RockStation

Fekete zászlót szaggat a szél.... Majdnem jó volt az Auróra jubileum!

2017. július 30. - csigaur

aurora_track.jpg

Mondhatnám, hogy teljesen jól szórakoztam az Auróra Előre kurvák gengszterek jubileumi koncertjén, de mégsem. Vagy legalábbis az elején igen, aztán egyre jobban laposodott a buli...

Tovább

Blink 182 feldolgozás - Sebességfémmel a seggedbe fel

maxresdefault_17.jpgHosszas bemutatást talán nem igényel a Blink 182 és az ő Dammit című szuperslágerük. A kilencvenes évek zenetévéi előtt andalogva, tengernyi tinédzser nyalta végig belülről a fogszabályzóját mikor egy jó óra után ismét felcsendült. Eme dal eljövetelének pedig pontosan idén lett húsz éve. Szóval talán a jubileumi mámor is szerepet játszott abban, hogy ez az örökzöld ismét előkerülhetett. Méghozzá az Oozing Wound feldolgozásban. Aki alapvetően fricskában és füstben, fénysebességgel és a kozmoszban is utaznak, amiért utolsó Whatever Forever albumukat rommá is méltattuk korábban. Viszont, hogy régi slágereinket nem hagyják meghalni és sebességfémmel hozzák a seggünkbe fel, azért még külön jár a pacsi a triónak. Hajts!

Tovább

Cirkuszi lidércnyomás - Az Under első nagylemeze

17757630_2272351862990420_4737302245309096411_n.jpgLéptetek az új megjelenések között. Egy raklap ismeretlen név. Egy oldal, két oldal, három oldal. Aztán ott van valami fasza sötétzöld, ami behúz. A kontúrok először nem igazán kivehetőek. Látom már. Folyik ki valami a szájából. Azt hiszem kábelek. Under. Egy jó bandához pöpec név. Slick. Albumcímnek totál penge. Trió felállás és nem az államokból. Ez egy angol sludge zenekar a stílusmegjelölés szerint. Háromemberes brit, pincehideg sufni doom már volt pár, ami körbeszarta a lelkemet gyalázattal. Az ilyesmire amúgy is mindig tök nyitott vagyok. Ráadásul ez az első lemezük. Megérkeztem.

Tovább

Holt és hamvas - Új Myrkur videó

b091f59f0775dc2fd6d30eddb761036f.jpgA halál közeléből, de mondhatni hamvas az új Myrkur dal és videó. A Dániában született hölgy egyszerre vitatott és elismert színfoltja a mai black metal felhozatalnak. Aki saját alkotásaiban minden hangszert elfoglal, bár koncertjeihez természetesen csatlakoznak be vendégzenészek. Eddig M címmel egy nagylemeze jelent meg. Mely szofisztikált stílusban és dallam gazdag megközelítéssel ugyan, de abszolút követte a főleg az északhoz köthető stílushatárokat. Ezt a két éve megjelent anyagot pedig most újabb stúdiólemez követ, ami a Mareridt címet kapta és tizenegy tételt foglal majd magába. Megjelenni pedig szeptember 15 - én fog a Relapse gondozásában. Akik egy új dalt már korábban feldobtak videócsatornájukra, de ezt követve most megjött az első videó is. Amit a hajtás után találtok.

Tovább

Tíz kiló szar egy öt literes szatyorban - Kemény húrokat pendít az új King Parrot videó

king-parrot.pngTíz kiló szar egy öt literes szatyorban. Nagyjából így fest szabad fordításban az új King Parrot dal címe. Ügyesen utalva a túlcsorduló tartalomra. Amivel az ausztrálok ismét megtudtak tölteni egy dalt. Ami már a következő tíz számos lemezük egyik újabb türhő tétele is egyben. A grincore ötvözetű thrash metált pörgető csapat harmadik nagylemezének címe pedig Ugly Produce lesz és ismét az isteni Phillip kiadójánál, azaz a Housecore istállónál jön ki szeptember 22 - én. A kötelező információk után azonban még kanyarodjunk vissza kicsit ahhoz a tíz fontnyi szarhoz. Ami van, hogy beüt. Mikor a kemény húrokon pendülő alap ténymegállapítást még egy videóval is megstuccolják a kedves szerzők. Ami egy szerencsétlen szexmunkás napi eseménysorozatát mutatja be a porba taposástól egészen a legvégső katarzisig...

Tovább

Élőben debütált egy új The Black Dahlia Murder dal

bd1.jpgAhogy már jeleztük, október 6-án megjelenik a nemrég a hajót is szétkotró The Black Dahlia Murder új lemeze, a Nightbringers. Nyilván az urak el is kezdték a friss anyag elcsepegtetését, mégpedig rögtön a címadó dallal, amely élőben debütált a minap. Mit is mondhatnánk a friss tételről? Pont olyan kellemesen andalító, ahogy már eddigiekben is megszokhattuk tőlük.

Tovább

Kilencperces koncertekhez - A hatos számú Rákosi

15109415_955796551188237_4991774359505519921_n.jpgNagyjából nyolc éve létezik a Rákosi nevű mezőtúri punkzenekar. Akiket az első perctől napjainkig, főleg pincehőmérsékleten lehet fogyasztani az ország különböző pontjain. Voltak és vannak, akik nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Mások azt komálják, hogy keményen felkúrja őket. A zeneiséget tekintve gyors és lassú részek követik egymást. Az ének leginkább ugat. A téma mindig az ugar. Amit jól telefostak. (Fotó: Szabó Ádám László)

Tovább

Apa-fiú program: Corey Taylor fia is beszállt a Stone Sourba

corey-taylor-griffin.jpg

A cím persze kicsit csalóka, hiszen csak egy dal erejéig, de az biztos, hogy az újlemezes, azaz a Hydrogradon megtalálható Song #3-t az ifjabbik Taylor, azaz Griffin dalolta el a Holmdelben tartott csütörtöki Stone Sour buli alatt. A már-már kötelező kamerák ezúttal is kéznél voltak, így megörökítették a vendégszereplést, ha gondoljátok, ti is meg tudjátok nézni.

Tovább

15 idén 25 éves rock- és metallemez

Pantera94.jpg1992-ben bizony jó pár, akár stílusteremtő klasszikus csapott arcon minket. Érezhető volt, hogy egyre szélesedik a gitárzene spektruma, valami nagy robbanást lehetett már szimatolni a levegőben. Nem igazán szeretnénk kiemelni egyet sem a többi felé, de többek között a Rage Against The Machine, az Alice In Chains, a Pantera és hogy a saját környékünkön is szétnézzünk, a Tankcsapda is ekkor rakta le a talán legerősebb lemezét, a többi pedig, ahogy mondani szokták, már történelem. Persze ahogy a többi, így ez a lista sem lehet teljes és minden igényt kielégítő, ahogy mindig, most is szívesen látjuk a Ti javaslataitokat is!

Tovább

Jimmy Fallonnál járt a Slayer

slayer-2015_1.jpgJöhet egy szituációs játék? Ülsz otthon este, zongorázol a szarabbnál szarabb TV műsorok között (habár talán az amcsiknál nem olyan vészes a szitu, mint nálunk) és hirtelen azt veszed észre, hogy az egyik talkshow színpadára (a már nálunk is többször említett The Tonight Show Starring Jimmy Fallon) egyszercsak betoppan a Slayer és elnyomja a Raining Bloodot. Továbbkapcsolnátok? Naná, hogy nem, sőt! De mivel ez már megtörtént, erről csak egy videót tudunk mutatni.

Tovább

Lassú és elegáns - Type O Negative, Seventh Void és Agnostic Front tagokkal köszön be a Silvertomb

20264882_321133891632507_6051017547746333962_n.jpgSilvertomb néven új formáció jött létre, pár ismertebb arc részvételével. Mint például Kenny Hickey és Johnny Kelly, akiket a Type O Negative soraiból ismerhetünk. De Johnny korábban a Danzig dobosa is volt. Míg Kenny és a basszusgitáros Hank Hell a Seventh Void nevű bandában is együtt tolják. Ők hárman egészültek most ki Joseph James ex-Agnostic Front gitárossal és Aaron Jones nevű taggal, hogy együtt zenéljenek ebben az új bandában. Ami az előzetes kikacsintásból borítékolhatóan elegáns lesz és lassú. Vélhetőleg briliáns szólókkal. A kikacsintást magát pedig a következő két percben ízlelhetitek itt, a hajtás után.

Tovább

Saját zúgását követi - Chelsea Wolfe új dala

feature_a.jpgÚj dalával Chelsea Wolfe énekesnő csakis saját zúgó zeneiségét követi továbbra is. Melyre mindig erős hatással volt a doom öröksége, de ilyen tisztán talán még sosem hallottuk, mint a Vex című dalban. Ami egyértelműen metál dal. Utánozhatatlanul komor hangulattal persze. Melyben mégis szárnyal a depresszióból kikapaszkodó életigen, ami túl akar élni egy következő napot. Troy Van Leeuwen és Aaron Turner közreműködésével. Közeledve az énekesnő új lemezéhez, mely szeptember 22 - én jelenik majd meg a Sargent House kiadónál. Természetesen részben a következő új dallal, ami a második publikus nóta már a nagyon komoly falatnak ígérkező lemezről.

Tovább

Youtubeon a Szultán átka - Elérhető a Mastodon koncerten használt kisfilmje

mast2017.jpgAki ott volt a Mastodon júniusi budapesti koncertjén, láthatta, hogy a csapat nem kis látványeffektekkel készült, így a már természetesnek tekinthető fények mellett a háttérvetítések is kitettek magukért. Az atlantaiak nem is szégyellik ezeket a bulikra el nem jutó nagyközönségnek sem bemutatni, így a friss lemezes Sultan's Curse háttérfilmje lentebb meg is tekinthető, átélhető, csodálható.

Tovább

Bombtrack - RATM klasszikus Stone Sour módra

stone_sour_2017_promo.jpgA brit Metal Hammer egy '90-es évekre emlékező különszámmal jelentkezett a napokban, melyhez egy speckó bónusz CD-t is mellékeltek a már említett korszak dalainak különböző stílusú feldolgozásaival. Ezek közül egy, mégpedig a nyitódal a múlt hónapban a Hydrograddal jelentkező Stone Sour tisztelgése a Rage Against The Machine előtt, a kiszemelt pedig a méltán klasszikus Bombtrack lett.

Tovább

Az ötödik gyilkos pergetés - Friss dallal közeleg a következő All Out War lemez

zox9wmv.jpgA Hudson Valley veteránok játéka gyilkos. Mögöttük negyed évszázad. Kíméletlen hardcore / metál kombináció. Olyan felejthetetlen alkotásokkal, mint az Assassins in the House of God, vagy a Into the Killing Fields. Átmozgat, megesz, felajz, lerombol. Akár csak a két éve megjelent Dying Gods kislemez is. Most viszont kész az újabb felvétel. Méghozzá Give Us Extinction címmel az ötödik lemez egyre közelebb. Az augusztusi közepén esedékes megjelenéshez. Az új cucchoz pedig már van előre tolt dal, ami hallható. A nagyon szimpatikus Burn These Enemies. Szakadjálszét gitárokkal. Itt lejjebb. Fáklya rendfokozatban. Az All Out War osztja a parancsot!

Tovább

Láthatatlan ellenség - Már itt is egy új August Burns Red dal!

2017.jpgTegnap már belegyeztük, hogy október 6-án fog érkezni az August Burns Red új lemeze, melynek ezúttal, egyben a dalpremierrel, már a címét is tudjuk: Phantom Anthem. A csapat augusztus 16-án az Oceans Ate Alaska és az Inhale Me társaságában a Dürer Kertbe is ellátogat majd, így már jó eséllyel élőben is hallhatni fogjuk a lenti, marionett babákkal előadott Invisible Enemyt.

Tovább

Megesik, hogy Abbath is elesik

abba666.jpgA szlovéniai MetalDays fesztivál egy frankón feszes, masszív csomaggal készült az idei évre, melynek egyik fellépője Abbath és zenekara volt. Hősünk élvezni is akarta a környezetből adótó természetközeliséget, fel is szaladt a színpad melletti kisebb dombra, viszont visszafelé túllépve a sebességhatárt, sikerült arccal felszántania a placcot. Lehet, hogy nem épp a nap híre, de egy mosolyt megér.

Tovább

Szeptember végén érkezik a Grave Pleasures új albuma

grave_pleasures_2017.jpg

Szeptember 29-én a Century Media gondozásban érkezik a Grave Pleasures második nagylemeze, ami ugye a harmadik, ha a jogelőd Beastmilket is ide számítjuk. A Mat McNerney vezette csapat új lemeze némileg megint megváltozott felállásban Motherblood címmel lát majd napvilágot. Mindenesetre már új dalt is tudunk mutatni Infatuation Overkill címmel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum