RockStation

Kreator (D),Vader (Pl), Dagoba (F) @ Barba Negra, 2018.01.26.

Papás nosztalgia az öreg gyerekeknek...

2018. január 28. - csubeszshuriken

0kreator2018_02_eredmeny_eredmeny.jpg

Nem kezdem el onnan ezt a beszámolót, hogy mit jelentett a Kreator mondjuk nekem a nyolcvanas évek végén. Pedig szerintem megmagyarázná, hogy miért játszanak közel telt háznak ma is, jócskán a nyolcvanas évek árnyékán túl. Valószínű ugyanis, hogy mások, akik szintén a régi időkből ismerik a zenekart, nagyon hasonló okokból vakarják el a bundájukat a németek koncertjeire ma is. Amikor is a tizennegyedik album után Mille Petrozza zenekara ismét nem hagyta ki Budapestet a szórásból. A sokadik hazai bulihoz most a Barba Negra színpadára vonult fel a zenekar. Mindjárt a lengyel Vader után.

Tovább

Az újvárosi Misfit River bemutatja - Dark Waters kislemez premier most

22780220_1508039765910909_3113000636322232003_n_1.jpgA dunaújvárosi Misfit River zenekar 2013 magasságában startolt el kezdetben három fővel. Ódor József Szabolcs gitáros, Farkas Ferenc basszusgitáros és Dudás Sándor dobos alkották akkor a zenekart. Kis jövés-menés után aztán Varga Róbert gitáros és József Mátyás énekes tavalyi megérkezésével lett végül teljes a zenekar. Az énekes poszton Mátyás, aki a banda Rockmaratonos koncertjén debütált a fronton egyébként a Vendetta Inc. zenekarból pár embernek már ismerős lehet. Szóval ebben a felállásban nyert végleges formát és került felvételre a Dark Waters kislemez négy száma az év második felében. Ami után nem sokkal Róbert bejelentette, családi okok miatt nem tud a bandában maradni, de február 10 - én az új kislemezt bemutató koncerten még ő fog színpadra állni. A dunaújvárosi Kaptár Music Pubban. Ezzel a testes metál produkcióval, amin elsősorban a göteborgi dallamos death vonal hatásait lehet leginkább érezni, combos és naprakész hangzásba ötvözve a pattogósabb és groove témák mellett. A szavak helyett azonban legyen a zenéé a főszerep. A nálunk debütáló kislemez itt húz lejjebb a hajtás után, a sötét vizekbe lefele.

Tovább

Februári megjelenések

new-release-report.JPG

Az erősnek mutakozó januárt és a szintén erősnek ígérkező márciust egy csendesebb február vágja ketté. Azért nem mondjuk, hogy nem lesz mit hallgatni, vagy nekünk miről íni, de lénygesen kevesebb álkotás várja a keményebb zenék szerelmeseit, viszont a kevés között lesz magyar vonatkozású megjelenés is. A lényeg katt után.

Tovább

Napi kockaság: Nergal játék-narrátornak állt

behemoth-negal.jpgA rock- és metalzene jó alapanyag a számítógépes játékoknak. Egy húzós-zúzós alap például jól meg tud ágyazni a hentelésnek (lásd: Doom) az érzelmesebb dallamok is aláfesthetnek a kalandoknak (pl. Steven Wilson és a Last Day Of June), de van, hogy igazi metalarcok, legendák, zenészek kölcsönzik a hangukat a játékoknak. Erről persze mindenkinek először a méltán (el)ismert Brütal Legend ugrik be, viszont "metalos" játékok akadnak bőven ezeken kívül is. Ebbe a szép sorba áll be az Apocalipsis: Harry At The End Of The World, melyben a Behemothos Nergal narrálja a szöveget, sőt a háttérben a lengyel black brigád dalai is be-bekacsintanak majd a fametszeteket idéző, elég morbid játékban.

Tovább

Nothing To Lose - Itt egy dal a Suicidal Tendencies közelgő EP-jéről

Nyáron jön a nagylemez is

suicidal-tendencies-2017-press-pic-suplied-671x377.jpegMárcius 9-én, Get Your Fight On! címmel jelenik meg a Suicidal Tendencies új EP-je, melyet régi producerükkel, Paul Northfielddel rögzítettek. Erről a Nothing To Lose című dal alább meg is hallgatható. Ennél is jobb hír viszont, hogy az EP-t új stúdióalbum is követi Still Cyco Punk After All These Years címmel, amiről eddig ugyan nem sok mindent tudni, leszámítva azt, hogy arra a zenekar valaha rögzített első feldolgozásdala, Iggy Pop I Got A Rightja is felkerül.

Tovább

Dupla rajongói besülés a Converge buliján

Converge1.jpgA stagediving egy olyan dolog, ami a klubbuliknak elengedhetetlen része. Persze, sokan nem szeretik, de megvan a maga feelingje, rá tud tekerni a buli tüzére. De a színpad-szelfi buli közben már gáz! Emberünk a Converge berkeley-i koncertjén viszont egyáltalán nem így gondolta, felmászott zenekarhoz a buli közben, megakasztotta a koncertet, majd miután érthető okokból el lett hessegetve, beugrott a közönségbe... ahol senki nem kapta el. Karma? Poén! És persze a legnagyobb gáz, hogy erről videó is készült! Nem olyan felvétel lett, amit büszkén fog mutogatni az unokáknak...

Tovább

Ilyen a Legend Of The Seagullmentől a Legend Of The Seagullmen a Legend Of The Seagullmen albumról

legend_of_the_seagullmen.jpgMindig jópofa, ha egy banda önmagáról elnevezett albumán van egy címadó dal. A Black Sabbath óta persze ez mind már csak "kópia", de tényleg jópofa húzás tud lenni. A Legend Of The Seagullmen is úgy döntött, hogy a február 9-én megjelenő első lemezének a címadója róluk lesz elnevezve, ezt pedig közkézre is adták. Íme!

Tovább

Katonás rendbe sorolt háborúgazmus a Ministry-től

al_jourgensen.pngMárcius 9-én jelenik meg az egyre csúnyább Al Jourgensen által vezetett Ministry legújabb nagylemeze, az AmeriKKKant, melyhez az Antifa után elkészült egy újabb videó a Wargasm című tételre. Az, hogy igényes, félig-meddig elmondható róla, de azért annyira nem erőltették túl a dolgot. Viszont a szemfülesebbek a Fear Factoryból ismert Burton C. Bellt is kiszúrhatják a klipben, aki bohócnak festve magyaráz a kamerának.

Tovább

Egy album, egy dal - Válogatás a Slayer albumok legjobb dalaiból

slayer1986.jpgAzt, hogy egy epikus összeállítású, várhatóan jó sokáig elhúzódó turné keretein belül búcsút int a rajongóknak a thrash metal alapvetés Slayer, talán már senkinek nem kell külön ecsetelni. Ha szerencsénk van és még három évig búcsúznak a veteránok, akkor éppen négy évtizedes munkásságot maguk mögött tudó négyes számtalan kötelező klasszikust adott a metalnak, szinte minden albumuk alap hallgatnivaló a keményebb műfaj kedvelőinek. A lenti összeállítással, melyben minden albumról egy-egy dalt emeltünk ki, azoknak tervezünk segíteni, akik valamiért a föld alatt töltötték a metalos éveiket és nem ismerik Tom Arayáék munkásságát. Vagy ha éppen valaki fel szeretné eleveníteni, milyen fából is faragták a Slayert.

Tovább

Zajos bánat, Zajos agresszió & Zajos zaj - romantikus vasárnapi posztpunk vacsi a RNR 666-el, az Aurórában!

rnr_666_poszt-punk_aurora_j93_use_v_19_sz_kuss_mich.jpg

/// Figyelem! Az ajánló a RNR 666 bulik szellemiségéhez és fílingjéhez autentikusan illő nyelvezettel, valamint kialvatlanság, szexuális frusztráció és túlcsorduló beleszarás hatása alatt született. Hasonló tünetek esetén: hallgass a benne foglaltakra. Tehát. ///

Jóóóóó régen írtunk RNR 666 buliról. That's sad. Ezért mindjárt most lesz is 3 fellépő. All very sad. Vasárnap viszont tudod majd így mire indulj szétbaszódni többedmagaddal, mint a jógyereknek a családi ebéd után. Hétfőn meg lesz mire panaszkodni. Ami sad, sad megint. De ha a hétfőre panaszkodsz, akkor eleve nem a hétfődet utálod, hanem az életed. Sad!

Ha utálod az életed, pedig itt a helyed.

Tovább

What It Is - Szólódal Jonathan Davistől

Korn20121.jpgFriss dallal jelentkezett a Korn énekese, Jonathan Davis. A dalnok ezúttal az anyacsapata nélkül készítette el, az American Satan című filmhez kiadott klipet is kapott tételt, melyről egyelőre nem tudni, hogy vajon rajta lesz az idénre várható szólólemezén, vagy sem, de az biztos, hogy az idei Novarockon élőben is el lehet majd csípni a szólóprodukciót.

Tovább

Orphaned Land - Unsung Prophets & Dead Messiahs (Century Media, 2018)

Ez már kel(l)et(t) a lelkemnek

orphanedlandunsungcd.jpgAz Orphaned Land nem az a kapkodós fajta zenekar, amihez talán kivételes és furcsa örömmel oda lehet biggyeszteni: szerencsére. Ugyanis így minden albumuk kiemelkedő minőségben szállítja le a keleties elemekkel gazdagon átszőtt, progresszív elemekkel sem spóroló metaljukat, így büszkén lehet mondani: nem lehet csalódni egyik anyagukban sem. Ebbe a szép, míves sorba száll be az Unsung Prophets & Dead Messiahs, mely talán az eddigi legkiforrottabb, legerősebb, legdefinitívebb, leginkább "Orphaned Landes" lemeze lett az izraelieknek.

Tovább

Az Avenged Sevenfold köszöni, de nem vesz részt a Grammy-gálán

avenged_sevenfold.jpgHabár a tavalyelőtti The Stage című nagylemezük címadó dalával jelölve lettek az idei Grammy-díjátadón a Legjobb Rockdal kategóriában, a csapat nem kíván részt venni az ünnepségen. A zenekar ezzel a metal kategóriával való bánásmódra kívánja felhívni a figyelmet, azaz hiába kapják meg a díjat a nyertesek, azt nem közvetíti a TV, szóval ilyen szempontból nem oszt, nem szoroz, ki a nyertes, mert érdektelen marad.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum