RockStation

Primitive Man, 16, Ueum @ Robot, 2018.09.07.

Hogyan engedelmeskedjünk a természet törvényeinek

2018. szeptember 09. - RaczUr

prm.jpg

Vannak azok a hetek, amikor minden nyögvenyelősen, szenvedősen sikerül. Szeptember első hete tökéletes totem állata ennek az érzésnek, tekintve, hogy iskola kezdés, nyári időszakból visszatérés, érezhetően korábban sötétedik stb. Szóval bárki, aki hozzám hasonlóan belefutott egy igen elbaszott szeptember kezdésbe, és sikeresen kifacsarodott a hétköznapokban, mi mást tudna kívánni, minthogy levezetésként zenei gang banget rendezzen a hallójáratainak?

A Desszert Feszt Budapest harmadik évadának első részénél járunk. A pilot tökéletesen sült el a Yawning Man vezetésével, most meg a Primitive Man, 16 párossal csaptunk a lecsóba. Jó nagyot, jó slattyogósan csappanót, úgy, hogy a zsírszaft is kicsapódik a tányérból. A koncertsorozat legsúlyosabb estje elé néztünk, de nem hiszem, hogy aznap volt bármi is 500 kilométeres körzetben, ami legalább 20 %-ban tudott volna hasonló mélységbe rántani.

Tovább

Zárd a hétvégét egy Paul McCartney koncerttel!

paul-mccartney-double-a-side-single.jpgPénteken jött ki Paul McCartney legújabb nagylemeze, az Egypt Station, melyről hamarosan mi is írunk egy-két gondolatot. Remélhetőleg nem kell senkinek bemutatni az öreget, aki még mindig úgy pörög, hogy sokan fiatalok is megirigyelnénk, így egyszerűen csak itthagynánk a pénteken élőben is steamelt, Grand Central Stationben adott koncertjét. Két tucatnyi klasszikus következik!

Tovább

Anselmoék Panterát játszottak

2018. szeptember 09. - KoaX

phil_anselmo_the_illegals_2.jpg

Philip H. Anselmo és a zenekar a The Illegals szeptember 7-én Texasban játszottak és előkerült pár PanterA dalocska is. Nézd meg a Death Rattle/Domination/Hollow klasszikusokat egy egyvelegben most. A DOWN szerelmeseit pedig el kell keseríteni, mert még mindig nincs semmi infó arról, hogy lesz-e egyáltalán még zenekar.

Tovább

Ha hiányzik a hörgés az Opethből, akkor nézd meg egy klasszikus koncertfelvételét!

Opeth band.jpgA november 2-án megjelenő Garden of the Titans: Live at Red Rocks Amphitheatre című Opeth koncertalbumról már mi is írtunk, meg is mutattunk róla ezt-azt, így nem lehet teljesen új infó az, hogy... jön. Természetesen a promózás nem állhat meg egy dalnál, így egy igazi klasszikus, a Demon Of The Fall koncertfelvételét most meg is sasolhatjátok, ebben még azért bőven volt a sokak által nagyon hiányolt hörgésekből.

Tovább

Na, akkor most Suicidal Tendencies lesz a nap eleji falat!

suicidal-tendencies-2017-press-pic-suplied-671x377.jpegÚjabb videóval támogatta meg a régi/új nagylemezét, a STill Cyco Punk After All These Yearset a Suicidal Tendencies. Az idei turnékor felvett anyagokból összerakott videóra még a dalszöveget is ráhegesztették, így aki akar, máris pöccintheti a szomszédok idegrendszerét egy kis vasárnap reggeli dalolással!

Tovább

Party.San Open Air 2018 @ Obermehler reptér, Németország, augusztus 9-11.

Extrém metal infúzió

toxic_holocaust_180809_024.jpg

A Party.San fesztivállal 2 éve találkoztam, amikor hozzám került valahonnan egy szórólap. Végigolvastam a felhozatalt és az erekciótól lefordultam a székről. Akkor megfogadtam, hogy egyszer kijutok erre a bulira. Sosem találkoztam még olyan feszttel, aminek a line up-ja ennyire passzolt volna az én extrém metalos lelkem ízlésével. Nem szeretnék most listát írni a 2016-os Party.San bandáiról, de akit érdekel, annak itt egy link. Most viszont 2018-at írunk és sikerült végre eljutnom ebbe a türingiai paradicsomba.

Tovább

ROAD - friss klippel jelentkeztek az “Ölj meg december” című dalhoz

Jövő pénteken nagyszabású koncert a Barba Negra Trackben

road_promo_03.jpg

A tavasszal kiadott az A tökéletesség hibája című album Ölj meg december című dalához készült el a ROAD új klipje a Mihaszna Film stábjával, de a frontember Molnár Máté ötletei alapján. "Viktorral megbeszéltük, hogy a szerepemen túl még a rendezésben is szeretnék aktívan részt venni, így még inkább magaménak érzem az egészet." - mondja Máté a kisfilm kapcsán.

Tovább

Novemberben érkezik a P.O.D. új albuma

podsunset_2018_c_kevin_baldes_high-2130_2_300x200.jpg

A Mascot gondozásában november 16-án lát napvilágot a keresztény metál egyik jeles képviselőjének a P.O.D.-nek az új albuma. A korong a Circles címet kapja és 11 dal figyel majd rajta, köztük a tavaly már bemutatott Soundboy Killa. Ebből az egyiket Rockin' With The Best címmel alább meg is tudjuk mutatni a borító és a dalcímek társaságában.

Tovább

Te hallod a basszust a Dyers Eve-ben?

metallica1989.jpg

Pár napja maga Kirk Hammett gitáros mutatta be az 1988-as ...And Justice For All hiper-szuper megpakolt újrakiadásának tartalmát. A csomagban lesz minden, szem-szájnak ingere, de vajon a remaszterelt lemezen, hallaható lesz-e Jason Newsted bassusgitárja? Ez ugyanis a legnagyobb kritika a mai napig a lemezzel kapcsolatban, hogy alig hallhatóak a basszustémák. Erre a kérdésre biztosan nem a lejjebb meghallgatható Dyers Eve fogja megadni a választ, mert amellett hogy harapósabb a nóta új verziója itt sem hallható sok minden a fentebb említett hangszerből.

Tovább

Októberben érkezik a Greta Van Fleet új albuma, itt egy dal róla

gretavanfleet-27206.jpg

Október 19-én a Lava/Republic Records gondozásban érkezik az utóbbi évek egyik legreménytelibb zenekarának a Greta Van Fleetnek a debütalbuma, amely a Anthem Of The Peaceful Army címet kapta. A 10 dalt tartalmazó albumról korábban a When The Curtain Falls című tételt már mi is megmutattuk most azonban itt egy brendnyú tétel Watching Over címmel,napjaink Led Zeppelin reinkarnációjától.

Tovább

PRO-PAIN: november 18-án visszatér Budapestre a Gary Meskil vezette NYC hardcore banda

pro_pain_2016.jpg

Az őt ért tavaly nyári brutális támadás után pár héttel végül augusztusban Gary Meskil színpadra tudott állni Budapesten és a fájdalmai ellenére óriási bulit nyomott. A PRO-PAIN őszi turnéja megint felénk sodorja a srácokat, november 18-án a Dürer Kertben látható a legendás NYC hardcore csapat. További infók a koncertről ITT, kedvcsináló meg alább.

Tovább

Dorothy - Új klipes dal, nagylemez megjelenés szeptember 28-án

dorothy_2018_1.jpg

Elindult a negyedik, Tessék! címre keresztelt Dorothy album előrendelése a zenekar hivatalos honlapján. Az új korong szeptember 28-án fog megjelenni az Edge Records gondozásában. A Tessék! egyik új dalához elérhető az első klip, a Hűségriadóhoz készült videó hétfőn debütált és azóta 33 ezer megtekintésnél jár.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum