RockStation

Hallgassátok meg egy briliáns dalszerző hölgy, azaz Darkher első nagylemezét!

2016. szeptember 15. - csubeszshuriken

darkher1.jpgAzt hiszem talán mindenki megszokhatta már és időnként üdvözli is, hogy mi néha tovább kotorászunk a lemezek között, és azokba is belehallgatunk, amik nem feltétlenül kerülnek a nagyszámú rajongás legbelső középpontjába. Ettől függetlenül mi mégis figyelmetekbe ajánljuk, már csak azért is, mert mi magunk is utálunk ezer szaftos cuccról állandóan lecsúszni. Szóval egy - egy ilyen cikkel csupa együttérzésből szűkítjük azt a rést, ahol elillannak érdeklődésünk fókuszpontjából a kis közönségnek szóló briliáns melódiák. Ugyanis az az egymagában alkotó hölgy, azaz Darkher, akinek új lemezére random rátapintottunk, épp ilyen briliáns melódiák szerzője és életre hívója.

Egy két évvel ezelőtt megjelent négy dalt tartalmazó kislemez volt az, amiben a polgári nevén Jayn H. Wissenberg nevű gitáros és egyben énekes szerepet is betöltő dalszerzőnő először megvalósította ötleteit. Remekül kombinálva a komor, de mégis kimunkált doom, az örökösen személyes történeteket mesélő réveteg folk és az elektronika kimeríthetetlen hangulatfestő lehetőségeit. Erre pedig a kellően mélytónusú páratlan énekhang  kerül fel koronának. A most megjelent Realms című nagylemezen pedig épp ezen dalok eleganciáját sikerült még tovább finomítani, átöltöztetni, míg nem olyan szemrevalóak nem lettek, mint a kopár vidék örökös lakájai, az egy száll ágon szemlélődő magányos hollók. Eme hölgy zenéje pedig a hollókon túl mutat  még rokonságot szerintem Chelsea Wolfe zenéjével, de akár olyan hatások is felfedezhetők benne amik a Portishead irányába mutatnak, bár csak miután az Anathema és a My Dying Bride neve már szóba került. Két friss videót és az augusztus végén megjelent lemez teljes kilenc dalát pedig itt lejjebb, most magatok is megízlelhetitek. De gyertyát aztán majd gyújtsatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9111706131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2016.09.15. 14:47:58

A lemezen a volt My Dying Bride dobos Shaun Steels is szerepel, aki egyébként az ismertetőben szintén említett Anathema-ban is megfordult egy rövid ideig.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum