RockStation

Ha esetleg kimaradt volna a Killswitch Engage lemezbemutató koncertje, itt a lehetőség pótolni!

2019. augusztus 31. - theshattered

killswitchengage_press_2019_credit_travisshinn.jpgEgy mintegy egyórás buli keretében mutatta be az új nagylemezét, az Atonementet a Killswitch Engage. A Las Vegasban adott, a Youtubeon is élőben streamelt koncerten természetesen pár régebbi klasszikus is felcsendült, a teljes felvételt az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Új dobos az Ektomorfban, készül a következő nagylemez!

ektomorf_2018.jpgMár a stúdióban nyomul az Ektomorf, hogy felvegye a tavaly kiadott Fury című nagylemezt követő albumát. Változás, hogy a csapatban már egy új arc püföli a bőröket, Oláh Kálmán, aki a Remorse-ból lehet ismert a gyakorlott hazai thrashereknek. A felvételekről egy rövidebb videót már ki is adott a zenekar, ezt alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Felpakolta a klipjeit a YouTube-ra a Tool

tool_2019_1.jpgNézze meg az ember, miket meg nem csinál a Tool! Nem elég, hogy új lemezt adott ki (ki hitte volna ezt akár még tavaly is?), a diszkográfia visszamenő elemei is sorra felkerültek a népszerű streamer oldalakra - nem kis sikert aratva ezzel. Viszont Maynard James Keenanék még ezt is tetézni tudják! Igaz, már csak mérsékelt mennyiségű ínyencség marad a fiókban, de hogy teljes legyen a kiszolgálás, a négyes felrakta a YouTubera a korai videóit, így már hivatalos formában is élvezni lehet a Sober, Vicarious, Prison Sex, Schism, Ænema és Stinkfist jól ismert klipjeit. Tessék, csak tessék!

Tovább

Worthless Abominations Destroyed - Új dalt adott ki a Mayhem

0mayhem2017_06_eredmeny.jpgMindenki számára elérhetővé tette az új nagylemezének, az október 25-én megjelenő Daemonnak az első lemezelőzetes dalát, Worthless Abominations Destroyedot a Mayhem. A Csihar Attila énekével megerősített veterán norvég alapcsapat a friss korong mellé természetesen egy turnét is társít majd, viszont ez egyelőre Budapestet el fogja kerülni - legközelebb Bécsben, vagy Prágában lehet majd elcsípni őket.

Tovább

Ghost - Újabb dal Slashék koncertalbumáról

0slash_arena2015_72.jpgFogy az idő szeptember 20-ig, de nem elég gyorsan. Ez lesz az a nap, amikor megjelenik a Slash Featuring Myles Kennedy And The Conspirators új koncertalbuma, a többféle formátumban kiadásra kerülő Living The Dream Tour. Az eddig lehozott nóták mellé most besorakoztatták a Ghostot is, ezt, valamint minden szükséges infót az alábbiakban találtok meg.

Tovább

Brian Patton ugrik be az Eyehategodhoz

eyehategodband2015_638.jpgEgyelőre nem tisztázott okokból Jimmy Bower nem vesz részt a nem is olyan régen Budapesten is fellépett Eyehategod soron következő koncertjein. Az egyelőre bizonytalan ideig távol lévő gitáros helyettesítését szerencsére kvázi házon belül oldották meg, lévén Brian Patton, a csapat 1993-2018 közötti gitárosa fog beugrani az esedékes bulikon.

Tovább

Tool - Fear Inoculum (Volcano, 2019)

Amiért érdemes 13 évet várni

toolfi.jpgKevesen vagyunk, akik hittek benne, hogy tényleg eljön ez a nap. 13 év 4 hónap és 2 nap után újra egy Tool lemezzel gyarapodott a világ. Nem volt ez egy könnyű szülés! Sőt! A 2006-os 10 000 Days után hosszas pereskedésbe futott bele a zenekar, emellett Maynard James Keenan is elfoglalt lett a másik két projectjével az A Perfect Circle-lel és a Pusciferrel. A rajongók meg ahogy tudták úgy próbálták feldolgozni, hogy néha megvillantotta valamelyik tag az új album reménysugarát. Hol elviccelve, hol a Guns N' Roses Chinese Democracy-jéhez hasonlítgatva a kialakult helyzetet, hol teljesen lemondóan. És akkor ízlelgessük egy kicsit még, hogy mennyit jelent ez a 13 év 4 hónap 2 nap: a Tool egy az egyben kimaradt például a közösségi médiák mindent behálózó térnyeréséből, és abból, hogy az időközben felfutó online zene szolgáltatókon megjelenjenek (az iTunes, Spotify stb. bojkottjukra gondolok itt, ami viszont ebben az évben már náluk is járható út lett; apró könnycsepp elmorzsolást ért ez nekem). Egy éles szemű marketinges ilyenkor már többszöri válságmegbeszélést hívna össze, hogy miként tartsa életben a zenekar nimbuszát. Ehelyett a Tool ebben a hosszú szünetben is meghatározó tényező tudott maradni. Sőt!

Tovább

Újra kiadják a Cradle Of Filth klasszikus lemezét

cof2017.jpgNovember 1-én (mikor máskor?) újra kiadják a Cradle Of Filth egyik, ha nem a legjobb lemezét, a Cruelty And The Beastet. A csapat természetesen nem csak úgy tessék-lássék módon csapja oda a CD-n és vörös vinylen (valamint nagyon limitált, Dani Filth által dedikált tesztlemezen is) megjelenő cuccot a képünkbe, az egészet újra fogják keverni és új masztert is kap, ráadásul egy bónusz(feldolgozás)dal is ott lesz a lemezen: az Iron Maiden Hallowed Be Thy Nameje.

Tovább

Itt van az új Tool-lemez, a Fear Inoculum!

tool_2019_1.jpgMa végre-valahára megjelenik a Tool új nagylemeze, a már réges-régen (tizenhárom éve) várt Fear Inoculum. A már általunk is többször előzetesen belengetett anyag, melynek a speckó kiadása az előrendelések alatt sold out lett, ismét nyakatekert szövegeket hoz a fanatikusoknak (mertek volna nem...), melyeket itt, lentebb ti is elolvashattok - nyilván a friss termés hallgatása közben, melyet szintén nagy örömmel mutatunk be.

Tovább

Koncertalbumot ad ki Joe Bonamassa

Bonamassa.jpgLive At The Sydney Opera House címen új lemezzel jelentkezik Joe Bonamassa. A zseniális gitáros ezen, CD és vinyl formátumban (utóbbin egy bónuszdallal a Livin' Easyvel!) is megjelenő felvétele még 2016-ban került rögzítésre a Blues Of Desperation turnéjának idején, a nyitódal, a This Train már szabadon nézhető, hallgatható is lett. A teljes csomag október 25-től lesz elérhető.

Tovább

Ősszel jön a SUNN O))) új anyaga, a Pyroclasts

sunn2019.jpgAmikor bejelentette az április 13-án megjelent legutóbbi nagylemezét, a Life Metalt, a Sunn O))) finoman jelezte: nem ez lesz az egyetlen anyag, amit kézbe vehetnek majd az arra nyitott zenekedvelők. Már akkor tudni lehetett, hogy Pyroclasts lesz a termés neve, csak azt nem, hogy mikor jön. Már ez is nyilvános lett, október 25-én érkezik a négydalos csomag, melyeknek a dalait a Life Metal sessionök alatt, napfelkeltekor és napnyugtakor vették fel 12-12 perces rögtönzések formájában.

Tovább

360 fokos koncertvideót adott ki a Disturbed

disturbed_2018.jpgMiközben oda-vissza turnéztatja a legutóbbi nagylemezét, az Evolutiont, a Disturbed nem feledkezett meg a fellépésekre el nem jutott rajongóiról sem. Persze a lent található, "tekergetős" videót kapott Inside The Firet már hallhatta a rajongósereg, lévén a júniusban megjelent Live From Alexandra Palace, London koncert EP-n már hallani lehetett. De most hozzácsapták az ott felvett filmet is, tessék csak nyomni neki!

Tovább

Négydalos EP-vel készül a Behemoth - A balti államoknak

behemoth_2018.PNGO Pentagram Ignis címen egy limitált, négydalos kislemezzel fog jelentkezni a jövő februárban a Slipknot társaságában Budapestre látogató Behemoth. A black-alapcsapat a balti turné állomásain fogja értékesíteni a címadó dal mellett három élő felvételt tartalmazó kiadványt, mely mindössze 333 példányban fog megjelenni, mindegyike a zenekar tagjai által dedikálva.

Tovább

Egyetlen koncert erejéig újra összeáll az ŐsBikini!

A buli pedig már teltházas!

osbikini.jpg

Egy igazi ritkaságnak lehetnek majd szem és fültanúi azok a szerencsés emberek, akiknek sikerült időben jegyet váltania a szeptember 12-i ŐsBikini koncertre! Hosszú évek után áll össze ismét a zenekar, csupán egyetlen egy koncert erejéig a budapesti Várkert Bazárba. Figyelem, a bulira már nincs jegy! 

Tovább

Nocrul – All Mortal Creatures Must Die (NGC Prod., 2018)

A 40K bűvöletében

nocrul_cover.jpg

A hazai underground mozgalmon belül a legmélyebb bugyrokban (értsd: a legextrémebb zenei közegben) is bőven találunk olyan formációkat, akik mind a muzsikát, mind a koncepciót tekintve egyediségre, különlegességre törekszenek. Ide sorolandó a 2012-ben Szentendrén létrejött Nocrul duó is, amely, miközben áttette székhelyét Londonba, egy kislemezt, két EP-t, egy split anyagot, valamint három teljes albumot tett le az asztalra. Utóbbiak közül az itt tárgyalt All Mortal Creatures Must Die még az elmúlt év végén látott napvilágot, de úgy gondolom, most sem késő írni róla.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum