RockStation

Metallica - Hardwired...to Self-Destruct (Blackened, 2016)

Apu nem halhat meg. De akkor apunak örökké élnie kell?

2016. november 18. - csubeszshuriken

metallica-hardwired-album.jpegBevallom, ami felhajtás és a hírek szintjén lezajlott az elmúlt hónapokban a Metallica új lemeze körül, az már engem kezdett a legszárazabb székrekedésnél is néhány dagadó hajszálérrel erőltetettebb műsorra emlékeztetni. Ezért is kerestem magam mellett kajtató kezeimmel önkéntelenül a wc papírt minden alkalommal, mikor megláttam az újabb napi két hírt ez ügyben. Mert nekem ez épp olyan túltolt szar, mint napjaink roncsgiccs karácsonyai, amik a jövő melegségét már előre becsomagolták, hogy vonalkóddal ellátva aztán lenyomják azt idő előtt a torkodon, mint a törődött kezek a góré mellett a kukoricát a kacsa nyakán. Elég kevés vízzel. De persze bitang nagy sült májat remélve a porcelánon. Ugyanis pontosan így lesz négy nagyon jó srácból árú. Pontosan ez miatt lesz egyre magasabb a színpad. A színpadtól pedig egyre messzebb a rajongó. Ahogy rajongótól egyre távolabb az előadó. Az előadótól pedig a kibaszott saját esszenciája. Hiszen átlényegült termékcsaláddá. A Metallica új, Hardwired ..to Self-Destruct című lemeze tudniillik elsősorban egy cég terméke szerintem és már csak azután zene.

Ebben pedig nem is feltétlenül csak a srácok hibásak, hiszen ők továbbra sem rossz arcok. Hanem talán azok, akik - és ebben véleményem szerint mind benne vagyunk - olyan magasra emeltük őket, ahol már nehéz mindenkinek, vagy bárkinek beismerni a tényt, hogy a Metallica tizennégy éve - a St. Anger óta - nem írt jelentősebb dalt. Annak dacára sem, hogy ők azok, akik a nyolcvanas évek deviánsként titulált, bepörgött, hosszúhajú gyerekeinek metálforradalmát a zseniális fekete lemez által szélesebb körben is elfogadhatóvá tették. Megnyitva ezzel a kaput ezer más csapatnak, akiket, ha nincs ez az áttörés, talán sosem visz el a rádió vagy a tévé, az arra éhező rajongók otthonába. Ezek után pedig már nehéz mindenkinek, vagy bárkinek nem megfelelni és nem életben maradni mindenáron. Apu ugyanis nem halhat meg. Mert valljuk be, ez az egész kicsit erről is szól. Hogy a családfőnek mindig velünk kell maradnia és bár mindannyian látjuk, hogy már nem a régi, kicsit csalódunk és haragszunk rá, hogy nincs többé Ride the Lightning és egyéb őrjítő közös játékok, de az ideát nem rombolhatja le a valóság, hiszen apu szent. Egy szentre haragudni, vagy bírálni pedig csupa tabu és bűntudat.

metallica_2016_3.jpg

Legalábbis én ezt az utolsó tíz évben így éltem meg. Hiszen én is azok táborába tartozom, aki kis tinédzserként először a Metallica Kill 'Em All lemezén keresztül találkoztam a metállal. Ami épp olyan meglepő és felkavaró volt, mint előtte pár évvel rányitni a feldíszített karácsonyfára a szobaajtót. Ezért van aztán az, hogy dühöt érzek, amikor azt látom, hogy éhes kis sárkánykák százezreinek nyomására aztán egy banda, ami a legendás idők után talán már mindent kiadott magából, sajtolni kezd ismét valami középszerűt, rombolva ezzel újfent gyermekkorom legszebb pillanatainak óriásait, amikor a már említett két korai lemez és a Masters Of Puppets hallgatása által megtapasztalhattam milyen elementáris erő van a zenében. Az pedig nem lehet véletlen, hogy a koncerteken máig ezen lemezek dalaiból élnek. Mert valószínűleg ők is ezeket szeretik igazán. Míg az utolsó albumok dalait talán még ők sem.

Szóval jó párszor meghallgattam ezt az új Metallica lemezt, hogy annál sokkal objektívebben írhassam meg ezt a kritikát, mint ahogy azt a bennem lévő szimplán feldúlt kisgyerek duzzogná ki magából. Azonban még így is csak a negyedik, Moth Into Flame című szám volt az, ahol valamelyest azt kezdtem érezni, hogy James Hetfield hangján és a váltás utáni dallamosabb gitáron át végre pofán csap valami élesebb szenvedély. Az első három szám ugyanis nekem olyan elkapkodottnak és középszerűnek tűnik, amit ezek a mesterkezek szerintem úgy is megtudtak írni, ha a stúdióban háttal ültek a gitárjaiknak egy kanapén és gyömbérsört kortyolgatva néznek közben egy horgászműsort. A címadó Hardwired lendülete ugyanis abszolút ígéretesnek bizonyult abból a szempontból, hogy a fantasztikus négyes a Death Magnetic lemez után ismét tartja a retrospektív dinamikát, de az első és a második váltás után sem érkezik érdekesebb gitár. Tehát sem itt, sem a következő két dalban nem hagyja el a komfortzónáját sem a hangszerelés, sem Hetfield apu hangja. Bár ebből a hármasból még az első tétel refrénje a legerősebb. A másik kettőé, szomorú, de csak a léc alsó élét fejeli meg talán. Átugrani messze nem tudja.

Ezért játszik fontos szerepet a Dream No More, ami egy lassú, sejtelmes gitárral nyit, majd némi groove elemekkel megtámogatott - Trujillo egyetlen hatásos momentuma - korrekt középtempó után mutat valamit a frontember kísérletezni bátrabb, jól képzett hangjából, ami végre egy izmos, igazi Metallica refrénbe torkollik. Vagyis az ötödik szám számomra az, ami mind a hat percével érdekes tud maradni és olyan érett dolog, ami méltó egy stílusosan öregedő zenekarhoz. Aztán ezt mindjárt egy nyolc perces tétel, azaz a Halo on Fire követ. Ez pedig szintén nem kezd rosszul, bár egészen szentimentális, szinte balladai hangvételű. Azonban a refrén ahova újra és újra eljut bizony megint erős. Méghozzá annyira, hogy mikor harmadszorra hallgattam el is gondolkodtam, hogy kritikám bevezetője talán a túlzottan is szkeptikus kirohanások közé tartozik, ami miatt el is szégyellhetném magam és piszok gyorsan át is írhatnám azt. Viszont ezt a klassz nyolc percet a Confusion követi. Töltelék szagával és pontosan azzal a felszínes dallamvezetéssel, ami felveti a gyanút, hogy még kockás mamuszban és fürdőköpenyben született, az első mentes kávé és a vegaburger előtt. Ahogy a se nem túl rosszul, se nem túl jól ellötyögő Manunkind is, egy újabb hatperces koncepcióként. Hisz minden dal nagyjából hasonló hosszúságúra lett kalibrálva. Ez pedig számomra szintén mesterkélt tervezés, ami tudatosan tolná ki az élvezet határait - ha már nyolc év telik el két lemez között - csak az a baj, hogy sokszor kényelmetlenül sablonos rezgésszinttel. Aminek az íve a Here Comes Revenge esetében még egy jó gitárral és fogós refrénnel felfelé emelkedik és simán megüti a szintet, de ahelyett, hogy a világklasszis státusz okán kúszna még feljebb, az emelkedő után rögtön lejtő következik. Ugyanis az Am I Savage? és a Murder One azok a tételek, amiket akkor rak fel a Rock DJ a klubban, amikor az álmos pultosok háta mögül jelzi neki a tulaj, hogy már nincsen fogyasztás, úgyhogy a maradék botorkálót le kéne valamivel pucolni a táncparkettről.

Tudom, hogy a szavaim nagy részével bedobtam a kézigránátot és ezért sokak szemében terrorista leszek majd, aki mindenáron meg akarja bontani az ismerős és kényelmes világrendet, ahol az olyan lerombolhatatlan ideák szerepe, mint a Metallica zenekar életműve, tagadhatatlan tartópillér. Ezért szeretném Jézus tenyerénél is szilárdabban leszögezni, hogy ez az írás a Hardwired...to Self-Destruct lemezt illetően egy teljesen szubjektív véleményalkotás. Azonban ahhoz az állásponthoz akkor is következetesen tartom magam, hogy ha mindössze négy pöpec szerzemény van egy kereken nyolcvan perces lemezen, akkor érdemes-e elgondolkodni azon: hogy az a jobb, ha egy szentnek dicsőséges múltja van? Vagy az, ha egy gépezetnek mindenáron zakatoló jövője? Mert ez a csomag egy akárkitől mindenkinek még lehetne bőven több is az alapnál, de a gyermekeinek nyolc év és egy ekkora felhajtás után aputól, szerintem édes kevés.
3,5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5411971858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tjames 2016.11.18. 15:09:26

Szerintem te túl öreg vagy már ehez zenéhez. Az én apukám már biztos idősebb nálad, ő a Led Zep-re meg a Purple-re esküszik. Neki már a Kill Em All se jön be.
Tudod sztem elég gáz lenne ha ma is azt csinálnák Hetfieldék.
Szerintem borzalmasan jó az új album. Mondjuk én már túl vagyok a 15-dik hallgatáson.
Sok mindennel egyet értek amúgy, pl ami a Moth Into Flame-t illeti...
Szerintem minden idők egyik legjobb Metallica száma.
Viszon annyi baromságot összeírtál (ne haragudj), mint dédnagyanyám.
Kicsit kevesebb rásegítés és menni fog az...

skristof 2016.11.18. 17:35:09

Szerintem ennek nagyrészét azelőtt megírtad, hogy érdemben meghallgattad a lemezt. Biztos azt is előre elhatároztad, hogy te majd jól lefikkantod, ha már egyébként várhatóan szélesebb körben jó fogadtatású lesz a cucc. Az is nyilvánvalóan fontos volt, hogy ide kerüljön ki először kritika. Persze, lehet, hogy tévedek de akkor is ez süt ebből szépen cizellált irományból. Amúgy a lemezt még nem sokszor hallgattam meg, de jónak tűnik. Béke...

bartkozoltan 2016.11.18. 18:10:15

Ez a lemez egy tisztességes munka, az utolsó Metallica lemezekhez képest, de sajnos nagyon hiányzik a "hűha" faktor. Ha a Testament (csak példaként) képes volt egy igazán kiváló albummal jelentkezni ők miért nem?

saszi11 2016.11.18. 20:48:02

ez a kritika azt se érdemli meg hogy elolvassák. süt a szavakból az elfogultság

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.18. 20:58:51

Hát nem tudom, ez az album pont tökéletes minden egyes száma tetszik.Pedig nem vagyok velük elfogult. Számomra még a korai albumaik némelyikét is felülmúlja. ... Annyira jó , hogy az első körben meg is könnyeztem :) Egyszerűen fantasztikus.
(Ma a megjelenés napján reggel 10 után megyek itt a német Media mark-ba,...hát mi szól csutkára tekerve az áruházban?...Igen az új album. Gyorsan elmentem a lemezekhez és látom , hogy egy egész kb. 1,5m x1,5m es platz padlótól fejmagasságig csak az új albummal van kipakolva...kaptam is magamhoz tüstént egy deluxt).

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.18. 21:01:57

@saszi11: Egy kicsit valóban olyan érzésem van nekem is mintha egy teljessen más albumot hallgattunk volna mint a poszt írója. :)

2016.11.18. 21:43:42

@kingdom: Én meg úgy érzem, mintha én írtam volna. Ennyi
1983-ben vettem meg a balatonboglári vásárban a másolt Kill 'em All kazit, és egy életre beleszerettem a zenéjükbe, és épp ezért nem értek azzal egyet, hogy a fekete album volt az áttörés, az csak a 2. csúcspont volt, de kb annak a lemeznek is csak a fele ér valamit, a Master of Puppets után sajna egész album tekintetében lefelé megy a szekér. Születtek jobb számok, külön-külön, de egységes album nem. És ez is bőven idetartozik. Ami más zenekaroknál nincs így (lsd Slayer, akik olyan albumot alkottak legutóbb, amin nincs töltelékszám, mondjuk nem is 7-8 perces számokkal untatják a rajongót, hanem pofánvágnak, és kész. Vagy a Testament). Itt a Moth Into Flame, a Hardwired, a Lords of Summer és talán még a Now That We're Dead igazi hamisítatlan Metallica szám, tényleg időutazás, annyira kellemes. De a többi kuka, töltelék, állandóan bele kellett pörgetnem, mert mind sablon: riffelgetés, dzsi-dzsi, dzsi-dszi, aztán valami szöveg, normális refrén sehol, csak "bemondja" James a szám címét, a végén egy gitárszóló (felejtős mind), még kicsit egy versszak, aztán 7 perc eltelt. Unalom. A basszusgitárt észre sem vettem a lemezen, teljesen jellegtelen. És igen, érezni az "üzlet"-szagot, a marketing előtérbe kerülését, a sok videóklip, némelyiket egy gimnazista jobban megcsinálta volna, annyira gagyi. Ezen dolgoztak 8 évig? Akkor nagy a baj. Csak egy másik mostani thrash lemez egyik számát érdemes meghallgatni, hát ég és föld, mind hangszerelésben, mind énekben (2:47-nél), mindenben: youtu.be/GVYl_hiD1oQ
És hát ők is '82-ben alakultak, "egyívásúak" Hetfield-ékkel. Szóval a lényeg: 8 évhez képest ez egy nagy semmi. Sajnos, mert a Hardwired, amikor kijött, azt mondtam: végre!!! De nem véletlenül volt a 2 legjobb szám "beetetésnek" kiválasztva, ügyes húzás, de egy igazi rajongónak nem 2 szám egy album, nem is 4.

saszi11 2016.11.18. 23:17:00

Attól , hogy neked még nem tetszik , nem jelenti hogy rossz is. Teljesen mindegy hogy mit szerettél, mit nem. Ez a kritika egy rakás szar.

2016.11.18. 23:18:18

@saszi11: Köszönjük, tele van nyomos érvekkel a hsz-od, csak így tovább. :))

saszi11 2016.11.18. 23:20:41

több igazság van benne, mint az írásodban

saszi11 2016.11.18. 23:26:14

mi az hogy thrash lemez? Miért kellene nekik bármilyen skatulyába beleférni? Nagyon megálltál az idővel, ha még annak tekinted a Metallicát. Ilyen elvárásokkal teljesen felesleges is meghallgatni, főleg írni róla. Ráadásul teljesen hülyeségeket írsz a dalokról. hallgass Testamentet oké. Jó zene, bár egy momentumra nem emlékszem róla. Vagy Megadethet, de ehhez abszolute nem értesz. Mert ami lassú az unalmas?

2016.11.18. 23:52:35

@saszi11: Ne is törődj vele, hogy épp ma nyilatkozták Hetfield-ék, hogy szerettek volna egy igazi thrash lemezt végre készíteni. De nyilván Te jobban tudod náluk is, ugye, hogy ez nem az? Megírod nekik, hogy hé, fiúk, megálltatok az idővel! Haha!!! Kapjál már a fejedhez Ja, én ehhez nem értek, ok. Csak 30 éve hallgatok ilyen zenét, mondd csak, Te mikor kezdted? Tavaly? :D
Lassú? Ki írt ilyet? Legalább azt tudnád, mire válaszolsz... istenem....

saszi11 2016.11.19. 00:01:48

tudod, az hogy mit hallgatsz semmit nem jelent, nem is érdekel. mintha azzal dicsekednék, mennyire tetszik egy festmény, akkor azt gondolnám, hogy az én érdemem is. Erről a lemezről hülyeségeket beszélsz. Amúgy elárulom a Mastert a kiadása idején vettem meg lemezen, ettől még nem gondolom, hogy jobban értenék hozzá bárkinél. Viszont utálom azokat az arcokat, akik lemondanak valamit, csak mert nekik nem jön be. Attól még lehet jó, hogy nem a te ízlésed alapján írták. Aíok a dalok, amiket lemondasz, ugyanannyira jók, mint amiket lemondasz. Csak nem a te stílusod.

saszi11 2016.11.19. 00:03:05

mint amiket dicsérsz akart lenni.

2016.11.19. 00:18:06

Ja, hogy akkor most mégis thrash lemez? :) Miért is kellene dicsérnem valamit, ami nem jön be? Nem igazán értem a logikádat. Ha nem jön be, nem tetszik, megvan az oka, miért nem. Én legalább leírtam, megindokoltam. Te meg jössz állandóan ezzel a "hülyeségeket írsz" szöveggel. Ja, hogy nincs érved, indokolni nem tudod, csak szerinted jó dalok, mert "csak". Értem. Szerintem én kérek elnézést, ha nem tudok ilyen őrülten kemény indokokra már többet válaszolni. (a lemez az én stílusom, mert a thrash műfajt szeretem, szóval megnyugodhatsz, meg tudom bőven ítélni, melyik dal jó, melyik nem, indokoltam is, ellentétben veled) Minden jót!

Kútmester 2016.11.19. 00:59:32

Nem lett ez rossz album. Van rajta 5-6 szám ami elég jóra sikerült a többi valóban töltelék.
Idén pedig eddig a Sodom tette le az asztalra a tökéletes albumot.
Jövőre meg várom mit kreál a Kreator.

saszi11 2016.11.19. 10:51:31

Nem egy stílus létezik a vilàgon. De làtom szàmodra igen. Azért nem tetszik neked a többi, mert màs stílusban írodott. Ha körbenézel a neten ràjössz, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek tetszik a lemez.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 10:53:07

@nemethattilathval:
Szerintem kell a változás és nem várhatjuk el ,hogy mindig ugyan azt a lemezt készítsék el ami valamikor szíven ütött minket. A Master of Puppets jó, de például a Kill Em All soha nem jött be nekem. Most ott tartanak ahol, látszik, hogy az olyanokat is kiakarták elégíteni akik az ős thrash megszálottjai és az új generációt is...Nincsennek könnyűhelyzetbe a Thrash csapatok.
A linkelt Death Angel is jó, de nem kifejezetten az adják ők sem amit a 90-es években csináltak, az új albumról egy szám van amiért előveszem őket és ennyi.
Az új Slayer lemez szerintem gyalázatos,..kár volt, gyenge darálás az egész...kuka,...szószerint a mély akciós polcokon látom a médiaban, a kutya nem veszi.
A lemez nem 8 évig készült,...:) Hanem nyolc év után jelent meg az utolsó albumtól számítva.
A jelenségről még anyit igaz nem thrash csapat ,de ott van az Iron Maiden az utolsó albuma, több szempontból pofáncsapott minket mert annyira más,...mégis ma már a szerettet Maiden albumaim közé sorolom.Így vagyok a Metallica Hardwired albummal is kb.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.11.19. 16:13:16

@kingdom: Persze hogy az akciós polcokon látod a médiaban. Az internet korában már szinte alig vesznek az emberek CD-t.

A.Taylor 2016.11.19. 16:19:24

A cikk írója leszögezte, hogy szubjektív vélemény alapján közölt. Innentől fogva nem értem a lehúzó kommenteket. Elég gáz lenne, ha minden cikk a csöpögésről szólna. Nem mellesleg van abban igazság, amiket leírt.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 16:49:21

@FigyL.M. 1 ideYEeeah:
Bocs, elfelejtettem írni ez itt Németország és akciósan már akár filléres cuccnak is tekinthető :)
Itt nincs letőltés mert, mindenki megveszi azt a lemezt amit akar, havonta akár egy tucatot is a teljes árán, nem probléma...Szóval a Slayer lemezes story-m ennek fényében nézd :)

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.11.19. 18:22:29

@kingdom: Nekem pedig bejön az új Slayer. Biztos túl sokat rendeltek belőle Németországba, mint máshova. Most meg rajtuk maradt. :)

2016.11.19. 19:39:36

@saszi11: egyre tisztább a logikád :D Szóval az a jó lemez, ha körbenézek a neten, és ha azt látom, sokaknak tetszik. Aha....Több milliárd légy szereti a tehénfost, így akkor az a legjobb étel, ugye, barátom? Jó étvágyat hozzá! :) És még sok ilyen iszonyatosan éles következtetést, please... (facepalm)

saszi11 2016.11.19. 21:09:37

Felesleges veled vitatkozni. A Master óta az első olyan Metallica lemez, amit imádok hallgatni. Hogy mit írsz, az a te problémád. Ne hallgasd, van ezer más zene. attól még egy fantasztikus alkotás.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 21:17:04

@nemethattilathval: Ne érts félre, a Slayert nem vetem meg ,de hiányzik az új albumból valami. A korábbi albumok rendben.Talán Jeff hiánya miatt , nem tom. Maradjunk annyiban,hogy izlések és pofonok. Most olyasmin ment a vita ami valójàban okafogyott. Nem várható el ,hogy mindenki szeresse azt amit mi. Azt sem hiszem, higy egy albumot egy korábbihoz kell hasonlítani bármelyik zenekar legyen is.
A németek már rég nem kockák, az a generáció már kihalóban van. Ma simân csak hülyék,képtelenség velük azonosúlni , tisztelet a kevés kivételnek.
A legális oldalakról való fizetős letőltés természetesen rendben van. De péld itt Bw tartományban a szolgáltató figyeli a média tartalmú letőltéseket és forrásukat. Ha ismeretlen kétes oldalról töltesz, automatice küldik az alap 800 € csekket az erre kúlön szakosodott Waldorf ügyvédi irodán keresztűl,... vagy kifizeted vagy futsz egy jogi hercehurcát. De mint említettem ők eddig nem mennek el mert egyszerűen megveszik habozás nélkül a cuccot.Még az esetleges rossz vásár is belefér. Úgy gondolom többnyire a külföldiek szívják csak meg a tájékozatlanság miatt.
Nem akarom elkiabálni,Idő kérdése és otthon is ráállnak a dologra és megszünik az önfeledt töltögetés. ;)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 21:27:27

@nemethattilathval:
Abban egyetértek még ,hogy a lustasák és nem hajtja őket az a tűz már ami a Master of Puppets albumnál. De ez akkor is minőségi darab lett most. Na jó a borító terv speciel nekem nem tetszik, meg a delux harmadik lemeze tök fölösleges üzleti húzás volt +2€ felárért,persze csak erre rakták rá a mocsokokok a Lord of Summer- no de se baj belefér. Legközelebb ugy is csak 2024 ben veszünk Metallicát ;)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 21:35:40

@nemethattilathval:
Bocs a helyesírási hibákért, de telóról tudtam csak válaszolni és nehezen megy a pötyögés.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 21:42:54

@Kútmester: Hát a Kreator sem az a Kreator már ami volt 30 éve és amit rongyosra hallgattunk a haverokkal az MK29 -en :) Ettől független lehet,hogy jó lesz.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.19. 21:45:12

@FigyL.M. 1 ideYEeeah:
Amit fentebb írtam részben neked is ment, már ami a Slayert illeti.

Kútmester 2016.11.19. 22:17:45

@kingdom: Pont ma jött ki az első daluk itt az RS-en. Ha a többi is hozza ezt a színvonalat, akkor szerintem egy újabb szuper albumra számíthatunk. rockstation.blog.hu/2016/11/19/gods_of_violence_itt_az_uj_kreator_cimado_dala_es_a_hozza_keszult_video#more11973012

saszi11 2016.11.20. 01:03:11

én nem akarok vitázni. egyszerűen tetszik ez a lemez, neked meg nem. ettől még nem lesz jó vagy rossz egy produkció. Hatalmas Rush rajongó vagyok, de nekik is van olyan lemezük, amelyet nem tudtam befogadni. ettől még nem rosszabb lemez, mint a többi. Csak én nem értem.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.11.20. 14:41:19

@nemethattilathval: Ok,...de szerintem Jeff kirakásával nem hiszem,hogy sokan egyetértenének, tudott valamit azé az a koma.
A VPN-nek utána nézek.
A Hardwired első Cd.-je koppra bejön az elejétől a végéig. A második CD.-é n van némi lanyhulás, de összeségében jó lett. A harmadik lemez valóban felesleges és csak a Lord of Summer viszi a lemezt, a többi töltelék. De ismétlem összességében bnqagyon jó lett. Nem egy hűűű azta mindenit kategória, de jóóóó.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum