RockStation

Odapörkölt

Ilyen volt a Brutal Assault Fesztivál második napja

2016. augusztus 14. - rockstation

brutal_assault_2016_5.jpg

Az elég erős nyitónap után a másodikon kezdésnek az Aborted is jól odapörkölt, az H2O-tól pedig egy korrekt, kellemes HC/punkot kaptunk, de a műfaj azon nagyjai (Ignite, Sick Of It All), akik gyakran hivatkoznak rájuk és viselik a pólóikat, már rég túlnőttek rajtuk sajnos.

Ihsahn fellépését megelőzően Elég komoly kavarodás volt a reptéren, csoda hogy megcsinálta a bulit..., de megcsinálta. Nem vágta el az artisztikus black metal gyökereit, de inkább a hagyományos rock felől közelítve produkált különlegeset. Figyelemreméltó énekteljesítmény volt az övé, az utolsó dalban a Leprous énekese, Einar is vendégszerepelt.

brutal_assault_2016_1.jpg

Az Immolation családi okokból Bill nélkül, egy gitárral lépett fel sajnos, de még így is súlyosabban és szebben szóltak, mint Bécsben a Marduk előtt. A januárban esedékes új lemezről is toltak egy dalt. A ma is kivételesen hosszú rőzsét lobogtató Ross és a karakteresen játszó Robert nagyot küzdött a frontvonalban. Elkötelezettségből és hangszeres játékból színjelest kaptak. A Dawn Of Possession című lemezük idén 25 éves, több dalt is nyomtak róla. A Father You're Not A Fathert meg a fesztivál szervezőinek ajánlotta Ross.

A Tesseractnak is kijutott a jóból, hiszen a basszer Afrikában (!) ragadt... Digitális cuccon, felsőfokú hangszeres tudással nyomták. Nagyszerű volt.

A Mastodon előző este szerintem kihagyta a ziccert, a legelőremutatóbb metal bandák élmezőnyébe kapaszkodó Gojira viszont nem rontott. Joe Duplantier a tiszta dallamokkal is megbirkózik, és a durva él sem veszett ki a bandából. Nagyon szépen szóltak. Egy háttérvászon, azon kívül semmi külsőség, semmi póz meg ilyenek. Csak a zene, a zenélés. Ha minden passzol, akkor a Magma album, konkrétan pl. a Stranded nóta még szélesebb tömegeket vonz majd Gojirára.

brutal_assault_2016_4.jpg

Gary Holt nélkül, de Zetro Souzaval az Exodus rendkívül magabiztosan, a legjobb formáját mutatva feledtetett egy csomó koncertet. Holt helyett Kragen Lum játszott és tökéletesen pótolta Holtot. Zetro hangja nem kopott meg bár a koncert végére elfáradt egy kicsit , de ez annak köszönhető, hogy a maximumot facsarta ki magából. Akárcsak a többiek: Tom Hunting kirobbanó formában dobolt, de Gibsonroles Altusról is csak a legjobbakat tudom mondani. A setlist a Souzaval készült lemezekről válogatott, a csúcspont pedig egyértelműen Toxic Waltz volt örült circle pittel. Az Exodus ereje teljében van.

Az Exodus után a Ministry nem volt könnyű helyzetben, de Al Jourgensen 19-re lapott és bejótt neki, Gyakorlatilág 10 Ministry dalt zúztak le szünet nélkül 3 gitárral. Hangzuhatag, a Thieves után csak a kifacsart közönség maradt.

brutal_assault_2016_3.jpg

A dupla nagyszínpad headlinereként a Parkway Drive rendesen megmozgatta a tömeget. Winston Call pedig egy nyelvet beszél a mai fiatal korosztállyal. Vérbeli profi frontember, és jó fej arc. Az újabb számaik egyre direktebbek, és egyre fontosabb szerepet kapnak ezekben a gitárdallamok, harmóniák. Ha Winston is énekelne, nem is tudom milyen magasságokba emelhetné tovább a bandát. A közönség már most is nyomja a szövegeket vele. Plusz circle pit, közönségszörf, ugrálás egészen a keverőig..., zseniális volt.

FOTÓK: ireport.cz, További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7410407080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam CheapRock 2016.08.15. 10:32:46

- Nincs olyan Ministry dal, hogy zero thief. "Thieves" ez a címe az utolsóként játszott dalnak.
- Összesen két számban volt három gitár (NWO, Just one fix)
- Egyébként pedig közvetlenül a Gojira után játszott a Ministry.
plusz még egy helyesírás ellenőrzés, és rendben is vagyunk..
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum