RockStation

Void Tripper - Sabbath Worshipping Doom (2019)

Klasszikus őrület Brazíliából

2019. április 07. - KoaX

51508134_2132388733738144_3466741006823587840_o.jpg

A neten keresgélve eléggé gyakran találok valamit, ami felkelti az érdeklődésemet. Na, itt nem csajokra vagy hasonlóra kell gondolni, hanem valami jó kis zenére. A véletlennek és a YouTube-nak köszönhetően akadtam rá a Void Tripperre is.

Tovább

Unearth, Darkest Hour, Misery Signals, Malevolence @ A38, 2019.03.31.

Vidám tömeg a darálóban

0unearth2019_20_eredmeny.jpg

Az underground zenék világában tapasztalatlan földi halandó már akkor dicséretet érdemel, ha nem veszi egy kalap alá a rock és a metal fogalmát, ám még ebben az esetben is hajlamos lehet az utóbbit megnevezést a "...torzított gitáros, kiabálós zene" korántsem pontos definícióval illetni. Az pedig, hogy ebben a "nagy zajos katyvaszban" a magunkfajta megátalkodottak képesek külön emlegetni heavy, thrash, death, hardcore, black, stb. műfajokat és ezek különféle keresztezéseit, avatatlan körökben végképp leverheti biztosítékot. De, hogy mégis mi a franc az a metalcore, és ha már itt tartunk mi igaz és mi hamis? Nos, kaptunk némi ízelítőt a dologból...

Tovább

Szarajevó díszpolgára lett Bruce Dickinson

sarajevodiszpolgar.jpgHivatalosan is átvette a novemberben a számára megítélt szarajevói díszpolgári címet az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson. Az énekes az 1994-es, a szólózenekarával adott ottani fellépéséért kapta meg az elismerést (ugyebár akkoriban éppen nem volt tagja az anyazenekarának), melyet mint ismeretes, az ostrom idején, minden tiltás ellenére tartottak meg egy sportcsarnoknyi ember előtt.

Tovább

Septicflesh | Krisiun | Diabolical | Science Of Disorder - Dürer Kert, 2019. 04. 02.

Death metal alap, egyedi feltéttel

56461076_599863240516282_817245513794453504_o.jpg

Kedd este, négy - a death metal gyökereiből táplálkozó - banda, négy különböző országból. Ez a felállás várta az extrémebb zene szerelmeseit a Dürer nagytermében. A svájci Science Of Disorder groove, thrash, hc és metalcore keverékével fűszerezi a death-t, míg a svéd Diabolical a black-es, okkult vonalat képviseli a műfajon belül. Az este egyetlen "tiszta" death bandája a veterán Krisiun, aki sajátos stílussal, mondhatni brazil jegyekkel ékeli meg a daralást. A szimfonikus extrém zene egyik legnagyobbja, és egyben a turné főzenekara, a görög Septicflesh, akiket tavaly is láthattunk a Barba Negra-ban.

Tovább

Be Quiet And Drive - Így hangzott először élőben a klasszikus dal

deftones2.jpgMár huszonkét éve, hogy megjelent a Deftones egyik, ha nem "A" legjobb lemeze, az Around The Fur. Durva, nem? Ez még akkor volt, amikor nem rohangászott mindenki kamerás telefonokkal, így nem is lehetett szinte minden koncert minden pillanatát végignézni, amikor még egy amatőr felvétel is kincset jelentett bárki számára. Mégis vannak olyan filmecskék, amik azóta is valahogy ott bujkálnak valahol a virtuális térben, például az egyik legklasszikusabb Deftones-tétel, a Be Quiet And Drive (Far Away) első élő előadásának felvétele is csak a napokban került elő valahonnan.

Tovább

Hallowed Be Thy Name - Új videó a Rotting Christtól

rotting_christ_2018.jpgFebruárban jelent meg a görög death metalos Rotting Christ legutóbbi nagylemeze, a The Heretic. Ennek, mármint a megjelenésnek örömére a tavaly a Watain társaságában Magyarországon megfordult kvartett ismét el fog jönni a fővárosba, méghozzá a Moonspell társaságában, akikkel november 22-én fogják szétzúzni az A38 színpadát. De hogy az is tudjon készülni, aki valamilyen érthetetlen okból nem hallgatta meg a lemezt, egy újabb klippet adtak ki hozzá, a Hallowed Be Thy Namere. Íme!

Tovább

Hey You (You Make Me Rock) - Új dal a Whitesnaketől

whitesnake2019.jpgHa magyarországi Whitesnake-rajongó vagy, akkor két dátumot kell vastagon szedve, pirossal bevésni az idei naptárba: május 10, azaz az új nagylemez, a Flesh & Blood megjelenésének ideje és június 25, azaz a nap, amikor David Coverdale és csapata Barba Negra Trackbe látogat. Előbbi megtámogatására most megérkezett a legújabb előzetes nóta, a Hey You (You Make Me Rock), mely, ha jól számolunk, a koncertre is ideális bemelegítés lehet.

Tovább

Zoli Band: megjelent az Ignite énekes Téglás Zoli itthoni zenekarának új albuma

Még ebben a hónapban koncert Budapesten és Debrecenben

zb2018.jpg

Megjelent a magyar származású amerikai énekes, Téglás Zoli (IGNITE, ex-Pennywise, ex-The Misfits) saját nevét viselő ZOLI BAND zenekarával elkészített Santa Monica című második nagylemeze. Az album az EDGE Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és már meghallgatható a legtöbb online streaming felületen, (Spotify, Tidal, Apple Music, stb) illetve megrendelhető a metalshop.hu-n is. A zenekar áprilisban 12 állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, melynek befejezéseképp visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 Hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be az album dalait.

Tovább

Budapestre jön az As I Lay Dying

Jön velük a Chelsea Grin, az Unearth és a Fit For A King is

as_i_lay_dying_1.jpg

8 év kihagyás után, október 7-én érkezik ismét Budapestre, a Barba Negra Music Clubba a metalcore egyik meghatározó zenekara, a 2000-ben indult As I Lay Dying. Az amerikai együttes azután került parkolópályára, hogy énekesük, Tim Lambesis 2013-ban olyan botrányba keveredett, amivel a bulvármédiába és a büntetés-végrehajtási rendszerbe is bekerült. Szabadulása, és az együttes újjáalakulása után Lambesis úgy nyilatkozott, hogy élete egyik fő feladata ebben a helyzetben, hogy megpróbálja jóvátenni azokat a károkat, amelyeket korábbi tetteivel okozott, és hogy segítse azokat, akik valamilyen függőségben szenvednek.

Tovább

Itt az Alice In Chains által inspirált sci-fi negyedik része

0aliceinchains2018_45_eredmeny.jpg

Az első három részét mi is bemutattuk az Adam Mason rendezte 90 perces, de először tíz részletben megjelenő Black Antenna című sci-finek, amelyet az Alice In Chains legutóbbi Rainier Fog című albumának dalai inspiráltak. Az egyes részletek az egyes számokhoz kapcsolódnak. A darab negyedik része tegnap jelent meg, ezt alább láthatjátok az ezt megelőző hárommal együtt.

Tovább

Sear Bliss - Új videó az április végén induló magyar turné előtt

sear_bliss_2018_sm_by_gabor_fabian.jpg

A Letters from the Edge című nyolcadik lemezével tavaly visszatérő Sear Bliss idén pályafutása egyik legsűrűbb éve elé néz. 2019 első felében olyan rangos nemzetközi fesztiválokon lépnek majd fel Európa-szerte, mint a müncheni Dark Easter Metal Meeting, vagy a brightoni Doomsday Fest.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum