RockStation

Humorizálgatunk? - Jared Dines és Matt Heafy retek szóviccei című rovatunk következik

2018. október 21. - theshattered

jaredmatt.jpgJared Dines szeret humoros videókat csinálni és mostanában igen összespannolt a Trivium frontemberével, Matt Heafyvel. Mi adódik ebből? Egy közös fárasztás! A lenti videóban Jared és Matt egy rakat szóviccel próbálja leélni a másikat, aki nevet, az veszít. Egyszerű, nem? Hát tessék csekkolni!

Tovább

A Cell Divides - Friss dal a Hakentől!

633010-haken.jpgA jövő hét péntekén már végre megjelenik a progmetalos Haken legfrissebb albuma, a Vector, melyet nem mellesleg majd jövőre, egészen pontosan február 28-án nálunk is be fognak mutatni. A riffközpontúra ígért korongról most a zenekaros-zenélős videóval meghintett jóság, az A Cell Divides lett elérhető. Lehet csemegézni!

Tovább

Megkezdte a lemezfelvételeket az Eluveitie

eluveitie_2017.jpgMár a négy fal között kalapálja, ügyködi szalagra (winchesterre) az új anyagát a folk metalos Eluveitie. A csapat legutóbb 2017-ben adott ki stúdiólemezt az Evocation II - Pantheon képében, de ha addig is hiányozna valami gyűjtenivaló, november 10-én jön a Slania - 10 Years című újrakiadás, ami nem meglepően a Slania korong egydekádos szülinapját ünnepli meg.

Tovább

Ha a Decapitated Meshuggaht dolgoz fel, akkor feketeanyag keletkezik?

dc2018.jpgPénteken megjelent a Death…Is Just The Beginning MMXVIII című összeállítás, mely a nagynevű válogatás-sorozat első megjelenésének harmincadik évfordulójára jelent meg. Persze nem az akkori szalagokat adták ki megint, hanem teljesen új, demokat, feldolgozásokat, B-oldalas dalokat tartalmazó dalsort szedtek össze a Nuclear Blastnél az ünnepre, melyről az egyik legsúlyosabb, legérdekesebb tétel a Decapitated (november 8-án koncert!) neve alatt fut, a Sane, ami egy Meshuggah feldolgozás. És ami szétsúlyozza az agyadat. És amiben Jeff Loomis szólózik. Van kérdés?

Tovább

Monuments - Phronesis (2018, Century Media)

... és ugyenezt kérem szépen élőben is előadni!

monumentsphronesiscd.jpg

A djent korszak hajnalán egy bizonyos Fellsilent nevű angol zenekar Milton Keynes környékén összegyűjtötte a matekos agyakat, hogy aztán rövid élete után a romjain megalakuljon két nagyszerű és korszakos zenekar: a TesseracT és a Monuments. Mai írásunk tárgya a Fellsilent egykori gitárosa agyának, John Browne-nak zenekarának, a Monuments harmadik lemeze, a Phronesis, ami négy évvel követi a még most is kegyetlen erős The Amanuensis-t. Bevált csapaton pedig ne nagyon változtass elv mentén pedig a srácok elénk szórtak egy újabb masszív albumot, amit öröm ízlelgetni.

Tovább

Decemberben ráadáskoncerttel érkezik a Dead Daisies

deaddaisies01.jpg

Az elmúlt évek legzajosabb sikereit arató all-star rockbandája, a Dead Daisies decemberben Budapestre is visszatér. Alig fél évvel tavaszi fellépésük után ezúttal a Barba Negra Music Clubban játszanak, ahol a két órás program mellett egy exkluzív akusztikus szettel is meglepik az elsőként érkező 50 rajongót.

Tovább

Megjelent a Bohém Rapszódia filmzenéje, eddig sosem hallott felvételekkel!

queen-bohemian-rhapsody-soundtrack-1536163276-640x640.jpg

A Bohém Rapszódia a 20th Century Fox és a Regency Enterprises legújabb filmje, amely a legendás zenekarról és frontemberéről, Freddie Mercuryról szól. A film zenéiből készült album főként azért különleges, mert az újrakevert változatok mellett eddig soha ki nem adott felvételek is szerepelnek rajta.

Tovább

Nem zárkóznak el az alkalmankénti közös zenéléstől a Nirvana még élő tagjai

0foofighters2017_27_eredmeny.jpgMiután a Cal Jamen együtt nyomta Dave Grohl, Krist Novoselic és Pat Smear (Joan Jettel, valamint John McCauleyval kiegészítve), jogosan adódik a kérdés: hogyan tovább? Nos az urak úgy vannak vele, hogy nem csinálnak olcsó vásári dolgot az egészből, nem lesz turné és fényűzés, de ha úgy adódik, az alkalmankénti közös muzsikálástól egyáltalán nem zárkóznak el. Dave Grohl mondott el erről pár gondolatot.

Tovább

Voivod - The Wake (Century Media, 2018)

Izgalmas és újító

voivod-the_wake_a.jpg

Valószínűleg a 2013-as Target Earth volt a legjobb lemez, amit az utóbbi években kiadtak, így nem alacsony lécet kell átugrania a zenekarnak! Szerencsére nem egy "Target Earth II-t" kaptunk, hanem egy olyan albumot amelyen a zenekar új dolgokat próbál ki anélkül, hogy teljesen elhagynák az eredeti hangjukat miközben a Voivodot a jövő felé mozgatja.

Tovább

"Nálam a Lore volt a vízválasztó, ott találtam meg és fejlesztettem ki egy, szerintem, egyedi hangzást"- Interjú Nick DiSalvo-val az Elder énekes gitárosával.

dsc_0645.JPG

Október 12.-én járt nálunk az Elder, immáron harmadik alkalommal. A koncert előtt sikerült elkapnunk Nick DiSalvo-t, a zenekar ének-gitáros-agyát. Kicsit volt azért para, amikor megbeszéltük vele, hogy negyedóra múlva találkozunk az öltözőjük előtt, és a tizenöt percből húsz perc majd szép lassan fél óra lett. Szerencsénkre zenésztársa a basszeros Jack Donovan rácsörgött Nick-re, aki épp a turnébusz takarításba merült bele, de a hívás után rögtön a rendelkezésünkre állt.

Nick DiSalvo: Bocs srácok, csak épp a turnébuszt próbáltam rendbe rakni, elment vele az idő.
Rock Station: Nagy volt a rendetlenség?
ND: Annyira nem volt veszélyes, de most volt időm rá, koncert után már semmiképp nem lett volna kedvem ezzel foglalkozni.

Tovább

Így fog kinézni a Chris Cornell-díszdoboz

cornell-interview.jpgNovember 16-ra lőtték be a megjelenését a Chris Cornell teljes életművét felölelő díszdoboznak, melyről egy pár infót már mi is elhintettünk korábban. Most megérkezett egy tartalomismertető előzetes videó is, melyben a legmasszívabb, azaz a négy CD-t, egy DVD-t és hét vinlyt felvonultató csomagba nézhettek bele. Fogalmazzunk úgy, hogy egy kicsit ínycsiklandó cumó lesz. Természetesen lesz "egyszerűbb" kiadás is a négy CD-vel, meg persze amilyen összeállításban csak kellhet az ember fiának.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum