniális Ghostbusters feldolgozás metálosítva

ghostbusters.jpg

Leo Moracchioli egy norvég stúdióproducer, övé a Frog Leap Studio. Rendszeresen jelentkezik gitár útmutatókkal és stúdiós tanácsokat is ad, valamint imádja a feldolgozásokat, több ilyen lemeze jelent már meg. Most a Ghostbusters című film mindenki által jól is mert főcímdalát metálosította. A végeredmény egészen zseniális.

Tovább

Hamarosan Bad Religion-koncert a Budapest Parkban

bad_religion_2015.png

A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i zenekar ma valóságos intézménynek számít, amely előtt generációk róják le tiszteletüket mind a rajongók, mind pedig az árnyékából kilépő zenekarok közül. Nem elég, hogy a 90-es évekbeli pop punk robbanás elképzelhetetlen lett volna a formáció nélkül, de a gitáros Brett Gurewitz által létrehozott Epitaph kiadó feltörekvő bandák egész hadának nyújtott segítő kezet.

Tovább

Hagyományteremtő nehézzenei fesztivál a Dürer Kertben szeptember 4-én!

0wallofsleep2014_09.jpg

Doom /// Stoner /// Sludge vs. Death /// Grind /// Core. A death metal és a doom metal találkozása két színpadon, 12 fellépővel! A Doomstage-en tiszteletét teszi majd a hazai doom metal két alapcsapata, a Stereochrist és a Wall Of Sleep, de végre bemutatkozik a pesti közönség előtt a szegedi Sentio Ergo Sum is, hiánypótló, My Dying Bride-ihletésű, komor death-doomjukkal. Majdnem-születésnapi lemezbemutató tart a sludge-post rock kiválóság Torn From Earth, és zavarba ejt a „Neurosis-bluest” játszó Gyász. Mi több, az instrumentális drum and bass/sludge Her Highness is ezen az estén debütál!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum