RockStation

Mi járhat a zenészek fejében?

2016. április 17. - theshattered

1280x720.jpgDe tényleg, mi? Erre a kérdésre keresték a választ a MetalSucks emberei, akik össze is dobtak néhány kördiagramot pár nevesebb zenész feltételezett gondolatvilágáról. Reméljük, nem szükséges külön kiemelni, hogy némi humorérzék szükségeltetik a most következő összeállításhoz. A képeket az angolul nem, vagy csak kicsit tudó olvasóink számára természetesen magyarosítottuk. Ha esetleg lenne bármilyen további ötletetek ebben a témában, szívesen látjuk őket!

Tovább

Ilyen családiasba nyomta a Metallica...

matallica-last-photos-from-2014.jpegMegosztásra került az a két nappal ezelőtt készített felvétel, ami a Metallica április 16. - án megejtett fellépését rögzítette. A californiai Berkley - ben kis nézőszám előtt, szinte családias hangulatban színpadra lépő zenekar tiszteletadásul adta be ezt az exkluzív bulit, a Record Store Day apropóján. Rasputin nevű klubban készült felvételt pedig itt egészében meg is tekinthetitek, a hajtás után.

Tovább

Így nyomta Angus Young a Guns N' Roses-ban

angusyounggunsnroses.jpg

Ugye azt már ma reggel óta tudjuk, hogy Axl Rose száll be a hátralévő bulikra az AC/DC-be a menesztett Brian Johnson helyett, de hogy Angus Young is beszálljon a Guns N' Rosesba az már tényleg a csoda kategóriája. Na persze ez egy rövidebb beugrás volt, hiszen a Coachella fesztiválon fellépő Guns N' Roses koncert közben előkapta az AC/DC egyik klasszikus dalát, a Whole Lotta Rosie-t, amibe az AC/DC gityósa Angus Young is beugrott Slash mellé. Mutatjuk milyen volt.

Tovább

Nézd élőben a Guns N' Roses Coachella Fesztiválos koncertjét ... 15 percig

axl_slash.jpg

A hétvégén zajlik a Coachella Fesztivál első etapja. A fellépések nagyrészét élőben lehet nézni, a mai nap headlinere pedig a Guns N Roses lesz. Mondjuk abban biztosak voltunk, hogy az ő fellépésüket nem lehet majd megtekinteni, de a zenekar menedzsmentje ennél jobb fej volt egy árnyalattal. A magyar idő szerint 9.40-kor kezdődő koncert első 15 percét alább lehet nyomon követni.

Tovább

Hivatalos: Axl Rose ugrik be az AC/DC mikrofonja mögé a turné hátralévő koncertjein

Brian Johnsontól végleg megválnak

acdc_axl.jpg

Elsőre ugyan elég nagy képtelenségnek tűnt, mégis valóság lesz belőle: Axl Rose a Guns N Roses énekese ugrik be a hallásproblémákkal küzdő Brian Johnson helyére az AC/DC-be. Sőt nagyon úgy tűnik Brian Johnson énekestől végleg megválnak.

Tovább

Karma To Burn, Sons Of Morpheus, Buso Von Cobra, Red Swamp @ Dürer Kert 2016.04.10.

Az éves karma égető zsinat

0karmatoburn2016_51.jpg

A Karma To Burn szinte hazajár Magyarországra, amit a legkevésbé sem sajnálunk. Voltak még az eredeti felállással, duóban, most pedig új ritmusszekcióval. A Will Mecum vezette instrumentális stoner trióba –hála a magasságosnak- nem nehéz tehát belefutni, kihagyni meg egyáltalán nem érdemes.

Tovább

A 10 legjobb káromkodásmentes Slipknot-dal

Amit még a kerti partikon is nyugodtan berakhatsz

top10_slipknot.jpg

Milyen furcsa egy témakör, ugye? A Teamrock.com szerkesztői valamiért mégis úgy gondolták, hogy ennek a listának olyan szintű létjogosultsága van, melyet mindenkinek látni kell. Hiszen ki ne vágyott volna arra a pár nyugodt percre, amikor nyáron egy sörrel a kézben a kertben el lehet lazulni egy jó kis Slipknotra. Csak azok a csúnya káromkodások ne lennének...

Tovább

Legendák, nagy visszatérők és friss produkciók

Új nevek az idei Szigetre

sziget2015.jpg

A Sziget legfrissebb bejelentésének sorában ott a friss lemezével érkező Skunk Anansie, a nagy fesztiválkedvenc a Die Antwoord vagy a Grammy-díjas elektronikus zenész, Afrojack is. A fesztivált a legendás Ramones egykori dobosának bandája nyitja, aki Marky Ramone 40 Years of Punk Rock címmel ünnepli a műfaj évfordulóját és fergeteges bulival állít majd emléket egykori társainak. Természetesen a friss, izgalmas produkciókból sem lesz hiány idén, ezt a vonalat képviseli DVBBS, Zedd, Carnage és Troyboi is, azaz a legkülönbözőbb műfajokban most bejelentett előadók. Miután lassanként összeáll a fesztivál teljes programja, már biztosan állíthatjuk, hogy mindenki talál majd magának kedvenc fellépőt az idei Szigeten.

Tovább

"Mivel mi egy demokratikus zenekar vagyunk, nem akartunk csak egy "akármilyen" albumot kiadni."

Interjú a Textures billentyűsével, Uri Dijkkel

13015228_1048586728548375_5249744330262764748_n.jpg

A múlt heti Amorphis / Textures koncert előtt sikerült pár szót váltani a Textures billentyűsével, Uri Dijkkel. A jó hangulatú beszélgetés közben természetesen volt szó az új lemezről is, de szóba került az is, hogy miért épp a billentyűs hangszerek mellett tette le a voksát a hollandok szintise.

Tovább

Ukrán metal az arcodba!

Itt a Jinjer új dala videóval megspékelve

13002568_1157087704316101_366049978450580863_o.jpg

A női énekessel büszkélkedő, durva metalt játszó ukrán Jinjer zenekar hamarosan nálunk is tiszteletét teszi. Egészen pontosan MÁJUS 20-án játszanak a hazai The Tumor Called Marla társaságában a Dürer Kertben.Na, de az ukránok addig sem tétlenkedtek, forgattak egy klipet az egyik új dalukhoz. Itt a Words Of Wisdom némi képi anyaggal megsépkelve.

Tovább

Do not Cover - Tribute helyett Punk Metal a Godgiven-től

godgiven_sajto_csoportkep.jpg

Napokon belül megjelenik a budapesti Godgiven harmadik EP-je Out of Box címmel: "Nyálas-slágeres anyagot ígértünk, aztán persze már megint punk metal lett a dologból... Az április második felében megjelenő harmadik, "Out of Box" című EP-n persze már tudatosan mentünk tovább a megkezdett úton: egy kompromisszum-mentes, zajos, punkos kislemez lett az eredmény, mocskos, nyers megszólalással és provokatív szövegekkel. Semmi sallang, vagy polír, csak minden ami ösztönösen jött!"

Tovább

Get High - Itt egy új dal és videó Rob Zombie-tól

rob_zombie_get_high_video.png

Április 29-én új albummal jelentkezik Rob Zombie. A The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenserről most itt a második új dal, amelynek címe Get High és egy faszányos kis videót is kapott. Rob Zombie az eddig legjobb albumának tartja a korongot, melyen zenésztársai ismét John 5 gitáros, Piggy D basszer és Ginger Fish dobos voltak, a produceri székben pedig ismét Chris „Zeuss” Harris ült.

Tovább

MAG - Új EP a debreceni instrumentális progmetal csapattól: Disappear

Rajta egy Metallica-feldolgozással

mag.jpg

A debreceni instrumentális progresszív metal zenekar a 2013-as Systematic Disorder lemez után három évvel adta ki új EP-jét, Disappear címmel. Az anyagon két saját dal mellett egy idén harmincéves Metallica-klasszikus, az Orion feldolgozása is megtalálható. A felvételek a hajdúszoboszlói RockSpa Studioban készültek.

Tovább

„Szerintem a zenei színtér és a zene is egyre jobb lesz: jobban elérhető, és több ember számára hozzáférhető”

Interjú Tommy Victorral, a Prong énekes-gitárosával

prong_2016_img_1486.JPG

Minden szempontból a lehető legszerencsésebb csillagzat alatt jött össze a második hazai Prong koncert. A súlyos hangzású, egyben kísérletezős metal muzsika egyik alapbandája régen látott erős felállásban működik, és az év elején megjelent tizedik albummal ismét sikerült elérnie a régi klasszikus lemezek szintjét. A buli, ahogy már beszámoltunk róla, fenomenális volt, és nem maradt el előtte az újabb beszélgetés sem a „góréval”, Tommy Victorral.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum