RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.18

2018. május 06. - sunthatneversets

alice_in_chains_2018_2.jpg

A heti dalválogatás most is menetrend szerint érkezik. Benne grunge dinoszauruszok, kanadai death metal, indiai utcametal, Mike Patton agymenése és a NYHC nagymesterei

Tovább

Egy akusztikus Stone Sour koncertet esetleg?

coreytaylorliveinlondonteaser_638.jpgMájus 4-én a Stone Sour két tagja, Corey Taylor és Christian Martucci a California Rebellion fesztivál Zippo Session fellépéseinek keretében nyomott egy bő negyed órás akusztikus performanszt. Az egészről készült egy egykamerás, de azért jó minőségű videó (sokszor azért betorzít a gitár), ezt a felvételt lentebb csekkolhatjátok.

Tovább

UGLY KID JOE America's LEAST Wanted @ Barba Negra Track, 2018.04.29.

A jófejség áradása

0uglykidjoe2018_87.jpg

Ha a ‘90-es években voltál tizen / huszonéves akkor az Ugly Kid Joe nevét nyilván nem kell bemutatni, hisz tisztában vagy vele, hogy ez a pár kaliforniai srác annyira pofátlanul és lazán tolta a Rock 'n' Rollt, hogy miattuk nem kapcsoltad ki az MTV-t akkor sem, ha épp nem a Headbangers Ball volt műsoron.

Tovább

Visszatérés a Roadburn bolygóról, második rész

Roadburn fesztivál, Tilburg, Hollandia, 2018. 04.19-22.

roadburn_2018_1.jpgAz első két nap krónikájának végén kínai black metalt és poszt rock világelitet ígértem az olvasónak, de a fesztivál utolsó két napja ennél sokkal többet ígért. Teljes albumokat végigjátszó szettek és alkalmi kollaborációk csúcsra járatva, az európai kontinensen először fellépő zenekarok pedig csak hab a tortán. Alább a Roadburn harmadik és negyedik napjának beszámolója.

Tovább

Reggae In Your Arms - Matt Heafy igen ráér

0trivium2018_20_eredmeny.jpgA Trivium rajongói biztosan jól tudják, hogy a zenekar frontembere, Matt Heafy a turné szüneteiben is aktívan leköti magát. Hol élőben streameli a bemelegítő gitározását, hogy egyszerűen csak cseveg a virtuális közönséggel, hol kockul egy egészségeset még buli előtt, mindig van valami. Az egyik ilyen streamjében épp a Dying In Your Armst rakta át tábortüzes (a cím szerint) reggaes verzióba, ami egyébként egész jó poén lett.

Tovább

Őrültségek huszasfogata - Pete Cottrell újabb legendás riffet forgatott ki

pc.jpgPete Cottrell, ahogy korábban megmutattuk már, a Ten Second Songs által ihletve nekiállt riffek különböző zenekarok stílusába való átültetésébe. A legfrissebb áldozat a Crazy Train lett, amit többek között a Trivium, az Anthrax, a Led Zeppelin és a Dream Theater stílusába is átörökített és amelyek a következőképpen hangoznak.

Tovább

Itt egy újabb dal a David Silveria-féle Core 10-től

core10.jpgA Core 10 mióta létezik, nem kapott egységesen pozitív megítélést. Hiába ül a dobcájg mögött a Korn egykori ritmusmágusa, David Silveria, egyszerűen sosem állt össze a kép, a középszerűnél talán gyengébb témák születtek a tollukból. Most megérkezett az Instrospection című dal, amely ezt a képet hivatott megváltoztatni. De vajon sikerült? Ezt most rátok bíznánk.

Tovább

The Dead Daisies @ Barba Negra Track, 2018.04.27.

Nagyon érzik a rocknrollt

0thedeaddaisies2018_32_eredmeny.jpg

Rohadt tikkasztó, szinte nyárinak tetsző, tavaszi délutánon indultam el melóból, kitörő lelkesedéssel és egy rack dj lejátszóval a kezemben, hogy a The Dead Daisies tegye még füllesztőbbé a péntek estét. Mi mást várhatnék a David Lowy, Marco Mendoza, John Corabi, Doug Aldrich és Deen Castronovo szupercsapattól?

Tovább

Thy Catafalque - Geometria (Season Of Mist, 2018)

Más titokzatok

geometria_1.jpgAz a baj, hogy hiába van már elcsépelve, a Thy Catafalque albumairól nehéz rosszat mondani. Maga a zene különlegessége, az az egyedi hangulat, ami körüllengi, a stílusok kavalkádja mindig a mezőny fölé emeli egy kicsit Kátai Tamás éppen aktuális keze munkáját. Aki azt hiszi, hogy a Geometriával sikerült végre mellélőnie Kátai Úrnak (és persze az őt segítő zenészeknek, énekeseknek), az tévedett, így csak az olvassa tovább, aki nem sajnálja az időt egy újabb kalapemelésre.

Tovább

Marco Mendoza Tatabányára látogat!

marco_mendoza_album.jpgA tavalyi L.A. Guns koncert után tovább combosít a tatabányai Roxxy. A legfrissebb leakasztott név a Whitesnake, a The Dead Daisies és a Thin Lizzy soraiból is ismert Marco Mendoza lett, aki május 15-én fogja elhozni a Viva La Rock 2018 turnéját a komárom-esztergomi megyeszékhelyre. A vendégzenekar a Black Cage lesz, Mendoza mestert Micky Crystal és Kyle Hughes fogják kísérni.

Tovább

Csak a szeretet - Új videó az Epicától

0epica2017_31_eredmeny.jpgHa nem teljesen ismerős a Universal Love Squad című Epica dal, nincs benne semmi meglepő, hiszen pont ezen a címen nem jelent meg tőlük felvétel. Viszont mégiscsak van valami a csavar a dologban, amiért hallhattátok már a melódiákat: ugyanis a 2016-os The Holographic Principle egyik dala, a Universal Death Squad lett átírva csendesebb verzióra és ez kapott ilyen címet. A felvétel maga a csapat nemrégiben tartott ezredik koncertjén készült Tilburgban (ekkor debütált ez a dal is), ahol háromezer lelkes rajongó előtt mutatták be a legjobbjaikat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum