RockStation

Itt az első előzetes az új Adrenaline Mob albumhoz

2017. április 30. - theshattered

amob17.pngJúnius 2-án jelenik majd meg az Adrenaline Mob új lemeze, a We The People. Erről került nyilvánosságra az első szerzemény, a King Of The Ring, ami történetesen nyitja is majd a korongot. A lemezről korábban már elhintettük egy-két infot, amit ITT találtok.

Tovább

Hajjal megkoronázott rock and roll - Meg a csőre töltött pisztolyok hat óránál

dad44d54-cf9a-4cd5-b1a8-de8587524dff.jpgNem könnyű boldogulni egy olyan világban, ahol a kőkemény tények ropogva feszülnek egymásnak. Esetünkben ugyanis létezik olyan jogerős állítás is, hogy csak az ész a fontos és nem a haj. Miközben mások eskü szövege viszont pont úgy szól, hogy: Csak a hosszú haj meg a hülye zene! Ha azonban vesszük az első állítás reciprokát, akkor azt pontosan úgy írhatjuk fel a szabály szerint, hogy csak a haj a fontos, nem az ész. Ezzel pedig a két tényt azonnal olyan közös nevezőre hoztuk, hogy azok akár együtt is lehelhetnének csókot a kamerába. Ahogy a nyolcvanas évek azon csókot lehelő zenészei is, akik leginkább saját hajukkal koronázták meg a rock and roll muzsikát és bár közös nevezőt a dögös zenész és az öltöztethető hajas baba között ők is teremtettek, a legnagyobb matek varázslat részükről mégis az volt, mikor a csőre töltött pisztoly csövével megtalálták a hatost a képzeletbeli óra számlapján a szűk cicanadrágokban. De hogy kik is voltak azok, akiknek istencsászár frufruját a rágógumi pufogtató kis csajok arcába fújta akkoriban a szélgép, azt ebből a cikkből simán levághatjátok.

Tovább

Amateur Sketch - Itt egy új dal a júniusban érkező Municipal Waste lemezről

municipal_waste_2016.jpg

Slime And Punishment címmel június 23-án a Nuclear Blast kiadásában érkezik a richmondi old school thrash/crossover nagyágyú, a Municipal Waste új nagylemeze, a 2012-es The Fatal Feast (Waste in Space) folytatása. A Tony Foresta vezette  a minap közzétette az első új dalt a lemezről, melynek címe Amateur Sketch. A frontemberrel egyébként nemrégiben interjút is készítettünk, amit ITT olvashattok.

Tovább

Song On Fire - Itt egy új dal a Nickelbacktől

nickelback_2017.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük a Nickelback kilencedik stúdióalbuma, a 2014-es No Fixed Address folytatása, Feed The Machine címmel érkezik majd június 9-én. A zenekar a címadó dalt, valamint az arra készült posztapokalitikus videót már korábban bemutatta, alább pedig itt a második tétel a Song On Fire, amihez dalszöveges videó is van.

Tovább

KOLLÉGÁNK HORROR-KRIMIJÉT ARANYKÖNYVRE JELÖLTÉK!

villax_richard.jpgAz a tisztesség érte a nálunk írogató viliricsit, alias Villax Richárdot, hogy mindjárt első kötetét, a „hungarohorrornak” definiált Fanyűvők (Nemzeti jeti) címűt jelölték a 2017-es Aranykönyvért folyó küzdelemre.

Ricsi azt kéri szépen, hogy akik szívesen olvassák beszámolóit, nyomjanak egy szavazatot könyvére! Akiket pedig idegesítenek kritikái, őket is erre biztatja, hiszen ha sok szépírói feladata lesz, még ennyit se tud majd ide írni. 

Még egy kis biztatás: a szervezők bazi sok (valóban) értékes nyereményt sorsolnak a szavazok közt, sőt, úgy tűnik, az online könyvesbolti bónuszokat két kézzel szórják. A „magyar könyves Grammy” első fordulójára május 2-áig fogadja a rendszer a szavazatokat, egy pofon egyszerű regisztráció után. Legegyszerűbb a jobbra fent található „listaoldal” gombra való klikk után rákeresni a könyvre (Villax: Fanyűvők). Szavazni tehát itt lehet. (Fotó: Pászthy Dávid)

14 szexi rockdal

steven-tyler-performing-2014-billboard-650.jpgItt a tavasz, dagad a... jó, ennyi elég is a vulgáris kifejezésekből. Igaz, hogy az elmúlt héten, hetekben nem igazán jutott ki a randi-pozitív időjárásból, de azért a tavasz csak a megújulás, a szerelem és ehhez hasonlók időszaka. Ilyenkor tombol a romantika, amihez nem árt némi aláfestés. Ebből az apropóból szedtünk össze pár gitáralapú, a témához kapcsolódó nótát, némileg kiegészítve az eredetileg Teamrockos listát. További tippeket természetesen szívesen látunk!

Tovább

Tankcsapda / Reload / Pennhurst @ Papp László Sportaréna, 2017.04.28.

Adta az ég

0t_15_eredmeny.jpg

A Tankcsapda kis hazánk legjelentősebb, legfontosabb és legnépszerűbb zenekara. Nincs olyan rocker, aki ne ismerne fel legalább egy TCS örökzöldet rögtön az első hangtól kezdve. Épp ezért furcsa, hogy ez volt az első alkalom, amikor Lukácsék főzenekarként igyekeztek megtölteni a Papp László nézőterét. Mivel az este majdnem teltházas lett, így elmondhatjuk, hogy egy újabb trófea kerülhet a képzeletbeli polcukra. A Tankcsapda Magyarország Metallicája.

Tovább

Campaign For Musical Destruction Europe Tour 2017- Göteborg

avagy elindult a Lock Up / Power Trip/ Brujeria /Napalm Death turné

napalm-death-logo.jpg

Egy kedves olvasónktól kaptuk az alábbi beszámolót a Campaign For Musical Destruction Europe Tour 2017 göteborgi állomásáról. Hát akkor nézzük, hogy milyen volt a Lock Up / Power Trip/ Brujeria /Napalm Death turné második bulija. Szerkesztőségünk is jelen lesz majd a csehországi Brno-ban, jövő héten, a már teltházas koncerten. Akkor lássuk Hartvig Márton élménybeszámolóját.

Tovább

6/8-ban íródott dalt tett közzé a Blink 182

blink_182_2016.pngMájusban jön ki a Blink 182 tavalyi nagylemezének, a Californiának deluxe verziója, melynek a második lemezén 11 új dal, valamint egy akusztikus újragondolás fog helyet kapni. Hogy miért nem új lemezként nyomták ki az albumnyi extra anyagot, nem tudjuk, de az biztos, hogy jó kis dalok lesznek rajta, úgy, mint az itt hallható 6/8, ami a címnek megfelelő ritmusképletben íródott.

Tovább

"Meglepő" elemek is lesznek az új Dimmu Borgir albumon

dimmu2016.jpgMint ismeretes, nem csak a Forces Of The Northern Night című dupla koncertlemezt fogja idén piacra dobni a Dimmu Borgir, hanem végre-valahára egy új album is a rajongók kezébe fog kerülni. A 2010-es Abrahadabra utódjáról eddig sem lehetett sokat tudni, de a Silenoz által nemrégiben adott interjúval sem leszünk sokkal előrébb.

Tovább

Nézd meg az All That Remains új videóját!

allthatremainsband2015newbassist_638.jpgA veterán katonákat veszélyeztető poszt-traumatikus stresszre kívánja felhívni a figyelmet a legújabb dalában az amcsi metalos All That Remains. A Madness címen a mai napon új lemezt kiadó brigád az album címadójára készített videójában az Ovális Irodára nagyon is hasonlító szobában csapatja, miközben egy volt katona lelki gyötrődését követhetitek figyelemmel.

Tovább

Patinás, fekete és progresszív - Az izlandi Zhrine Budapesten

17553399_1297275403688115_461854370493158742_n.jpgAz izlandi Zhrine mindössze egyetlen lemezzel rendelkezik, ami nagyjából egy éve ilyenkor jelent meg a Season Of Mist kiadónál. A progresszív felfogásban feltolt veretes északi black metal azonban sokak figyelmét felkeltette a banda iránt. A hét számos Unortheta című lemez pedig szépen be is zsebelte a kritikai elismeréseket azoktól, akik az underground zenén is rajta tartják a szemüket. Analógiának a black metal mellett pedig simán ott van a Gorguts is, vagy a velük párhuzamosan a világ másik végén egy tavaly szintén remek lemezt kihozó csapat, az Ulcerate. Az izlandi négyes nyár elején egy tizenegy állmosásos turnét fog majd befutni Európában, aminek lesz budapesti állomása is, méghozzá június 11 - én a Dürer Pinyóban. Amely eseményről ITT tudhatsz meg többet. Ízelítőnek pedig természetesen csepegtetünk zenét is a tovább klikk után.

Tovább

Dying Wish / Dust In Mind / Pain @ Barba Negra, 2017.04.25.

Kis ember nagy zajjal jár

0pain2017_32_eredmeny.jpg

Peter Tägtgren neve jó eséllyel majdnem minden, elsősorban a metal északi szegmenseit szerető zenerajongó számára ismerős lehet. Ha nem a millió és egy általa producertelt lemez miatt, akkor a Hypocrisy, a Lindemann, vagy az éppen a kedd este nálunk járt Pain révén. A turné természetesen a tavalyi Coming Home lemez megmozgatására volt hivatott, így kaptunk is egy jó szeletet a dalcsokorból. De lássuk szépen sorjában!

Tovább

Meglopott tribute bandán segített a Metallica

blistered_earth.jpgSzámos Metallica tribute zenekar van, meg úgy általában tribute zenekar is. Mégis, az, ha egy banda pont a te zenédet élteti, egy különleges élmény lehet, még ha ilyenek közül akár többszáz, vagy ezer is lehet ezen a sárgolyón. A véletlen pedig úgy hozta, hogy James Hetfieldék segítenek az egyik csapaton, a Blistered Earthön, akiknek az egész színpadi cájgját sikerült meglovasítani egy múlt hét szombati buli után.

Tovább

Tiszta szívből death metal - The Lurking Fear először hét incsesen

thelurkingfearband2017_638.jpgAdtunk már hírt arról, hogy az At The Gates énekese Thomas Lindberg új felállásban zenél, amely simán tekinthető egy klasszikus svéd szupercsapatnak, hiszen mellette olyan bandák tagjai nyomják még, mint a Skitsystem, The Haunted és az Edge Of Sanity tagjai. Az év elejétől pedig már íródik az első The Lurking Fear nagylemez, de ezt először egy három számos EP kiadvány előzi hamarosan meg. Ami a Moondawn Records gondozásában jön ki, Per Stalberg producerrel vették fel, a három szám címzetesen pedig a Tongued In Foul Flames, The Infernal Dread, Winged Death lesznek. A májusban érkező kislemez előzetesét pedig kapd el a hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum