RockStation

Napi LOL: amikor új gitáros kell

2018. március 04. - theshattered

jared_dines.jpgAki zenélt már zenekarban, jó eséllyel szembesült a tagcserék okozta (fogalmazzunk finoman) kellemetlenségekkel. Például amikor új gitárost kell keresni és a baráti körben egy megfelelő arc sincs, hogy betölthesse a pozíciót. Ilyenkor kell feladni egy hirdetést, viszont abban megvan a lutri: vajon milyen arcok fognak jelentkezni? Jobbnál jobbak? Rosszabbnál rosszabbak? Ezt a helyzetet figurázzák ki Jared Dinesék.

Tovább

Amikor a földön fekve még beléd is rúgnak: ilyen volt a Terrorizer budapesti koncertje

terrorizer1.jpg

Nem hittem volna, hogy elvileg a tél utolsó napján összetűzésbe keveredek több ok miatt is .Amíg kint harcolsz a mínusz fokokkal és hóviharral-majd azt hiszed, hogy biztonságban vagy a Dürer Kert falain belül- akkor jön az újabb pofon az élettől. A kultikus grindcore banda- a Terrorizer- olyan szinten lealáz, hogy miután földre kerültél még rád is rúg vagy kettőt, hogy tutira zombiként térj majd haza. De hát szeretjük a kihívásokat és a grindcore-t is. Annyi baj legyen.

Tovább

Tényleg kuka hangzású a St.Anger pergője?

1pdk85.jpgSokan még mindig nem tudnak elsülni a 2003-as Metallica anyag, a St.Anger dobhangzásán, vagy úgy szum az egész albumon, ki-ki hogy látja, mindegy is - főleg ekkora időtávból. Viszont a kuka-pergő hangzás visszatérő mém lett az internet világában, lépten-nyomon bele lehet botlani, kb. a "Lars nem tud dobolni" és a "Kirk nem tud szólózni" mémek alatt. Cameron Fleury annak járt utána a lemezt nyitó, kislemezes Frantic segítségével, hogy milyen lenne, ha tényleg egy kukatető lett volna a legsűrűbben emlegetett hangszer helyén... hááát...

Tovább

Corey Taylor tényleg új Slipknot-szövegeken dolgozik

0slipknot2015_72.jpgNem csak a levegőbe beszélt a nagydumás Corey Taylor, amikor azt mondta, hogy már készülőben vannak az egyelőre még csak dalírási fázisban lévő új Slipknot-lemez dalszövegei. Ezt az infót az Instagramon, egy bejegyzésben erősítette meg az énekes, ahol egy dalszöveg részlete látható, igaz, nem valami sok olvasható el belőle.

Tovább

Before Later Becomes Never - Itt egy új Caliban-dal és hozzá egy videó

caliban-2017.jpg

Korábban már írtuk, hogy április 6-án a Century Media gondozásában érkezik a német Caliban új albuma Elements címmel. Egy dalt korábban már mutattunk róla, most Before Later Becomes Never címmel itt a második nyilvános tétel a Thy Art Is Murderes CJ McMahon vendégszereplésével. Mindehhez  alább videó is jár.

Tovább

Egy hegynyi jósággal ajándékozta meg kirabolt rajongóját Ozzy és Zakk Wylde

ozzy-osbourne-zakk-wylde.jpgEgy tonna ajándékkal halmozta el az autóját, benne pedig egy rakat lemezét elveszítő Josh Cookot Ozzy és Zakk Wylde. A pizzafutárként dolgozó amcsi srácnak az otthona mellől, munkaidőben lopták el a később megkerülő kocsiját, viszont a benne lévő rakatnyi CD-t egy Black Label Society album kivételével mind elvitték. A srác híre (Wylde fia révén) eljutott Zakk Wyldehoz és persze - mivel már újra együtt zenélnek -, így Ozzy Osbourne-hoz is, akik egy dicséretre méltó csomaggal ajándékozták meg a pórul járt srácot.

Tovább

Megérkezett egy hivatalos felvétel az Exhorder visszatérő bulijáról

exhordernewyorkfeb2018_638.jpgFebruár 9-én tartotta a visszatérő buliját a thrash-veterán Exhorder. Naná, hogy a népünnepélyről különböző felvételek is elkezdtek kiszivárogni, így az öregek gondoltak egyet és összeraktak egy hivatalos koncertvideót a kellemes, lágy és idilli Legions Of Deathre. A dal maga egyébként eredetileg az 1990-es Slaughter in the Vatican korongon jelent meg és tipikusan olyan, mint  jó bor: a korral nemesedik.

Tovább

Napalm Death, Jack & Blackmail @ Budapest, Dürer Kert, 2018.03.01.

A Napalm Death még mindig nagy tanár, az egyszer biztos!

0napalmdeath2018_06_eredmeny.jpg

Azon szerencsések közé tartozom, aki egy év alatt legalább egyszer látja  a kedvenc (külföldi) zenekarát. Ha van az embernek a szívéhez közel álló szórakozóhely, akkor bizony dupla öröm éri, amikor oda jelentik be az adott bandát. Még lüktet a fejemben az előző esti Terrorizer koncert , de a szervezetem már igényli a következő adag grindcore dózist. Nincs más hátra, mint előre! Irány a Dürer Kert és a #vilaglegjobbzenekaraanapalmdeath koncertje. Idén először. 

Tovább

Újra Magyarországra látogat Daniel Cavanagh!

0anathema2017_14_eredmeny.jpgA 2015-ös, teltházas GMK-s buli (valamint a szintén tavaly Anathema koncert) után újra hazánkba jön Daniel Cavanagh. A turnén a tavalyi évben megjelent Monochrome című nagylemezét fogja megmozgatni, rögtön két magyar időponttal: április 21-én Budapesten, 22-én pedig Debrecenben fognak felcsendülni lemez nótái, várhatóan a már jól ismert Anathema dalok mellett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum