RockStation

Januári megjelenések

2016. december 31. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

A december végi kajakómából azért lesz ami felébresszen minket. Hála az égnek, tesszük hozzá. Örülhetnek a thrasherek, jön az új Sepultura és Kreator lemez, a progrockerek a Pain Of Salvation és a Blackfield lemezeinek örülhetnek. De lesz itt lemeze szupergruppnak, lesz csajos szimfonikus metál ésatöbbi. Alább lehet szemezgetni a kínálatból.

Tovább

10 jóféle rock és metalvideó, amik miatt jó lesz visszaemlékezni a 2016-os évre

puscifer.pngA 2016-os évben szerencsére született egy-két igazán jó rock / metallemez. Ezekhez pedig szerencsére, nyilván ki-ki a támogatásoktól és egyéni lehetőségétől függően, igyekezett kisfilmeket is forgatni. Persze, ahogy a lenti listán is előfordul (de hát ilyen ez a promóció), tavalyi korongokra is készültek videók, melyeket egyszerűen nem hagyhattunk ki. Következzen tehát egy kisebb csokorra való ezekből az idén bemutatott rövidfilmekből. Természetesen szubjektív listáról van szó és ahogy a 8000 idei lemezt, úgy a több száz, neadjisten' több ezer ezévi klipet sem nyálaztuk végig, de reméljük, azért elnyeri majd a tetszéseteket.

Tovább

Gyorsétteremben csapatta a hardcore banda

cluck-u-hardcore-show.jpgHa csárda, akkor cigányzene. Ha söröző, akkor rockzene. Ha gyorsétterem, akkor... hardcore? Látjátok, Amerikában ez is megeshet! A Drawn Out nevű HC zenekar fogta magát és lekötött egy saját szervezésű bulit a Cluck-U Chicken New Jerseyben található egyik éttermébe és odapirítottak neki. Hogy hogyan is sikerált' a mutatvány? Így!

Tovább

Vince Neil piálása visz egy kis színt az új amcsi TV showba

motley_nova.jpgOh, Amerika! A végtelen (?) kreativitásból eredő szemét otthona, melyből azért néha egy-egy kisebb fényes gyémántdarab is ki tudja buktatni parányi buciját. Ez a műsor, hát, még nem tudjuk eldönteni, melyik szelete lesz ennek az aránytalan kupacnak, de azt már tudjuk, hogy Vince Neil iszogatása talán egy kis fényt visz az egyébként elég furcsa buliba. (Fotó: Máté Évi)

Tovább

Turnéra indul a Dio hologrammal megspékelt Dio Disciples

dio.jpgAz megvan, amikor az idei Wackenen Ronnie James Dio elénekelt egy pár dalt? Aki tudja, miről van szó, nyugtassa meg a többieket, hogy nem hülyültünk meg, egyszerűen csak a hat éve eltávozott énekes hologramja szolgáltatott némi extrát az egykori zenésztársaiból álló Dio Disciples aznapi koncertjén. A muzsikusoknak annyira bejött ez a fajta látható/hallható playback, hogy ezt a soron következő turnéjukon állandó elemként is be kívánják vetni.

Tovább

Előjött a próbaterem sötétjéből a Decadence, lesz lemez is

decadence_2016.jpg

December 23-én másfél év után (!!!) koncertezett újra a karcagi Decadence, hol máshol mint Karcagon a HEMO-ban. Itt már hallható volt a jövő évre tervezett Téveszmélet című első magyar nyelvű anyagukról néhány dal! Annyit előre bocsájtunk a lemezzel kapcsolatban, hogy egy különleges témát jár körbe, kicsit sötétebb, kicsit durvább, kicsit agyalósabb lesz mint az eddigi szerzeményeik, de a dallamos motívumokat szintén fel lehet majd benne lelni.

Tovább

Májusban Budapesten játszik Phil Rudd

phil_rudd_2016.jpg

Az AC/DC legendás és legendásan balhés dobosa dobosa május 7-én Budapesten játszik. Phil Rudd Head Job című szólólemezével és AC/DC klasszikusokkal érkezik Budapestre. Aki spórolni szeretne, január 1-ig még beszerezheti az Early Bird jegyét. Budapesten a Wave lemezboltban és a CD Pincében, online pedig a tixa.hu felületén találjátok meg a korlátozott számú belépőket. Ezt a gigaslágert biztos, hogy eljátssza a mester .... 

Tovább

No Lives Matter - Itt egy új Body Count dal részlete

body-count-2016.png

Márciusban a Century Media gondozásában jelenik meg az Ice-T nevével fémjelzett Body Count új albuma Bloodlust címmel. A zenekar a napokban a No Lives Matter című dalra forgatott videót. A forgatásról a frontember twitterére töltött fel egy rövid részletet, így a dalba is fele tudtok fülelni egy rövid idő erejéig.

Tovább

Ezért metal dolog amerikai talkshowkat nézni

guitar-battle-640x360_122320101041_0.jpgAz amerikai beszélgetős showműsorok színvonala, akárhonnan is nézzük, magasan a magyar... "hogyishívják" talkshowk felett van. És ezt nem csak azért mondjuk, mert ahogy lentebb is látható, különböző rockerkedések is elő-előfordulhatnak, hanem mert ott ténylegesen értelmes vendégek osztják meg gondolataikat a nagyvilág ügyes-bajos dolgairól. A lent látható, egyébként a Metalinjection által összegyűjtött "csomagban" olyan arcok jelennek meg, mint Gwyneth Paltrow, Margot Robbie, Ryan Adams, a Metallica és Jack Black, szóval lesz min csámcsogni így az év vége felé.

Tovább

10 jövőre megjelenő rock/metal album, amit már nagyon várunk

new-release-report.JPG

2016 sem volt éppen gyenge év a rock és metalzene világában, de ahogy elnézzük, 2017-ben sem fogunk egyáltalán unatkozni. Olyan nagyoktól várható friss termés, mint a Tool (?), a Mastodon, a System Of A Down, vagy Marilyn Manson és még hol a lista vége! Ezekből a lemezekből szedtünk össze párat, lássuk, milyen várhatóan erős anyagok jönnek ki a jövő évben! Ki kell emelni, hogy ez javarészt csak a mainstream vonulat, a jéghegy csúcsa...

Tovább

MTV Headbanger's Ball Tour: Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm, Unearth @ Budapest, Barba Negra, 2016.12.19.

Minden jó, ha a vége hó

mtv_h_4.jpg

Fura jószág az élet. Fura a kislányom betlehemes színdarabja után metal koncertre indulni. A díszes pulóver alatt haveri rockzenekar pólója lapul. Ezek már nem azok az idők, amikor leutazva a Csörge-tói rockfesztiválra az első nap elvertük összes pénzünket, mondván: majd csak lesz valahogy.

Tovább

Így énekelte fel Corey Taylor a dalát az új Korn-lemezre

coreytaylorkornmakingdifferent_638.jpg

The Serenity Of Suffering címmel október végén jelent meg a Korn legutóbbi stúdióalbuma, ami még szerintünk is jól sikerült. Azt is biztosan sokan tudják, hogy az A Different World című dalban a Slipknot énekese Corey Taylor vendégeskedik. A dal felvételeiről tudunk mutatni most egy stúdiós videót a tovább után.

Tovább

Jótékonykodott Eddie Vedder a Pearl Jam frontembere

PJ 2013.pngA Pearl Jamről és úgy egyébként a frontemberükről, Eddie Vedderről már jó ideje tudni, hogy nem csak a saját boldogságukra verik el az idők folyamán (egyáltalán nem érdemtelenül) összebazsevált zöldhasúikat, hanem sokakkal ellentétben mindazt jótékonysági célokra is beáldozzák. A következőkben két, egészen friss eset következik, melyek után még jobban erősödni fog bennünk a tény: ezek a srácok megdolgoznak a becsületükért.

Tovább

Már majdnem felépült Jim Root

0slipknot2015_24.jpgA metalszakma nem feltétlen van jó hatással az egészségre és itt nem csak a májenzimek eseti, illetve konstans megtöbbszöröződéséről van szó. A csontok és ízületek ugyanúgy megsínylik a folyamatos terhelést, elég csak Tom Arayára, vagy cikk alanyának kollégájára, Corey Taylorra gondolni. Egyértelmű, hogy előbb-utóbb bemondják az unalmast a széjjelnyírt szerkezeti elemek, így talán nem túl meglepő, hogy Jim apánknak is a nyaka krepált be. Már javulóban van a helyzet, de beszéljen erről maga a húrnyűvő.

Tovább

Februárban érkezik az új Suicide Silence-lemez

suicide-silence-2016-1024x736.jpg

A Nuclear Blast Entertainment gondozáséban február 24-én jelenik meg a Suicide Silence, a zenekar nevét viselő új albuma. A deathcore brigád, melynek új albumán állítólag 70 %-ban tiszta ének lesz hallható a legendás Ross Robinson (Korn, Limp Bizkit, Slipknot) producerrel dolgozott, a keverést pedig Joe Barresi (Kyuss, Tool) végezte. Az első single minden valószínűség szerint a Doris című szerzemény lesz a lemezről, valamikor januárban. Az ének mellett Dan Kenny basszer szerint zenei változások is lesznek az eddig megszokottakhoz képest. Dallista és albumborító alább.

Tovább

Gyűjtöd a ritkaságokat? Vegyél egy Layne Staleyvel készített demószalagot!

laynewearingsunglasses.jpgEladásra kerül a 40 Years Of Hate egy korai felvételeit tartalmazó szalagja. A zenekar annak idején annak a Layne Staleynek volt az egyik projektje, aki később az Alice In Chains által írta be magát a rocktörténelembe. A bandának a későbbi AIC gitáros, Jerry Cantrell is tagja volt, de ezen a szalagon nem hallható a játéka.

Tovább

Márciusban érkezik az új John 5 album!

sotw.jpgSeason Of The Witch címen fog a boltokba kerülni az egykori Marilyn Manson gitáros, a jelenleg Rob Zombie mellett munkálkodó John 5 legújabb szólólemeze. Ez az album már a második lesz, amit teljes zenekarral készít, akik The Creatures néven kerültek be a köztudatba. A március 3-án megjelenő CD-ről egy előzetes is napvilágot látott, itt, lentebb azonnal csekkolhatjátok is!

Tovább

The Dead Daisies, The Answer @ Bécs, Szene, 2016.12.19.

Évzáró buli

tdd_4.jpg

Na, erre az eseményre megmozdult a nép rendesen! Abszolút teltházzal ment a buli, és a jelenlévők jelentős hányada magyar volt. Utóbbi ténnyel nyilván nem mondok újat, rendszerint ez a helyzet a hazánkat elkerülő jelentősebb koncerteken a szomszédban, most azonban a honi zenész szakma képviselői részéről is megkülönböztetett figyelem övezte az illusztris egyéniségekből álló The Dead Daisies fellépését.

Tovább

Így sem hallottad még az Offspring klasszikusát

steve_n_seagulls_2016.jpg

A finn bluegrass banda a Steve'N'Seagulls elég szép kis népszerűségre tett szert az utóbbi két évben köszönhetően hangulatos rockfeldolgozásaiknak, melyekből már a második nagylemeznyi anyagot adták ki a közelmúltban.A Brothers In Farms című lemezen kapott helyett a The Offspring örökérvényű klasszikusának a Self Esteemnek a feldolgozása is, melyet alább csekkolhattok le.  

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum